Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια χαοτική διαφορά μεταξύ του πρώτου (ΝΔ) και δεύτερου(ΣΥΡΙΖΑ) κόμματος.

Υπερηφανεύονται και θεωρούν τεράστια οικονομική και στρατηγική επιτυχία το “πλεόνασμα” των 7,5 δις ευρώ για το 11μηνο του 2016 ο πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση.

Μήπως κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το πλεόνασμα είναι πλασματικό, καθόσον δεν έχουν εξοφληθεί οι υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους προμηθευτές του;

Υπερηφανεύονται και θεωρούν τεράστια οικονομική και στρατηγική επιτυχία το “πλεόνασμα” των 7,5 δις ευρώ για το 11μηνο του 2016 ο πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση.

Μήπως κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το πλεόνασμα είναι πλασματικό, καθόσον δεν έχουν εξοφληθεί οι υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους προμηθευτές του;

Το πλεόνασμα που επικαλείστε προήλθε από την απογείωση της ελληνικής οικονομίας, σε μια χώρα, όπου οι πολίτες της ευημερούν, το δημόσιο χρέος είναι μέσα στα προκαθοριζόμενα όρια σε σχέση με το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα, η ανεργία είναι μονοψήφια και οι μακρομεσαίες επιχειρήσεις ανθούν, ή, είναι προϊόν ακατάσχετης και εξαντλητικής φορολόγησης σε ότι κινείται εξαθλιώνοντας νοικοκυριά και κοινωνία;

Ξεκάθαρα, χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς προκαταλήψεις και πολιτικές εμπάθειες, το πλασματικό πλεόνασμα είναι ματωμένο πλεόνασμα, προερχόμενο αποκλειστικά από την υπερφορολόγηση και το φοροτυφώνα των φορομπηχτικών πολιτικών της κυβέρνησης.

 

Αν και υπάρχουν χιλιάδες εν δυνάμει συνταξιούχοι που περιμένουν υπομονετικά ν’ αποφασίσει η κυβέρνηση τη συνταξιοδότησή τους, ο κύριος πρωθυπουργός, για επικοινωνιακούς λόγους αποφάσισε νε μοιράσει 617 εκατ. Ευρώ στους συνταξιούχους μέχρι τα 850 ευρώ και να αναστείλει την αύξηση του ΦΠΑ με ταυτόχρονη πολιτική ρήξη εντυπώσεων με τους δανειστές και εταίρους, πριν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, Γίνεται ίσως, για μια ηρωϊκή έξοδο και ίσως για προσφυγή στις κάλπες μέχρι τις 20 Μαρτίου με λίστα.

 

Οι στραπατσαρισμένες μπάρες, λίγο πριν την είσοδο στο χωριό Βαφέϊκα παραμένουν “ως μνημείο πολιτιστική κληρονομιάς” της αδιαφορίας, της ανικανότητας και του ωχαδελφισμού .

Αν συμβεί ατύχημα θα πρέπει, όποιοι ευθύνονται να τιμωρηθουν παραδειγματικά για την αδιαφορία τους να εκπληρώσουν το καθήκον τους.

 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια χαοτική διαφορά μεταξύ του πρώτου (ΝΔ) και δεύτερου(ΣΥΡΙΖΑ) κόμματος.

Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης προηγούνται στις προτιμήσεις, χωρίς να κερδίζει σε ποσοστά από τη μεγάλη φθορά του κυβερνώντος κόμματος.

Ούτε η ΝΔ, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν πείσει την ελληνική κοινωνία με καθαρό, κρυστάλλινο και όχι επικοινωνιακό λόγο για τις προθέσεις, την πολιτική που θα εφαρμόσει για έξοδο της χώρας από την κρίση, τη μείωση της ανεργίας, για μισθούς και συντάξεις, για την υγεία, την παιδεία και τα εθνικά μας θέματα.

Γενικόλογες τοποθετήσεις, αόριστες υποσχέσεις, λόγια δημαγωγικά και λαϊκίστικα δε θα δώσουν διέξοδο στα προβλήματα που μεγεθύνονται, πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.

Η εμμονή του κ. Μητσοτάκη για εκλογές, εκτός από την ανάδειξη της ΝΔ σε πρώτο κόμμα και την προικοδότηση της με 50 επιπλέον έδρες, λόγω του ισχύοντος εκλογικού νόμου, δε θα του δώσουν την αυτοδυναμία που ονειρεύεται και ισως και να επιδιώξει για τη δημιουργία ενός κυβερνητικού σχηματισμού ευρείας κοινωνικής αποδοχής.

Πρώτα ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πείσει την ελληνική κοινωνία για το ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση της παράταξης του και μετά να ζητήσει προσφυγή στις κάλπες, γιατί την πρωτοβουλία των κινήσεων έχει αποκλειστικά σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κύριε Μητσοτάκη μη βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο, ουτε τη Λαμπρή μπορστά από τα Βάγια, όπως λέει ο λαός μας.

FΟ πρωθυπουργός, προσπαθεί, επιχειρεί, να εμπλέξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις επικοινωνιακές τακτικές χορήγησης εφάπαξ ποσού στην πιο “αντιδραστική” κοινωνική ομάδα που βρίσκεται διαμαρτυρόμενη στους δρόμους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και στην αναστολή ΦΠΑ στα  νησιά του Αιγαίου, με την ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφιση του νομοσχεδίου φαίνεται να υπάρχει πολιτικός “δόλος” προς άφεση αμαρτιών, είτε καταψηφίσουν, είτε υπερψηφίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ν’ αλλάξουν την ατζέντα συζήτησης στο κοινοβουλιο, ζητώντας τα μέτρα να είναι μόνιμης διάρκειας, να χορηγείται η 13η σύνταξη σε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους και ο ΦΠΑ του 24% να καταργηθεί, όχι μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συριζαϊκές πρακτικές εν είδει χρησμού της Πυθίας του Μαντείου των Δελφών και αποφάσεων κυβερνητικών, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πριν την ανακοίνωσή τους, ίσως κάποιο λάκκο έχει η φάβα, όπως λέει ο λαός μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button