Τρίτο Μάτι

Τα πολιτικά κροκοδείλια δάκρυα, σε όλο το πολιτικό τους μεγαλείο….
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

Το ατύχημα στην Αίγυπτο με τη σύγκρουση τρένου και τους πάνω από 20 νεκρούς και 50 τραυματίες, ώθησε τον υπουργό μεταφορών της χώρας, για λόγους ευθιξίας και ηθικής ανάληψης ευθυνών, σε παραίτηση. Στη χώρα μας με τους 23 νεκρούς από τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής και στους 100 νεκρούς από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής, δεν ευαισθητοποιήθηκε κανένας από τους ανευθυνοϋπεύθυνους του συστήματος, δεν είχε την πολιτική ευθιξία ανάληψη ευθυνών να παραιτηθεί. Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου που βηηθήθηκε τα μέγιστα για την εκλογή της από το γνωστό επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη σε εκπομπή του ΑΝΤ1 και το Γιώργο Παπαδάκη, όχι μόνο δεν ανέλαβε τις πολιτικές και ίσως όχι μόνο ευθύνες της και να παραιτηθεί του αξιώματός της, αντιθέτως, θα είναι υποψήφια περιφερειάρχης, θα περιοδεύσει στις πλημμυρισμένες, καμμένες και κατεστραμένες περιοχές, για να ξανά ζητήσει την ψήφο των πολιτών. Τα πολιτικά κροκοδείλια δάκρυα, σε όλο το πολιτικό τους μεγαλείο.

Βασιλικότεροι του βασιλέως οι αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με τη φρούρηση της υπουργού προστασίας του πολίτη Ολγας Γεροβασίλη στην πόλη της Πτολεμαϊδας, κατά την τελετή αποφοίτησης και ορκομωσίας των νέων πυροσβεστών. Στην προσπάθειά τους να απωθήσουν και να διαλύσουν τους πολίτες που διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία των Πρεσπών με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια, χτυπούσαν “στο σταυρό” με τα γκλομπς και με κροτίδες κρότου λάμψης και ρίψεις χημικών, δημιούργησαν μια εκρηκτική και τεταμένη ατμόσφαιρα, ένα μικρό πεδίο μάχης με τραυματισμούς ένθεν κακείθαν. Οταν ένας πολιτικός και πολύ περισσότερο υπουργός χρειάζεται κλούβες και δημοιρίες των ματ να τον περιφρουρούν και να απωθούν βίαια τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, τότε κάτι δεν πάει καλά, κάπου οδηγούμεθα σε αδιέξοδα, και όπως λέει ο λαός μας έχουμε χάσει την μπάλα.

Οι εταίροι μας βγάζουν κόκκινες κάρτες για καθυστερήσεις συμφωνηθέντων, για μη ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, για εκτροπή του προϋπολογισμού, απειλούν ότι δε θα εκταμιευθεί το 1 δις ευρώ… και η κυβέρνηση μοιράζει παροχές και διευκολύνσεις ένθεν και κακείθαν με στόχο τις εκλογές, με επικοινωνιακές προβολές και καθαρά ψηφοθηρικούς σκοπούς. Η φαινομενική ευμάρεια της κοινωνίας μέχρι τις εκλογές και η δέσμευση της επόμενης κυβέρνησης που δε θα είναι σε θέση ν’ αναλάβει δυσβάσταχτες οικονομικές κυβερνητικές ευθύνες υλοποίησης των παροχών προς όλους και προς όλα, θα δημιουργήσουν αδιέξοδα συνεργασίας με εταίρους – δανειστές και συμμάχους. Είναι το γνωστό επαναλαμβανόμενο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, του λαϊκισμού σε όλο του το μεγαλείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button