Τρίτο Μάτι

πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι οι έλληνες και η Ελλάδα

Η απέλπιδα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα ν’ αλώσει πολιτικά τον κεντρώο χώρο, να πείσει με την επικοινωνιακή απατηλή “γοητεία” του, την πολύφερνη νύφη, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ. (ΠΑΣΟΚ), να συμπράξουν και να ενώσουν τις πολιτικές τύχες τους για να διασωθεί ο ίδιος και το κόμμα του εν όψει την εκλογών, καλά μεν κρατούν, θα πέσουν δε, στο κενό. Δεν έχετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνεργασία σας επί 4+ χρόνια με το δεξιότερο της δεξιάς Πάνο Καμμένο, με τις πολιτικές υπερφορολογήσεις των ελλήνων πολιτών, σε ότι ζει, υπάρχει και κινείται στη χώρα, με την εξαϋλωση της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον, στο οποίο είχαμε επενδύσει σαν λαός και στην πολιτική διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων – της συμφωνίας των Πρεσπών, που δώσαμε απλόχερα όνομα, γλώσσα και εθνότητα, δεν μας έχετε πείσει πλέον, ότι, και θέλετε και μπορείτε και είστε αποφασισμένοι, εν μέσω ιδεοληψιών και αριστερόστροφων δεξιών πολιτικών, σε ένα κράμα μοναδικής αναποτελεσματικής διακυβέρνησης, αιθεροβαμικής υπεροχής και επενδυτικής ανυπαρξίας της χώρας και της κοινωνίας, ότι, δηλαδή πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι οι έλληνες και η Ελλάδα.

Οι Ρουβίκωνες, οι μπαχαλάκηδες, οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές και αυτό το Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μ’ ένα κοκτέιλ επιθέσεων και βομβών μολότωφ εναντίον των αστυνομικών και συγκεκριμένων στόχων, δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα καταστρέφοντας αυτοκίνητα, αστυνομικές μηχανές και περιπολικά. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν σε αμυντική θέση, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα και μη επεμβαίνοντας. Η ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη βλέπει σε πολιτικό επίπεδο παντού εχθρούς, ζει στη νιρβάνα της, στην προσπάθεια του συμψηφισμού των ευθυνών με το παρελθόν, ότι αυτά γίνονταν διαχρονικά και οι πολίτες βρίσκονταν στην αναμονή αποστολής του λογαριασμού στους υπευθύνους των καταστροφών, όπως είχε δηλώσει εμφαντικά η αναπληρωτής υπουργός Κατερινα Παπακώστα, της Καραμανλικής μεν σχολής σκέψης, κατά την ίδια, υπουργός της κυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστεράς, δε, του Αλέξη Τσίπρα.

Αν και έχει “φάει πόρτα” κατ’ επανάληψη από το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων ο πρωθυπουργός επιμένει στο άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο και στις συνεργασίες με την κεντροαριστερά, σκοπεύοντας στην πολιτική διάσωση του ιδίου και του κόμματός του, στις πολλαπλές εκλογές (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και ίσως και εθνικές) το Μαϊο του 2019. Επικοινωνιακά σκοπεύει στη λογική του πολιτικού καλέσματος, της συχνότητας ανάδειξης του θέματος, στη διατήρηση του σε συνεχή επικαιρότητα και ότι βγει είναι κέρδος πολιτικό. Ξεκικώντας τη διεθνή ευρωπαϊκή πολιτική καριέρα του, ως υποψήφιος της αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, σήμερα προσπαθεί να γίνει αποδεκτός στη σοσιαλιστική ομάδα της Ε.Ε. και ύστερα πολιτικά… θα έρθουν οι μέλισσες.

Μπορεί να μην τα έχουν βρει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ για τις εθνικές εκλογές στην Ξάνθη, στο Δήμο Αβδήρων το ΠΑΣΟΚ (Τσολακίδης) και ο ΣΥΡΙΖΑ (Καλιαμπάκας) τα βρήκαν και θα κατεβούν με κοινό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής το Βασίλη Τσολακίδη. Η διάσπαση της ΝΔ με την κάθοδο του νυν δημάρχου Γ. Τσιτιρίδη και του Σάκη Κριτσίνη, άνοιξε την όρεξη του “γερόλυκου” πολιτικού της τοπικής αυτοδιοίκησης Βασίλη Τσολακίδη, σε συνδυασμό με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, να μπει σφήνα ανάμεσά τους, να είναι ο ρυθμιστής των μετεκλογικών εξελίξεων και να αποκομίσει μερίδιο και πολιτικά οφέλη από τη συνεργασία του, μέσω και του κ. Καλιαμπάκα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button