Ένα ακόμη σημαντικό έργο ξεκινά

Το έργο «Πολυχώρος Τέχνης & Σκέψης-Οικία Μάνου Χατζιδάκη» μετά τις 19 Ιανουαρίου παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, καθώς είναι η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής των ενδιαφερομένων εργοληπτικών εταιρειών για τη δημοπρασία του έργου. Ήδη έχει δημοσιευθεί η προκήρυξη δημοπράτησης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να αγγίξει τα 5.242.000 ευρώ περίπου.

Το έργο «Πολυχώρος Τέχνης & Σκέψης-Οικία Μάνου Χατζιδάκη» μετά τις 19 Ιανουαρίου παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, καθώς είναι η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής των ενδιαφερομένων εργοληπτικών εταιρειών για τη  δημοπρασία  του έργου. Ήδη έχει δημοσιευθεί η προκήρυξη δημοπράτησης.


Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να αγγίξει τα 5.242.000 ευρώ περίπου.


Σε πρώτη φάση το έργο θα χρηματοδοτηθεί με πόρους της νομαρχίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η νομαρχιακή αρχή δε θα συνεχίσει να προσπαθεί και να πιέζει για την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα του ΠΕΠ Μακεδονίας-Θράκης  2007-2013 ή σε Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού.


Όσο τώρα για την εξεύρεση ιδίων πόρων, η νομαρχία μελετά τη χρηματοδότηση της 1ης φάσης του έργου μέσω των διαδικασιών δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι στη συνολική επιφάνεια του κτιρίου των 1500 τμ περίπου, όταν θα ολοκληρωθεί ανακατασκευή του, θα αποτελέσει κέντρο πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας (μουσική, τέχνες του λόγου, εικαστικά).


Στόχος της νομαρχίας Ξάνθης είναι το όλο σύνολο να προβάλει τη ζωή και τις δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι και να γίνει κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και αναψυχής, για αυτό μεταξύ άλλων προβλέπεται και καφέ-θέατρο.


 


Υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης της Σταυρούπολης


Το λευκό που έδωσε ο Φώτης Καραλίδης στο θέμα που αφορούσε τη γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου στη θέση «Μαυρόρεμα» στα Κομνηνά του Δήμου Σταυρούπολης, στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, δεν σήμαινε ότι ήταν και υπέρ του συγκεκριμένου αιτήματος.


Και  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Ν.Σ  θεωρεί ότι στην περιοχή των Κομνηνών δεν χωρούν άλλα λατομεία, αλλά και γενικά στο Δήμο Σταυρούπολης, καθώς τα περισσότερα μέρη του συγκεκριμένου Δήμου αποτελούν πόλους τουριστικής έλξης. Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι αυτή που θα πρέπει να στηριχθεί, σημείωσε μιλώντας στην εφημερίδα μας.


Όσο το γιατί ψήφισε λευκό, σημείωσε μόνο ότι είχε να κάνει με τη γενικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος των λατομικών χώρων, αποφεύγοντας να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.


 


Θα υπάρχουν νομαρχίες το 2010;


Λέτε ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να περάσει στην ιστορία το 2010, όταν πάρει σάρκα και οστά ο νέος διοικητικός χάρτης της αυτοδιοίκησης, ο Καποδίστριας 2;


Και αν δεν υπάρχουν πλέον νομαρχίες, σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν νομάρχες και αντινομάρχες.


Άρα ο νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης θα καταγραφεί στην τοπική ιστορία ως ο τελευταίος αιρετός νομάρχης και οι αντινομάρχες που θα οριστούν για το 2010 θα είναι και αυτοί οι τελευταίοι.


Πράγμα που σημαίνει ότι ο κ. Παυλίδης ήδη μελετά από τώρα αν θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά οι ήδη υπάρχοντες, ή αν θα υπάρξει εναλλαγή προσώπων στις θέσεις.


Πάντως εγώ αν ήμουν νομαρχιακός σύμβουλος της συμπολίτευσης θα ήθελα να καθίσω στην τελευταία καρέκλα ,με την επιγραφή Αντινομαρχής. Όπως και να το κάνουμε περνάς στην ιστορία έστω και για τα μάτια του κόσμου.


 Ο πρώτος και ο τελευταίος  που καταλαμβάνει μια θέση σε κάποιο θεσμό είναι αυτοί που τους θυμάται ο κόσμος.


Λέτε να περάσουν στην ιστορία ο Παναγιώτης Σαλτούρος ως ο πρώτος αιρετός νομάρχης και ο Γιώργος Παυλίδης ω ο τελευταίος, αλλά και με τη μεγαλύτερη θητεία στο νομαρχιακό θώκο;


Αργά ή γρήγορα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα μας λύσει κάθε μας απορία..


      


 


Πάνω από 50 άτομα εμβολιάστηκαν στο Κέντρο της Νομαρχίας


Μικρή κρίνεται η προσέλευση του κόσμου στο Εμβολιαστικό Κέντρο της Νομαρχίας Ξάνθης, καθώς από την έναρξη λειτουργίας έχουν εμβολιαστεί  περίπου πενήντα άτομα. Βέβαια με την επιδείνωση του καιρού πολλά άτομα θα επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι στο εμβόλιο και δεν αποκλείεται ο αριθμός των ατόμων που θα προσέρχονται στη Δ/νση Υγείας και στο γραφείο 115 για να εμβολιστούν να αυξηθεί.


Πάντως το αρμόδιο γραφείο δηλώνει πανέτοιμο να εξυπηρετήσει τον κόσμο και χωρίς ταλαιπωρία, είτε είναι πολύς είτε λίγος.


Θα πρέπει να επισημανθεί και η τελευταία εξέλιξη στο θέμα, καθώς το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε και τους κατ’ οίκον εμβολιασμό για τη νέα γρίπη από κινητές μονάδες.


Το πρόγραμμα στην περιφέρεια αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες, και θα αφορά άτομα ηλικιωμένα ή με προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής τους.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button