Οι μαθητές προτιμούν την Ξάνθη…

Το νομό της Ξάνθης επιλέγουν πολλά σχολεία της χώρας για τις καθιερωμένες εκτός έδρας εκπαιδευτικές εκδρομές, είτε είναι μονοήμερες είτε περισσότερων ημερών. Η πόλη της Ξάνθης και όχι μόνο έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός πολλών μαθητών, κάτι που διαπιστώνουν και οι ίδιοι οι Ξανθιώτες ιδιαίτερα αυτές της ημέρες από την παρουσία των νεαρών μαθητών τόσο στην κεντρική μας πλατεία, όπου και φωτογραφίζονται, όσο και στους κεντρικούς δρόμους και στις καφετέριες της πόλης.

Το νομό της Ξάνθης επιλέγουν πολλά σχολεία της χώρας για τις καθιερωμένες εκτός έδρας εκπαιδευτικές εκδρομές, είτε είναι μονοήμερες είτε περισσότερων ημερών. Η πόλη της Ξάνθης και όχι μόνο έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός πολλών μαθητών, κάτι που διαπιστώνουν και οι ίδιοι οι Ξανθιώτες ιδιαίτερα αυτές της ημέρες από την παρουσία των νεαρών μαθητών  τόσο στην κεντρική μας πλατεία, όπου και φωτογραφίζονται, όσο και στους κεντρικούς δρόμους και στις καφετέριες της πόλης.


Η αλήθεια είναι, όπως άλλωστε το μαρτυρούν και τα στατιστικά στοιχεία που διαθέτει η νομαρχία  Ξάνθης η περιοχή μας έχει γίνει αγαπημένος τουριστικός προορισμός πολλών  σχολείων από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των νήσων.


Ήδη για φέτος πάνω από 60 σχολεία έχουν κάνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Ξάνθης, τα περισσότερα για το μήνα Απρίλιο και Μάιο.


Μέχρι τώρα μας έχουν επισκεφτεί ή ετοιμάζονται να έρθουν σχολειά από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Βέροια, την Κοζάνη, την Αθήνα, την Εύβοια και τη Λήμνο, αλλά και από τη γειτονική μας Αλεξανδρούπολη.


Μέχρι στιγμής σταθερή πορεία παρουσιάζουν οι σχολικές εκδρομές για το νομό Ξάνθης. Το κατά πόσο θα επηρεάσει η οικονομική κρίση τις αφίξεις των μαθητών κατά τη νέα σχολική χρονιά, αυτό θα φανεί στις αρχές του επομένου έτους.


Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button