Ιδού, πεδίον δόξης λαμπρό βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσχος και ντροπή για την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας, μέσω ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Τουρκική Ενωσης Ξάνθης.

Η άρνηση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να υπερψηφίσει την “ντροπολογία” υποχρέωσε τον υπουργό δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον ΣΥΡΙΖΑ, προς το παρόν, να βάλει “την ουρά στα σκέλια” και να αποσύρει την τροπολογία.

Αίσχος και ντροπή για την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας, μέσω ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Τουρκική Ενωσης Ξάνθης.

Η άρνηση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να υπερψηφίσει την “ντροπολογία” υποχρέωσε τον υπουργό δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον ΣΥΡΙΖΑ, προς το παρόν, να βάλει “την ουρά στα σκέλια” και να αποσύρει την τροπολογία.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δεν πήραν θέση, όπως γίνεται πάντα, και τελικά την παρτίδα για λογαριασμό τους έσωσαν οι ΑΝΕΛ και η άρνηση να υποστηρίξουν και να υπερψηφίσουν την τροποποίηση του άρθρου 758 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το μείζον πολιτικό θέμα για το κοινοβούλιο και το εθνικό θέμα για τη Θράκη και τη χώρα μας είναι το κρυφό άνοιγμα της κερκοπορτας για την αναγνώριση της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας ως εθνική τουρκική μειονότητα, όπως διακαώς επιθυμεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με εμμονή του για την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, η οποία αναγνωρίζει εθνική ελληνική μειονότητα στην Τουρκία και θρησκευτική μειονοτική μειονότητα στην Ελλάδα.

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης θα πρέπει άμεσα έστω και εκ των υστέρων να αποσαφηνίσουν με παρρησία τη θέση τους στο όλο θέμα που ενέσκηψε και να δεσμευτούν ότι θα καταψηφίσουν ανάλογη τροπολογία σε όποιο νομοσχέδιο, οποιαδήποτε ώρα και να συζητηθεί, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται, ίσως, σε άλλο άσχετο νομοσχέδιο, μεταμεσονύχτιες ώρες, εν κρυπτώ, να επιχειρήσει να ανοίξει την κερκόπορτα.

Ιδού, πεδίον δόξης λαμπρό βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα πειθαρχήσετε στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ ή θα διαφοροποιηθείτε καταψηφίζοντας, κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη πιθανής διαγραφής σας και να μη συμπεριληφθείτε στο ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές. Για την Ξάνθη, τη Θράκη και την Ελλάδα ρε γαμώτο…!

 

Τελικά ο Τσίπρας με την έκτακτη σύγκλιση υπουργικού συμβουλίου, με οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές νουθεσίες προς τους υπουργούς του και βολές κατά ΜΜΕ και Κυριάκου Μητσοτάκη, πέτυχε χωρίς κόπο, να παρασύρει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ένα γνώριμο γήπεδο και επικοινωνιακό πεδίο δράσης, αποφεύγοντας τα προβλήματα της καθημερινότητας, με την ανακοίνωση χορήγησης μερίσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα και το μεγάλο σκόπελο της οικολογικής καταστροφής των ακτών της Αττικής από τη βύθιση του πλοίου “Αγία Ζώνη ΙΙ”, με φραστικές επικοινωνιακές παραιτήσεις, τη διενέργεια ΕΔΕ για τα αίτια να φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, ν’ αποδοθούν ευθύνες…!

Οταν συμβαίνουν τόσα πολλά και η αντιπολίτευση δεν μπορεί να διαχειριστεί τα γεγονότα, δείχνουν την ανικανότητά της ν’ αντιπαραταχθεί με την “πολιτικά ανίκανη” να λειτουργήσει προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, υπακούοντας πειθήνια στις εντολές και επιθυμίες δανειστών και εταίρων της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

 

Η προσπάθεια για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς και δεξιάς, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εν τη γενέσει της, από την πληθώρα των συνιστωσών, τη μάχη της καρέκλας από τους 10 συνυποψηφίους για την αρχηγία και όπως αναμένεται από τα δύο εν δυνάμει κόμματα εξουσίας που διεκδικούν για λογαριασμό τους τον κεντρώο χώρο.

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουν να συνθλίψουν την όποια θετική και φιλόδοξη προσπάθεια επιχειρείται, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος να το πετύχουν μέσα από τις διαφωνίες των πρωταγωνιστών της κίνησης.

 

Ακούμε τις βαρύγδουπες δηλώσεις για το διαχωρισμό των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική) και της ανεξαρτησίας του τρίτου πυλώνα εξουσίας, τη δικαιοσύνη.

Όταν η κορυφή του τρίτου πυλώνα, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εκλέγεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, χωρίς να αμφισβητούμε το κύρος, την εντιμότητα και την τεράστια δικαστική διαδρομή κανενός προέδρου, ούτε φυσικά και του σημερινού νεοκλεγέντα και νεοτοποθετούμενου κ. Πέπα.

Η εκλογή του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας θα έπρεπε να γίνεται με διαφανείς, δημοκρατικές και αξιοκρατικές διαδικασίες από τους ανώτατους δικαστές της χώρας, με συγκεκριμένα ηλικιακά και άλλα κριτήρια και φυσικά όχι να τοποθετούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως ότι θα “συμπεριφέρονται” με πράξεις και αποφάσεις φιλικές προς την εκάστοτε κυβέρνηση.

Σήμερα, ο κάθε πολίτης στο πρόσωπο της δικαιοσύνης, του κάθε δικαστή, προσφεύγει και βρίσκει πάντα το δίκιο του.

 

Θα διεκδικήσω και θα πετύχω σε διαβούλευση με τους εταίρους τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, της φορολογίας και… όταν θα εκλεγούμε από τον ελληνικό λαό στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, είπε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Θα πορευτεί με νέο μίγμα πολιτικής όπου το 75% θα προέρχεται από μειώσεις στον σπάταλο, αντιπαραγωγικό και αναξιολόγητο δημόσιο τομέα και το υπόλοιπο 25% από τη φορολογία.

Κύριε πρόεδρε η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίζει, να παίρνει αποφάσεις, να ψηφίζει στο κοινοβούλιο νόμους προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και όχι δίκην συνδικαλιστή να διεκδικεί από εξωθεσμικά κέντρα, ως ικέτης από δανειστές και εταίρους κάποια ψίχουλα για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Εφόσον η κυβέρνησή σας εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, θα παίρνει αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον της χώρας όπως συμβαίνει σε μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα και όχι να μας επιβάλλουν οι ξένοι τις αποφάσεις τους δίκην αποικιοκρατίας.

Μια έξυπνη διαφήμιση λέει “μην τάζεις… γιατί αν σου κάτσει;”

Κύριε Μητσοτάκη αν δεν σας “κάτσουν” οι διαπραγματεύσεις, τότε θα μας επαναλάβετε το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικό… “είχαμε αυταπάτες”…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button