Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για τη διασφάλιση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας των συνεταιριστικών εργοστασίων

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός μετά από πρόσκληση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη με θέμα την πορεία των συνεταιριστικών βιομηχανιών του Νομού Ξάνθης.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός μετά από πρόσκληση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη με θέμα την πορεία των συνεταιριστικών βιομηχανιών του Νομού Ξάνθης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρυ Ξάνθης και εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ κ. Παπαβασιλείου, ο γενικός γραμματέας του εργατικού κέντρου και εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΛΒΙΖ κ. Γ. Κατσάνης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης κ. Κ. Χατζηελευθεριάδης, ο πρόεδρος της ΣΕΠΕΚ κ. Α. Κυριακίδης, ο πρόεδρος της Ροδόπης κ. Θ. Ρωμανίδης, ο αντιπρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κ. Α. Δολαπτσόγλου, ο δ/νων σύμβουλος της ΣΕΒΑΘ κ. Καλαντζής, ο πρόεδρος του σωματείου της ΣΕΒΑΘ κ. Χρυσοχοϊδης, ο πρόεδρος του σωματείου της ΣΕΠΕΚ κ. Νταούτης, ο πρόεδρος του σωματείου της Ροδόπης κ. Αλμπανίδης, ο πρόεδρος του σωματείου της ΣΕΚΑΠ κ. Γ. Κίτσος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του εργατικού κέντρου Ξάνθης.
Στη σύσκεψη αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα και τα προβλήματα των συνεταιριστικών οργανώσεων της περιοχής, εξετάστηκε η πορεία τους και τα βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να διασφαλισθεί η μακροχρόνια βιωσιμότητα των οργανώσεων.
Ο κ. Κοντός αφού ευχαρίστηκε τη διοίκηση του εργατικού κέντρου για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που καταβάλλεται από τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους στις συνεταιρισιτκές οργανώσεις και εταιρείες του Νομού Ξάνθης. Ανέλυσε διεξοδικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη στήριξη των συνεταιρτικών βιομηχανιών Ξάνθης τονίζοντας ότι “παραλάβαμε πολλές από τις βιομηχανίες με πολλές οικονομικές δυσκολίες, βαδίζουμε όμως με στέρεα βήματα για να δημιουργήσουμε μία βιώσιμη ανάπτυξη, έχοντας τη στήριξη τόσο των εργαζομένων όσο και της τοπικής κοινωνίας, αφού όλοι αντιλαμβάνονται ότι καταβάλλουμε μία σοβαρή και ειλικρινή προσπάθεια για την επιβίωση και την οικονομική στήριξη των συνεταιριστικών εταιρειών και οργανώσεων του τόπου μας”.
Ο κ. υφυπουργός δεσμεύθηκε στα εξής:
1. Να υποστηρίξει τις όποιες επενδυτικές προσπάθειες αναπτύξουν οι συνεταιριστικές εταιρείες της Ξάνθης.
2. Να συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια απαιτηθεί από τις διοικήσεις των βιομηχανιών, στο χρηματοδοτικό, φορολογικό, ασφαλιστικό ή άλλο τομέα.
3. Οι επαφές και οι συναντήσεις τόσο με τη διοίκηση του εργατικού κέντρου Ξάνθης όσο και με τις διοικήσεις των εργοστασίων να γίνουν πιο στενές και να καθιερωθεί η πραγματοποίηση συσκέψεων, όπως η σημειρνή, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
4. Να μελετηθεί, με την παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η δυνατότητα συνεργασιών των συνεταιριστικών εργοστασίων της Ξάνθης με ομοειδείς οργανώσεις του εσωτερικού και εξωτερικού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button