Δεν αποφασίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο καμία πρόταση για την χωροταξική μορφή των νέων Δήμων στον Νομό μας

Την Δευτέρα 12 Μαϊου 2008 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, συζητήθηκε το θέμα “Νέος αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας. Προτάσεις – Θέσεις – Κριτήρια. Συζήτηση πάνω στις προτεινόμενες θέσεις του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε ενόψει του έκτακτου συνεδρίου με θέμα: “ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ – Επιτελικό Κράτος – Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – Ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση” που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 23 – 24 Ιουνίου 2008.”

   Την Δευτέρα 12 Μαϊου 2008 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, συζητήθηκε το θέμα “Νέος αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας. Προτάσεις – Θέσεις – Κριτήρια. Συζήτηση πάνω στις προτεινόμενες θέσεις του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε ενόψει του έκτακτου συνεδρίου με θέμα: “ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ – Επιτελικό Κράτος –  Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – Ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση” που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 23 – 24 Ιουνίου 2008.”


   Κατά τη συζήτηση του θέματος το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι Δημοτικού Σύμβουλοι που πήραν τον λόγο συμφώνησαν πάνω στο κείμενο που προτάθηκε από την ΚΕΔΚΕ και το Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης, στα γενικά κριτήρια και τις προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθηθούν στην επιγενόμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση του Α? Βαθμού Αυτοδιοίκησης, προσθέτοντας και τονίζοντας και το κριτήριο και προϋπόθεση της κοινωνικής δραστηριότητας και αρμοδιότητας και προσφοράς των νέων Ο.Τ.Α.


   Δεν αποφασίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο καμία πρόταση για την χωροταξική μορφή των νέων Δήμων στον Νομό μας. Δημοτικοί Σύμβουλοι, εξέφρασαν την προσωπική τους θέση περί μελλοντικών Δήμων ή Δήμου στο Νομό μας, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί συνολική θέση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθότι η συζήτηση είχε μόνο ως θέμα και επικεντρώθηκε στα γενικά κριτήρια και προϋποθέσεις των επικείμενων συνενώσεων πάνω στην απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.  


Για το Δημοτικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος


 ΘΕΟΛΟΓΟΣ Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button