Τοπικά νέα

Ευη Στυλιανίδου στον “ΑΓΩΝΑ”: “Μείωση μαθητικού δυναμικού στην Ξάνθη”

-Εχουμε μειώσεις ενός έως δύο τμημάτων σε κάθε μεγάλο σχολείο.” -Προτεραιότητα μας ένα νέο σχολείο στο Δροσερό

H διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης Ευη Στυλιανίδου μίλησε στον Κοσμά Γεωργιάδη για τη Συνάντηση συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον Εχίνο. Αναφέρθηκε στον απολογισμό της σχολικής χρονιάς που έληξε χθες και επεσήμανε τη μειωση μαθητών για την επόμενη σχολική χρονιά

“Επιλέχθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση να συνδυάσουμε αυτή τη συνάντηση συνεργασίας με μια εκπαιδευτική επίσκεψη στα σχολεία της Ξάνθης και επιλέξαμε τον Εχίνο όπου λειτουργούν τέσσερα σχολεία, Α’ β/θμιας, και Β’ β/θμιας Εκπαίδευσης.

Οι διευθυντές εκπαίδευσης της Περιφέρειας, από τη Δράμε μέχρι τον Εβρο, είδαν τις ιδιαιτερότητες, τις συνθήκες λειτουργίας στα σχολεία του Εχίνου και βρεθήκαμε όλοι μαζί για να συνεργαστούμε για τα αποτελέσματα της σχολικής χρονιάς που έληξε σήμερα (χθες) για τους μαθητές και να προγραμματίσουμε τις ενέργειες για το επόμενο σχολικό έτος. Ηδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία.

Ηταν μια εξαιρετική επίσκεψη στα σχολεια του Εχίνου, γυμνάσιο, μειονοτικό δημοτικό και ειδικό δημοτικό σχολείο. Είδαμε πολλές δράσεις των παιδιών που ετοίμασαν με μεγάλη χαρά μαζί με τους εκπαιδευτικούς.”

-Με λίγα λόγια ο απολογισμός της σχολικής χρονιάς

“Δεν είδαμε προβλήματα. Εξαιρετική η λειτουργία των σχολείων, με  μεγάλη συνεργασία και των δύο βαθμίδων, αποτέλεσμα και της συνεργασίας των δύο διευθύνσεων στην Ξάνθη και με όλους τους διευθυντές και υποδιευθυντές. Πολύ καλή η χρονιά, εξαιρετικές δουλειές απ’ όλα τα σχολεία, μεγάλες γιορτές λήξης και των δύο πειραματικών σχολείων. Το πρόγραμμα κολύμβησης υλοποιήθηκε με επιτυχία στην Α’ β/θμια εκπαίδευση, περίπου 750 μαθητές του Δήμου Ξάνθης παρακολούθησαν το μάθημα κολύμβησης στο κολυμβητήριο.

Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης  λειτουργούν καλά τα σχολεία. Ομως πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι έχουμε μείωση μαθητικού δυναμικού. Εχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για το επόμενο σχολικό έτος. Εχουν  γίνει εγγραφές των παιδιών και βλέπουμε ότι έχουμε μείωση και θεωρώ ότι αυτό οφείλεται στην υπογεννητικότητα.

Σε γενικές γραμμές βλέποντας τα μεγάλα σχολεία της πόλης, μόνο τέσσερα θα είναι με 270 μαθητές. Τις προηγούμενες χρονιές ήταν πολύ περισσότερα τα σχολεία με 290 και 300 μαθητές. Εχουμε μειώσεις ενός ή δύο τμημάτων σε κάθε μεγάλο σχολείο.”

– Υπάρχουν προβλήματα με ελλείψεις αιθουσών και στις κτιριακές υποδομές;

“Θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο τα νηπιαγωγεία μας, τα οποία έχουν θέματα επάρκειας χώρων.

Το μεγάλο πρόβλημά μας είναι τα σχολεία του Δροσερού .

Εκεί θέλουμε ένα νέο σχολείο. Για εμάς είναι μεγάλη προτεραιότητα. Αυτό θα διευκολύνει το δεύτερο σχολείο και το νηπιαγωγείο. Για να ωφεληθούν περισσότερο οι μαθητές.

Είναι γνωστά τα προβλήματά μας εκεί και ανακοινώνονται απ’ όλους τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς γιατί οι κτιριακές σχολικές υποδομές είναι αρμοδιότητα των δήμων.

Πρωτιστο μέλημα για εμάς είναι η λειτουργία των σχολείων, η πληρότητα του προσωπικού και ο εξοπλισμός .

Περιμένουμε τη μεγάλη ενίσχυση του υπουργείου παιδείας για τη ρομποτική και τους διαδραστικούς πίνακες.”

-Θα συνεχισθεί και την επόμενη χρονιά το πρόγραμμα κολύμβησης;

“Εχουμε στείλει τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά στο υπουργείο παιδείας

Θα συνεχίσει το πρόγραμμα κολύμβησης κανονικά με τις μεταφορές των μαθητών.”

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button