ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Να’ μαστε πάλι εδώ …. με ανανεωμένη διάθεση και φορτισμένες τις μπαταρίες…. Διακοπές τέλος λοιπόν, ευτυχώς για μας, όχι γιατί έτσι τα αποφάσισε ο Καραμανλής, αλλά γιατί εκ των προτέρων ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή μας για τις 20 Αυγούστου…. Άρα για μας δεν ισχύει η “επιστράτευση”….

Να’ μαστε πάλι εδώ …. με ανανεωμένη διάθεση και φορτισμένες τις μπαταρίες…. Διακοπές τέλος λοιπόν, ευτυχώς για μας, όχι γιατί έτσι τα αποφάσισε ο Καραμανλής, αλλά γιατί εκ των προτέρων ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή μας για τις 20 Αυγούστου…. Άρα για μας δεν ισχύει η “επιστράτευση”…. Μπορεί εμείς να επιστρέψαμε οικειοθελώς, όμως υπάρχουν και οι άλλοι, που μάλιστα δεν είναι και λίγοι, που χάρη σε αυτή την περιβόητη φράση “οι εκλογές στην ώρα τους”, επέσπευσαν την επιστροφή τους…. Με απλά λόγια ο Καραμανλής τους χάλασε τις διακοπές τους …. Ούτε τα μπάνια του λαού δε σεβάστηκε… και για να ακριβολογούμε τα μπάνια των δημοσίων υπαλλήλων …..
Πάντως ότι και να λέμε ή ότι και να γράψουμε, ο κύβος ερίφθη… εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου…. Σας άφησα σε άτυπη προεκλογική περίοδο και μετά από τρεις περίπου εβδομάδες συναντιόμαστε στην επίσημη προεκλογική περίοδο… Εκλογές δε θέλατε; ε, τώρα προετοιμαστείτε και ανάλογα…. Ανοιχτά αυτιά, γερά στομάχια, υπομονή, ακονισμένο το μυαλό και η κριτική σκέψη είναι κάποια σημεία στα οποία θα πρέπει να ρίξουμε ιδιαίτερη βαρύτητα αυτές τις εβδομάδες που ακολουθούν ….. Τώρα ο λαός δεν κάνει παιχνίδι….; Ώρα λοιπόν να αποδείξει πως δεν είναι μια άβουλη, κατευθυνόμενη και μεταφερόμενη μάζα ψηφοφόρων… Είναι πολίτες που έχουν γνώση, θυμούνται και ξέρουν να κρίνουν….ή έτσι τουλάχιστον θέλω εγώ να πιστεύω…..
Δεν ξέρω αν σας αιφνιδίασε ο Καραμανλής με το να ζητήσει την ψήφο σας, τη λαϊκή ετυμηγορία στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά η αλήθεια να λέγεται εμένα λιγουλάκι με ξάφνιασε …. Πίστευα ότι θα αφήσει το λαό να κάνει ήσυχος τα μπάνια του και κατά τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα μας καλούσε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα…. Βέβαια ενδόμυχα πάντα πίστευα ότι θα μας έκανε τελικά την έκπληξη, όπως και έγινε…. Αφού πήγε στη Μεγαλόχαρη στην Τήνο και προσευχήθηκε και έκανε το τάμα του, του ήρθε και η φώτιση να προκηρύξει εκλογές το συντομότερο δυνατό…. Την ώρα που καιγόταν η Πεντέλη εκείνος άναψες φωτιές στα κομματικά επιτελεία και στους υποψηφίους….. Τουλάχιστον πρόλαβαν όλοι να προσευχηθούν στην Παναγιά….; Οι δικοί του σίγουρα, γιατί τους είχε προϊδεάσει….
“Οι εκλογές στην ώρα τους”… αυτή η φράση που δε λέει να φύγει από το μυαλό μου…ίσως γιατί εγώ θέλησα και την ερμήνευσα σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Σύνταγμα…. Ωστόσο έκανα και τους δικούς μου υπολογισμούς, που όμως έπεσαν έξω…. Πάλι ξέχασα ως φαίνεται πως από την πολιτική, τους πολιτικούς και τα πολιτικά παιχνίδια σπανίζει ή και απουσιάζει η ειλικρίνεια …. “Οι εκλογές στην ώρα τους …”, σημαίνει πως ο λαός θα κληθεί να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα, όχι όταν θα συμφέρει τον ίδιο, αλλά όταν θα συμφέρει στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα…. Όταν θα μετρούν τα κουκιά και στην προκειμένη περίπτωση τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες και θα γέρνουν προς το μέρος του…. Και ύστερα χωρίς θράσος βγαίνουν και λένε ότι για το καλό του λαού και του τόπου προκηρύσσουν εκλογές…. Τώρα ποιος κοροϊδεύει ποιόν….;
Τόσο πολύ κοστίζει η ειλικρίνεια και η συνέπεια σε τούτον τον τόπο….; Τόσο δύσκολο θα ήταν να έβαζε ο πρωθυπουργός της χώρας πιο μπροστά τέλος σε όλη αυτή την παρατεταμένη και άτυπη προεκλογική περίοδο, η οποία είχε ξεκινήσει από την περασμένη άνοιξη….; Γιατί προτίμησε αυτό το αόριστο “…στην ώρα τους…”, που αντί να συγκρατήσει κάπως την κατάσταση, πυροδότησε ακόμη περισσότερο το πολιτικό κλίμα και σκηνικό…; Ίσως γιατί ήταν μέρος του πολιτικού παιχνιδιού, που ο ίδιος κινούσε τα πιόνια …
Έτσι λοιπόν εισήλθαμε και στην κανονική πλέον προεκλογική περίοδο, μια περίοδο που από τους περισσότερους χαρακτηρίζεται μίνι και το βέβαιο είναι πως διόλου δεν ενισχύει τους νέους υποψηφίους… αυτούς που κατέρχονται για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο και διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών… Αρκεί βέβαια να τους μάθουμε και εμείς πρώτα…. Μπορεί να εισήλθαμε σε ρυθμούς εκλογών, αλλά τα κομματικά επιτελεία συνεχίζουν να κρατούν κρυφά τα χαρτιά τους ή να μην τα ανοίγουν όλα…. Ένα είναι βέβαιο, πως στις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα έχουμε πολλά να καυτηριάσουμε και να κρίνουμε…. άλλωστε είναι η χαρά του δημοσιογράφου….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button