Το λεύκωμα του Συλλόγου Λυκοδρομίου

Βλέποντας κανείς στο Λυκοδρόμιο Ξάνθης το δέσιμο της φύσης με την ομορφιά, τη δύναμη και τη γαλήνη, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι αυτό το χωριό σκαρφάλωσε σε τούτη τη γωνιά της οροσειράς της Ροδόπης πριν από έναν αιώνα περίπου, όταν 150 οικογένειες από την Μπάφρα του Πόντου ρίζωσαν εκεί κυνηγημένοι από το άδικο. Στην μνήμη όλων όσων “φώλιασαν” στο Λυκοδρόμιο, οι νεώτεροι, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοδρομίου Ξάνθης εξέδωσαν ένα Λεύκωμα που αναφέρει την πορεία, τον αγώνα και την αγωνία όλων αυτών που έζησαν εκεί.

Βλέποντας κανείς στο Λυκοδρόμιο Ξάνθης το δέσιμο της φύσης με την ομορφιά, τη δύναμη και τη γαλήνη, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι αυτό το χωριό σκαρφάλωσε σε τούτη τη γωνιά της οροσειράς της Ροδόπης πριν από έναν αιώνα περίπου, όταν 150 οικογένειες από την Μπάφρα του Πόντου ρίζωσαν εκεί κυνηγημένοι από το άδικο.


Στην μνήμη όλων όσων “φώλιασαν” στο Λυκοδρόμιο, οι νεώτεροι, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοδρομίου Ξάνθης εξέδωσαν ένα Λεύκωμα που αναφέρει την πορεία, τον αγώνα και την αγωνία όλων αυτών που έζησαν εκεί.


Είναι μία πολύ καλή και μεγάλη προσπάθεια των συντελεστών που, βελονιά την βελονιά συνέραψαν στις σελίδες του το γενεαλογικό δένδρων των κατοίκων και το φωτογραφικό υλικό αδιάψευστος μάρτυρας της πραγματικότητας.       ΑΠ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button