Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ,Γρηγόρη Στογιαννίδη με θέμα τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που πάσχουν από καρκίνο μαστού

 

Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ,Γρηγόρη Στογιαννίδη με θέμα τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που πάσχουν από καρκίνο μαστού.Συνυπογράφει ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

 

 

 

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

ΘΕΜΑ: Μεταθέσεις και τοποθετήσεις Εκπαιδευτικών που πάσχουν από καρκίνο μαστού.

 

 

Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ,Γρηγόρη Στογιαννίδη με θέμα τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που πάσχουν από καρκίνο μαστού.Συνυπογράφει ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

 

 

 

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

ΘΕΜΑ: Μεταθέσεις και τοποθετήσεις Εκπαιδευτικών που πάσχουν από καρκίνο μαστού.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του ΠΔ 50/1996 περί Μεταθέσεων Εκπαιδευτικών Δημόσιας Εκπαίδευσης, «κατά τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών λειτουργών μετατίθενται ή τοποθετούνται, κατά προτεραιότητα, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους (….) γ) Οι εκπαιδευτικοί που οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους πάσχουν από μεσογειακή αναιμία που χρήζει μεταγγίσεων αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, ΑΙDS και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής, καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn. Για την απόδειξη των λόγων αυτών απαιτείται βεβαίωση Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής στην οποία θα εκτίθεται και το ιστορικό της ασθένειας.»

 

Ωστόσο υφίστανται περιπτώσεις εκπαιδευτικών που παρότι πάσχουν από καρκίνο του μαστού, έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, υπόκεινται σε χημειοθεραπείες και έχουν πιστοποιηθεί με ποσοστό αναπηρίας 67%, δεν μπορούν να μετατεθούν-τοποθετηθούν στον τόπο επιλογής τους, έστω κι αν υπάρχουν κενά, με την αιτιολογία ότι η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου δεν είναι μεταστατική.

 

Επειδή, ενόψει των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι οι συνάνθρωποί μας που έρχονται αντιμέτωποι με τόσο σκληρές δοκιμασίες χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και ειδικής μέριμνας από την πλευρά της πολιτείας.

 

Επειδή, αναμένουμε την κατά το δυνατόν ταχύτερη απάντησή σας και την ανάληψη των απαιτούμενων πρωτοβουλιών προς αντιμετώπιση του ως άνω προβλήματος, ενόψει και των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών που θα λάβουν χώρα εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

 

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να αντιμετωπισθεί η ανισότητα εις βάρος των πασχουσών από καρκίνο του μαστού εκπαιδευτικών, οι οποίες επιθυμούν την επάνοδό τους στην εργασία, παρά την πιστοποίηση της αναπηρίας τους, ωστόσο δεν έχουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση, την δυνατότητα κατά προτεραιότητα μετάθεσης στον τόπο επιλογής τους.

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Στογιαννίδης Γρηγόριος

 

Αντωνίου Χρήστος

 

Αυλωνίτου Ελένη

 

Βάκη Φωτεινή

 

Γαβρόγλου Κωνσταντίνος

 

Γεννιά Γεωργία

 

Ζεϊμπέκ Χουσείν

 

Καββαδία Ιωαννέτα

 

Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη)

 

Κασιμάτη Νίνα

 

Μανιός Νίκος

 

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

 

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

 

Μιχελής Αθανάσιος

 

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

 

Μορφίδης Κώστας

 

Μουμουλίδης Θεμιστολής

 

Μπαλαούρας Γεράσιμος

 

Μπάρκας Κώστας

 

Ντζιμάνης Γιώργος

 

Παπαδόπουλος Νικόλαος

 

Παπανάτσιου Κατερίνα

 

Παυλίδης Κώστας

 

Ρίζος Δημήτρης

 

Σεβαστάκης Δημήτρης

 

Σιμορέλης Χρήστος

 

Σκούφα Ελισσάβετ-Μπέτυ

 

Σταματάκη Ελένη

 

Συρίγος Αντώνιος

 

Τελιγιορίδου Ολυμπία

 

Τζούφη Μερόπη

 

Τσίρκας Βασίλης

 

Τσόγκας Γιώργος

 

Φάμελλος Σωκράτης

 

Ψυχογιός Γιώργος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button