Ευχαριστήριο Εθελοντικών Καλοκαιρινών αιμοδοσιών Ιουλίου 2013

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ευχαριστεί όσους συνέδραμαν στη συλλογή εθελοντικών μονάδων αίματος για το μήνα Ιούλιο στις καλοκαιρινές εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και τον Δήμο Μϋκης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ευχαριστεί όσους συνέδραμαν στη συλλογή εθελοντικών μονάδων αίματος για το μήνα Ιούλιο στις καλοκαιρινές εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και τον Δήμο Μϋκης.

           Σε μια δύσκολη εποχή όπως το καλοκαίρι και σε μια περιοχή στην οποία ποτέ οι κάτοικοι δεν ήταν μαθημένοι να δίνουν αίμα λόγω του καύσωνα, των αδειών αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας (μη τουριστική καλοκαιρινή περιοχή, έντονα σημάδια οικονομικής κρίσης που πιθανότατα επηρεάζουν και την εθελοντική προσφορά κλπ.) οι συμπολίτες μας εθελοντές παρόλα αυτά «εκπαιδεύονται» τα τελευταία τρία έτη και σε αυτή την αποστολή, αποστολή αγάπης και αυταπάρνησης.

Έτσι οι κάτοικοι της Παλαιάς Χρύσας, των Κιμμερίων, του Ωραίου, της Μύκης, της Γλαύκης, της Πάχνης, του Δημαρίου, του Κενταύρου, των Θερμών , του Εχίνου και των Τοξοτών ανταποκρίθηκαν και σε αυτό το κάλεσμά μας. Αρκετοί εισάκουσαν τις εκκλήσεις μας και ανταποκρίθηκαν στο «ραντεβού» με τη ζωή. 

           Τις μεγάλες ευχαριστίες μας επίσης στη διοίκηση του Δήμου Μύκης για τις προσπάθειές τους να ενισχύσουν το έργο μας.

         Τις ευχαριστίες μας στους εθελοντές αιμοδότες και ιατρούς κ. Βασίλη Αβραμίδη, κ. Αιμίλιο Γρηγοριάδη και κ. Δημήτρη Πετρίδη αφού χωρίς την παρουσία τους δε θα πραγματοποιούνταν οι αιμοδοσίες του Δημαρίου, των Τοξοτών και του Εχίνου. Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι από τον Ιανουάριο του 2011 διοργανώνονται εξωτερικές αιμοληψίες μόνο όταν υπάρχουν εθελοντές άμισθοι ιατροί λόγω των περικοπών στα Νοσοκομεία..

         Τις ευχαριστίες μας σε όλους τους εθελοντές του συλλόγου, κυρίως στα νέα παιδιά  που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση των εξορμήσεων διαθέτοντας χρόνο και δυνάμεις ενώ θα μπορούσαν όπως οι συνομήλικοί τους να «αράζανε» σε κάποια παραλία!

          Τις ευχαριστίες μας για πολλοστή φορά στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας που όπως κάθε φορά προσφέρουν τα μέγιστα στην ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και παρότρυνση των κατοίκων να προσέλθουν στις κατά τόπους αιμοδοσίες.

           Συνολικά προσήλθαν πάνω από 320 εθελοντές και κατάφεραν και προσέφεραν το αίμα τους 285 αιμοδότες από τους οποίους οι 58 έγιναν τα νέα μέλη της οικογένειας της «ΑΓΑΠΗΣ» ενώ οι νέοι αιμοδότες ηλικίας 18-30 ετών ανήλθαν στους 112. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία συμμετείχαν μουσουλμάνοι συμπολίτες μας  (259) ενώ έντονη ήταν όπως κάθε φορά η συμμετοχή του γυναικείου φύλλου (112 γυναίκες). Σε μια δύσκολη εποχή με υψηλές θερμοκρασίες, με υπερβολική ανεργία και με έντονα τα σημάδια της μετανάστευσης κυρίως των νέων ανθρώπων της περιοχής  σε Γερμανία, Τουρκία, Αίγυπτο και αλλού, είναι πραγματικά κατόρθωμα αυτή η συγκομιδή των προαναφερόμενων φιαλών αίματος. Επί ευκαιρία και της έναρξης της μεγάλης νηστείας του Ραμαζανιού και του Μπαιραμιού το οποίο θα εορταστεί περίπου σε ένα μήνα ευχόμαστε  Καλή Υγεία και Καλό Μπαιράμ.

           Συνεχίζουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο όχι με εξωτερικές εθελοντικές αιμοληψίες αλλά με συνεχή προσέλευση στην αιμοδοσία της Ξάνθης από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00πμ με 14:00μμ. προκειμένου να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

 

Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται …σε αυτούς που το χρειάζονται.

 

 

Για το Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button