ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Τι λέτε θα χαμογελάσει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ σήμερα …..; Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα η σημερινή , αλλά και το Σαββατοκύριακό που ακολουθεί είναι ίσως οι σημαντικότερες από την εποχή της ίδρυσής του από τον Ανδρέα Παπανδρέου…..

Τι λέτε θα χαμογελάσει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ σήμερα …..;


Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα η σημερινή , αλλά και το Σαββατοκύριακό που ακολουθεί είναι ίσως οι σημαντικότερες από την εποχή της ίδρυσής του από τον Ανδρέα Παπανδρέου…..


Σήμερα ξεκινούν οι εργασίας της πολυσυζητημένης και πολυαναμενόμενης Εθνικής Συνδιάσκεψης στο Γήπεδο του Φαλήρου……


Τα πάντα από οργανωτικής πλευράς είναι έτοιμα…..


Η διαμόρφωση του χώρου, το στήσιμο της κεντρικής σκηνής, οι αφίσες και τα σημαιάκια, οι αποχρώσεις του πράσινου που θα κυριαρχούν και πού, οι παραδοσιακές και σύγχρονες φόρμες των εμβλημάτων του ΠΑΣΟΚ, το μουσικό χαλί της συνδιάσκεψης, τα οπτικά και λοιπά εφέ που θα χρησιμοποιηθούν, γενικώς η όλη παραγωγή της σημαντικής αυτής συνάντησης για τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να εντυπωσιάσουν το μάτι……


Όσο για το αφτί, εκείνο αποκλειστικά θα ασχοληθεί με αυτά που θα λεχθούν κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών της Εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος…..



όΒέβαια η αλήθεια είναι πως έχω μια απορία για την όλη διαμόρφωση του χώρου της Εθνικής Συνδιάσκεψης….


Τα μέλη και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη θα καθίσουν στην τύχη ή όπου βρουν άδεια καρέκλα ή ανάλογα με ποιον υποψήφιο στηρίζουν….;


Λέτε το γήπεδο να έχει χωριστεί σε τρία ίσα μέρη με τα καθίσματα να αναγράφουν τα αρχικά γράμματα από το ονοματεπώνυμο των τριών υποψηφίων…..;


Μήπως οι μετέχοντες στη συνδιάσκεψη θα έπρεπε πρώτα να κρατήσουν και ρεζερβέ….;


Από την άλλη και οι υποψήφιοι θα σίγουρα θα έχουν  άγχος, για το αν θα καταφέρουν να γεμίσουν τα καθίσματα που τους αναλογούν….


Αν τα γεμίσουν βάση των ποσοστών που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις, τότε ο Σκανδαλίδης θα πρέπει να παραχωρήσει έδρανα σε Παπανδρέου και Βενιζέλο….   



όΣήμερα λοιπόν στη 1 μετά το μεσημέρι το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αρχίσει ξεφυλλίζει το βιβλίο της ιστορίας του και ίσως να χρειαστεί να γράψει σε καθαρή σελίδα καθοριστικά για την πορεία του κεφάλαια….


“Η Πορεία του ΠΑΣΟΚ-Πολιτικές θέσεις και στρατηγική για μια νέα προοδευτική και πολιτική πλειοψηφία” είναι το θέμα στο οποίο θα επικεντρωθούν τα 5000 περίπου στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα κατακλύσουν σήμερα το γήπεδο του Φαλήρου, χώρου διεξαγωγής των εργασιών της συνδιάσκεψης…. Ένας χώρος που στην αρχή προβλέπω να είναι ιδιαίτερα παγωμένος και ηλεκτρισμένος…..


Και πώς να μην είναι όταν η κρίση στο κόμμα δε λέει να κοπάσει και η ενότητα παρά τα όσα λέγονται έχει διαταραχτεί ανεπανόρθωτα…..


Αυτή δε θα είναι μια Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, αλλά μια εσωκομματική και αρχηγική αναμέτρηση των Παπανδρεϊκών και Βενιζελικών και λιγότερο των Σκανδαλιδικών….


Ας ελπίσουμε να μην εξελιχθεί σε μια εμφύλια εσωκομματική μάχη μέχρις εσχάτων…. Πάντως ο Πάγκαλος κάλεσε οι χαμένοι να παραμείνουν στρατιώτες της παράταξης….



όΣτη συνάντηση αυτή οι τρεις υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αποκαλύψουν τα τελευταία τους χαρτιά  προκειμένου να πείσουν ο καθένας τη βάση για να στηρίξει τη δική του υποψηφιότητα ….


Και οι τρεις διατρανώνουν πως εκπροσωπούν την ενότητα, την ανανέωση, την αλλαγή κλπ…κλπ…. στο ΠΑΣΟΚ….


Πως εκπροσωπούν το αύριο του ΠΑΣΟΚ…..


Άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο….


Το ποιος όμως θα καταφέρει να πείσει περισσότερο, αρχικά τα 5000 μέλη της Εθνικής Συνδιάσκεψης και την 11η Νοεμβρίου τη βάση,  θα φανεί το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής με τη λήξη των εργασιών της συνδιάσκεψης…



όΠάντως τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη , δε θα δυσκολευτούν και ιδιαίτερα, αφού είχαν τη δυνατότητα να δουν και να ακούσουν και τους τρεις υποψηφίους….  


Βέβαια υπάρχουν και εδώ οι αναποφάσιστοι….αυτοί που δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να βρουν τη συνταγή της ισορροπίας μεταξύ της λογικής και του συναισθήματος….


Ίσως μεταξύ του Βενιζέλου και του Παπανδρέου….


Όμως μέχρι το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο έχουν το χρονικό περιθώριο να βρουν τη λύση….


Στο κάτω-κάτω και αν κάνουν και λάθος δε χάθηκε και κάτι ….       

Σχετικά Άρθρα

Back to top button