Άρθρα

ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑ

Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Δύο περιπτώσεις από πολύτεκνες μητέρες σύμβολα έλαμψαν εκτυφλωτικά στο ζόφο των ημερών που ζούμε.
Την Δευτέρα 18/7, η αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σείστηκε από τα χειροκροτήματα, την στιγμή που ακούστηκε το όνομα της Αλεξάνδρας Χοροζίδου – Τσανακτσίδου, η οποία παρέλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογία με άριστα.
Η Αλεξάνδρα είναι 41 χρονών και μητέρα 9 παιδιών, με μικρότερη σε ηλικία την Ελισάβετ 2,5 χρονών. Η πολύτεκνη μητέρα έχει ήδη ένα πτυχίο από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ.
Όπως αποκάλυψε η κα Χοροζίδου-Τσανακτσίδου στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όταν έμαθε ότι μπήκε στο πανεπιστήμιο, είχε στην αγκαλιά της το όγδοο παιδί της και κατά τη διάρκεια της φοίτησής της ήρθε στον κόσμο και το ένατο!
Όπως εξομολογείται, ελάχιστοι ήταν οι συμφοιτητές και οι καθηγητές της που γνώριζαν ότι ήταν μητέρα και, μάλιστα, πολύτεκνη. «Ποτέ δεν επεδίωξα να το μάθουν. Δεν το “φώναξα” επειδή δεν ήθελα ειδική μεταχείριση από τους καθηγητές» ανέφερε.
Τα όνειρα της 41χρονης Αλεξάνδρας, δεν σταματάνε με τη απόκτηση του δεύτερου πτυχίου.
Έχει ήδη ξεκινήσει να παρακολουθεί μαθήματα Personal and Executive Coaching, μέσω του οργανισμού ΙCF International Coaching Federation.
«Στοχεύω να ειδικευτώ ως parent coach – προσωπικός σύμβουλος για γυναίκες και μητέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στις 15 Μαΐου του έτους που διανύουμε είχαμε κάτι  ανάλογο στις ΗΠΑ.
Μια μητέρα 9 παιδιών που ξεκίνησε την ιατρική σχολή όταν το μικρότερο παιδί της ήταν 4 ετών, αποφοίτησε με το πτυχίο της ιατρικής και σχεδιάζει να γίνει νευροχειρουργός.
Η Sarah Merrill τον παρελθόντα Μάιο πήρε το πτυχίο της από την Ιατρική Σχολή στην Αριζόνα, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της και εννέα παιδιά, που κυμαίνονται πλέον σε ηλικία από 20 έως 8 ετών.
Μαζί με την οικογένειά της θα μετακομίσουν σε άλλη πόλη, όπου θα ξεκινήσει σύντομα την ειδικότητά της στη νευροχειρουργική.
Το επόμενο βήμα της Sarah είναι να πάρει την ειδικότητά της στην νευροχειρουργική, πράγμα που θα την οδηγήσει σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα όπου μόνο το 5% των πιστοποιημένων νευροχειρουργών είναι γυναίκες
Το μόνο σίγουρο
Θα διαπρέψει και εκεί.

 

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button