“Πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι”

Όχι ότι οι εργαζόμενοι του νομού είχαν κάποια διαφορετική εντύπωση, αλλά όταν αυτό γίνεται τόσο απροκάλυπτα τότε και ο τελευταίος εργαζόμενος πρέπει να βγάλει συμπεράσματα. Για ποιο πράγμα γίνεται λόγος; Για τα ευχαριστήρια του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ξάνθης προς τον Γ.Γ. του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Ξάνθης Σ. Ξυνίδη για το ζεστό χρήμα που θα τους δοθεί. Προφανώς και Οι εκατοντάδες άνεργοι οικοδόμοι του νομού που δεν συμπληρώνουν τα ένσημα για να συνεχίσουν να είναι ασφαλισμένοι

Όχι ότι οι εργαζόμενοι του νομού είχαν κάποια διαφορετική εντύπωση, αλλά όταν αυτό γίνεται τόσο απροκάλυπτα τότε και ο τελευταίος εργαζόμενος πρέπει να βγάλει συμπεράσματα.


Για ποιο πράγμα γίνεται λόγος;


Για τα ευχαριστήρια του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ξάνθης προς τον Γ.Γ. του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Ξάνθης Σ. Ξυνίδη για το ζεστό χρήμα που θα τους δοθεί.


Προφανώς και


Οι εκατοντάδες άνεργοι οικοδόμοι του νομού που δεν συμπληρώνουν τα ένσημα για να συνεχίσουν να είναι ασφαλισμένοι


Οι εργαζόμενοι της Sunlight και άλλων επιχειρήσεων του Νομού που απολύονται


Οι εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι Ρομά που από το Φλεβάρη περιμένουν τα χρήματα του προγράμματος επιδότησης


Οι άνεργοι που περιμένουν από Σεπτέμβρη τις περικοπές του επιδόματος ανεργίας σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο


Οι δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι του Νομού που βάλανε ή ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο


Οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού που περιμένουν να κοπεί και ό,τι έχει απομείνει από το δώρο Χριστουγέννων σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο


Δεν μπορούν να ευχαριστήσουν το ΠΑΣΟΚ γιατί “τους κόβει ευρώ για να δώσει εκατομμύρια ευρώ”  στους μεγαλοεπιχειρηματίες.


Μπορούν όμως να βγάλουν το συμπέρασμα πως χρειάζεται κοινωνική συμμαχία  εργατών – αυτοαπασχολούμενων πόλης και χωριού – νεολαίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΝΔ- ΛΑΟΣ – Ε.Ε. – κεφαλαίου. Να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα βάρη της κρίσης και το χρέος που δημιούργησαν η υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων και ο πακτωλός της κρατικής χρηματοδότησης.


Χρειάζεται να εκφραστεί μαζική λαϊκή οργανωμένη δράση κατά της ακρίβειας, των φορολογικών μέτρων, της ληστείας από τις τράπεζες που οδηγούν στη φτώχεια τις λαϊκές οικογένειες.


Για το δρόμο της λαϊκή εξουσίας- οικονομίας, αναγκαίο, ώριμο και ρεαλιστικό, όσο ποτέ, οι λαϊκές δυνάμεις αξίζει να παλέψουν κόντρα στα μονοπώλια, στα κόμματα και τους μηχανισμούς τους, με τη δική τους συμμαχία, μαζί με το ΚΚΕ.


    Ν.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button