Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων & Θεσμικές Επαφές σε Αλεξανδρούπολη

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τρέχοντος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της ΟΕΕΘ κ. Αντώνιο Φραντζή  και τους κ.κ. Αρτοποιό, Γλήνια, Γρηγοριάδη, Κασαπίδη, Νικολαΐδη, Ουσταμπασίδη και την κα. Κουρμπανιάν, πραγματοποίησε σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς του Νομού Έβρου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και επισκέφθηκε το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων.

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τρέχοντος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της ΟΕΕΘ κ. Αντώνιο Φραντζή  και τους κ.κ. Αρτοποιό, Γλήνια, Γρηγοριάδη, Κασαπίδη, Νικολαΐδη, Ουσταμπασίδη και την κα. Κουρμπανιάν, πραγματοποίησε σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς του Νομού Έβρου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και επισκέφθηκε το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων.

Νωρίς το πρωί της ανωτέρω ημέρας, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. ΑΜΘ και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, υποδέχθηκε τον Πρόεδρο και την αποστολή της ΟΕΕΘ στο γραφείο του στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την οικονομία και την επιχειρηματικότητα της περιοχής. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις δράσεις της Ομοσπονδίας ενώ η κουβέντα εστίασε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Διοίκησης αναφορικά με την  δημιουργία  φορέα πιστοποίησης τοπικών προϊόντων  και την Στρατηγική Area Branding που έχει εκπονήσει για την δημιουργία και ανάδειξη του brand name «ΘΡΑΚΗ». Παράλληλα συζητήθηκε το πλαίσιο και ο τρόπος συμμετοχής του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Π.Ε.Δ. ΑΜΘ στο project.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την αξιοποίηση των αποθηκών του Ο.Σ.Ε. στο μικρό λιμάνι του Λιμένα Αλεξανδρούπολης μέσα την εγκεκριμένη πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ένα κτήριο αφιερωμένο στα τοπικά προϊόντα με χώρο έκθεσης και πώλησης παραδοσιακών προϊόντων από παραγωγούς της Θράκης και για το οποίο συμφωνήθηκε η ουσιαστική συμμετοχή και συνδρομή της Ομοσπονδίας στην διαμόρφωση και λειτουργία του.

            Οι δύο πλευρές αφού εξεδήλωσαν την βούλησή τους για στενή συνεργασία, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Στην συνέχεια, η αντιπροσωπεία της ΟΕΕΘ, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων Έβρου κα. Κυριακή Κερέμη, τον Διευθυντή του Τελωνείου Κήπων κ. Αθανάσιο Γρηγορίου καθώς και τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Τσιακίρη και μέλη της Συνδικαλιστικής Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.  Στην σύσκεψη ετέθησαν και καταγράφησαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις ανεπαρκείς κτηριακές εγκαταστάσεις, τις λίγες σχετικά με τον όγκο των διερχόμενων οχημάτων λωρίδες κατεύθυνσης καθώς και μια σειρά άλλων ιδιαίτερα σοβαρών θεμάτων, ενώ συζητήθηκαν και όλες οι λύσεις βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου ορίζοντα.

 

 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Χατζημιχαήλ εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στους αστυνομικούς και τελωνειακούς υπαλλήλους για το σημαντικό και παραγωγικό έργο που επιτελούν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

« Σήμερα, στην τελευταία επίσκεψη της Ομοσπονδίας σε περιοχή της Θράκης για το 2016, επιλέξαμε να μεταβούμε στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων Έβρου προκειμένου αφενός να σημειώσουμε με έμφαση την σπουδαιότητα του για την οικονομία της Θράκης και της χώρας, αφετέρου να ευχαριστήσουμε δια ζώσης όλους αυτούς τους ανθρώπους – αστυνομικούς και τελωνειακούς – που εξυπηρετούν αποτελεσματικά εν μέσω τριτοκοσμικών συνθηκών, τεράστιους όγκους διερχόμενων ιδιωτικών και φορτηγών οχημάτων, υπερβάλλοντας εαυτούς και αντιπαραθέτοντας το φιλότιμο και τον πατριωτισμό στις ελλείψεις τεχνικών μέσων και υποδομών. Στην εξαιρετικά παραγωγική σύσκεψη που προηγήθηκε, με τους ιδιαίτερα ικανούς και αποτελεσματικούς επικεφαλής των υπηρεσιών μας εδώ, την κα Κερέμη και τον κ. Γρηγορίου, ενημερώθηκα πλήρως για οτιδήποτε αφορά το Τελωνείο και δεσμεύτηκα για την ανάληψη πρωτοβουλιών αναφορικά με την άμεση και με κάθε πολιτικό  τρόπο προώθηση όλων των ζητημάτων και των λύσεων που συμφωνήσαμε στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Στην μία και μισή το μεσημέρι το κλιμάκιο της ΟΕΕΘ συναντήθηκε  με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δημήτριο Πέτροβιτς στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου , όπου συζητήθηκαν ευρεία θέματα εμπορίου, οικονομίας και τουρισμού που αφορούν την Π.Ε. Έβρου, καθώς επισημάνθηκαν, τόσο τα προβλήματα όσο και οι ευκαιρίες που ανακύπτουν από την διασυνοριακότητα του Νομού στην περιοχή των Κήπων. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Χατζημιχαήλ έπειτα από την συνάντηση που προηγήθηκε την ίδια μέρα στην παραπάνω περιοχή αναφέρθηκε στις σημαντικές ελλείψεις λωρίδων κατεύθυνσης και  κτηριακών υποδομών που υπάρχουν  για την πραγματοποίηση ελέγχων επισκεπτών και εμπορευμάτων.

 

 

Ο  Πρόεδρος

 

 

 

 

Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

 

Φραντζής Αντώνιος

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button