Το θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών

Κρατείται και ανακρίνεται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για αθέμιτη άσκηση επιρροής για την υπόθεση – σκάνδαλο ωπετανκούρ, το οποίο και απειλεί το πολιτικό του μέλλον.

Κρατείται και ανακρίνεται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για αθέμιτη άσκηση επιρροής για την υπόθεση – σκάνδαλο ωπετανκούρ, το οποίο και απειλεί το πολιτικό του μέλλον.

Αυτά συμβαίνουν στη Γαλλία και εις Παρισίους… στον αντίποδα στην Ελλάδα και εν Αθήναις παραγράφονται οι ποινικές ευθύνες σε όσους υπουργούς… υπάρχουν έστω και αποχρώσεις ενδείξεις για κάποιους…για πιθανή εμπλοκή τους σε υποθέσεις διαφθοράς… δεν έρχονται στη βουλή και για όποιες αποστέλλονται από τους αρμόδιους εισαγγελείς δε γίνεται η άρση της βουλευτικής ασυλίας των, ώστε να αποδειχθεί η ενοχή τους ή η αθωότητά τους.

Οσοι μας έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση και τη χώρα στα σημερινά τους αδιέξοδα, δε θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, δε θα γίνει άρση της βουλευτικής τους ασυλίας (ο νόμος περί ευθύνης υπουργών καλά κρατεί) ενώ για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι διαδικασίες είναι άμεσες… και οδηγούνται στις φυλακές.

 

Ο αριθμός των ελλήνων βουλευτών από τριακόσιοι… λόγω της φυλάκισης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, έχουν μείνει… να ψηφίζουν τα νομοσχέδια  291.

Το ζήτημα που θα ανακύψει κατά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας είναι… αν τα 3/5 των ελλήνων βουλευτών θα υπολογισθεί στους 300 ή στους 291 και έχει… ο Θεός πόσοι θα έχουν απομείνει μέχρι τότε.

Τα 3/5 των τριακοσίων βουλευτών είναι ο γνωστός μαγικός αριθμός 180 που αναγωνίως επιζητά η συγκυβέρνηση ή τα 3/5 των 290 βουλευτών… ο νέος μαγικός αριθμος 174.

Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει άριστα τα του συνταγματικού δικαίου και δεν έχει μιλήσει ακόμα.

Λέτε να υπάρχει κάποιος άσσος στο μανίκι της συγκυβέρνησης;

 

Ο προπονητής της εθνικής Ελλάδος κ. Σάντος έφυγε από τη Βραζιλία με ξεχωριστή πτήση. Θεώρησε κάποιους ποδοσφαιριστές υπεύθυνους για τον αποκλεισμό της ομάδας μας;

Τι να πει κανείς όμως για κάποιον που βρίσκεται πολλά χρόνια ως προπονητής ελληνικών ομάδων και της εθνικής και στις συντεύξεις του δε μιλά ποτέ ελληνικά;

Σε πλήρη αντίθεση ο ισπανός προπονητής της Μπάγερ Μονάχου κ. Γκουαντιόλα, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, είχε ξεκινήσει εντατικά μαθήματα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας.

Αλλοι καιροί και άλλα ήθη στην Ευρώπη. Εδώ στη χώρα μας… μάλλον εξακολουθούμε να ζούμε στην εποχή της “ψωροκώσταινας” και κανείς δε σηκώνει το γάντι της διαμαρτυρίας.

 

Το θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών, όχι μόνο λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας αλλά λόγω των αναμενόμενων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων και μεγάλων αλλαγών σε θέματα που θα καθορισθούν από τις γεωπολιτικο οικονομικο εργασιακές “θελήσεις” των δανειστών και εταίρων μας.

Μέσα σ’ αυτό το πολιτικό πανδαιμόνιο με τα νομοσχέδια να έρχονται σαν βροχή στα θερινά τμήματα της βουλής οι αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλλον είναι χαλαρότατες και εμέσως δίνουν την εντύπωση ότι “συμφωνούνε”.

Οι λεονταρισμοί τύπου όταν θα ρθούνε στην κυβέρνηση θ΄ ακυρώσουνε τις συμβάσεις και οι “προειδοποιήσεις” των πιθανών επενδυτών… μάλλον λέγονται για εσωτερική κατανάλωση.

Η συγκυβέρνηση “θα βγάλει το φίδι από την τρύπα” και ο κ. Τσίπρας αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές… θα τα έχει βρει… όλα έτοιμα.

Γιατί κατά τον Κων/νο Καραμανλή στην πολιτική λέγονται πράγματα και γίνονται, λέγονται και δε γίνονται και γίνονται πράγματα που… δε λέγονται…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button