“Η ζημιά στο βαμβάκι από το σκουλήκι να καλυφθεί εδώ και τώρα. Να μην χαθεί η επιδότηση”

Την Τρίτη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ.Γιώργος Παυλίδης, Νομάρχης Ξάνθης, μετά από πρόσκληση των κατοίκων της περιοχής Πολυσίτου- Ξάνθης, επισκέφτηκε αγροτεμάχια βαμβακοκαλλιέργειας, που πλήττονται από το πράσινο σκουλήκι, στην περιοχή. Διαπίστωσε ότι η καταστροφή από το πράσινο σκουλήκι είναι τόσο μεγάλη που, σε πολλές περιπτώσεις, δεν συμφέρει ούτε καν η συγκομιδή της ελάχιστης εναπομένουσας ποσότητας.

  Την Τρίτη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ.Γιώργος Παυλίδης, Νομάρχης Ξάνθης, μετά από πρόσκληση των κατοίκων της περιοχής Πολυσίτου- Ξάνθης, επισκέφτηκε αγροτεμάχια βαμβακοκαλλιέργειας, που πλήττονται από το πράσινο σκουλήκι, στην περιοχή.



   Διαπίστωσε ότι η καταστροφή από το πράσινο σκουλήκι είναι τόσο μεγάλη που, σε πολλές περιπτώσεις, δεν συμφέρει ούτε καν η συγκομιδή της ελάχιστης εναπομένουσας ποσότητας.


Πλέον αυτού είναι βέβαιη η απώλεια της επιδότησης, λόγω μη τήρησης του πλαφόν της παραγωγής (70% της μέσης παραγωγής βαμβακοκαλλιέργειας της περιοχής). Το πρόβλημα υπάρχει στους βαμβακοκαλλιεργητές και των 5 Νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


  Ο κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε σχετικά:


    ” Το να παραπέμπεται το θέμα της αποζημίωσης, ειδικά σ’ αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τους αγρότες, στο μέλλον και στα ΠΣΕΑ, το να μην λαμβάνεται πρόνοια για αποζημίωση, δεν είναι ζημιά μόνο για τα ήδη βαριά πληττόμενα αγροτικά νοικοκυριά αλλά και για την εθνική οικονομία. Η ζημιά, είτε είναι από αιτίες που προβλέπει ο ΕΛΓΑ είτε πέραν αυτών, είναι ζημιά για τους αγρότες.     Πλέον αυτού επιβάλλεται, όπως δεν φαίνεται να γίνεται, να διασφαλιστεί η επιδότηση. Είναι απώλεια εισοδήματος που οδηγεί σε δύσκολες μέρες. Ας καταλάβουν κάποιοι ότι η λογική της αύξησης των εσόδων και της περικοπής των δαπανών, όχι μόνο δεν βελτιώνει την οικονομία, αλλά την οδηγεί σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Όφειλε ο καθένας μας να μεγιστοποιήσει το ενδιαφέρον του για το κάθε μέλος της κοινωνίας, για την κοινωνία, αλλά και για την βασανισμένη τάξη των αγροτών.”



Από το Γραφείο


Τύπου του Συνδυασμού


 Περιφερειακή Αναγέννηση


Σχετικά Άρθρα

Back to top button