Ορκωμοσία δημοτικών και τοπικών συμβούλων Δήμου Ξάνθης

Τον νενομισμένο όρκο προς το σύνταγμα έδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι νέοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης στο κατάμεστο δημαρχιακό μέγαρο όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν τον όρκο τους παρουσία Θεού και ανθρώπων…πλήν του Νίκου Ανταμπούφη που έδωσε τον όρκο, ως αριστερός, στην τιμή του. Οι μουσουλμάνοι αιρετοί ορκίστηκαν στο κοράνι.

Τον νενομισμένο όρκο προς το σύνταγμα έδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι νέοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης στο κατάμεστο δημαρχιακό μέγαρο όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν τον όρκο τους παρουσία Θεού και ανθρώπων…πλήν του Νίκου Ανταμπούφη που έδωσε τον όρκο,  ως αριστερός,  στην τιμή του.


Οι μουσουλμάνοι αιρετοί  ορκίστηκαν στο κοράνι.


Μετα την τέλεση της θείας λειτουργίας  ορκίστηκε ο πρώτος δημότης της πόλης Μιχάλης Στυλιανίδης και ακολούθησαν οι υπόλοιποι.


Τον όρκο εκφωνούσε ο σεβασμιότατος και επαναλάμβανε ο κ. Στυλιανίδης. “Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να


 ο σεβασμιότατος μητροπολίτης αναφερόμενος στους παρόντες αιρετούς έδωσε τις ευχές της εκκλησίας και την χάρη του Θεού “Σύμφωνα με τον τρόπο που προβλέπεται από τη νομοθεσία αναλαμβάνετε τα καθήκοντα εκείνα τα οποία σας  ενεπιστεύθει ο λαός, ο οποίος θέλει να του εξασφαλίζετε την ηρεμία και τη γαλήνη για να επιδίδεται στα έργα της επιβίωσης αλλά και της δημιουργίας, να του παράσχετε τις καλύτερες συνθήκες ζωής”.


Ζήτησε από τους αιρετούς στη συνέχεια να κρατήσουν  και με τη συνδρομή των πολιτών την  πόλη όμορφη, καθαρή, περιποιημένη, για να την χαίρονται αυτοί που ζουν στην πόλη αλλά και αυτοί που την επισκέπτονται.


Ζήτησε να υπάρξει μεταξύ τους συνεργασία, αναγνώρισε ότι θα υπάρχουν αντίθετες απόψεις και είναι φυσικό να υπάρχουν σε ένα ζωντανό σώμα αλλά η δημοκρατία επιβάλλει να υπερισχύει η γνώμη των πολλών και από τις αντιθέσεις προκαλείται η σύνθεση.


Συνέστησε σε όλους να υπακούουν στην  εξουσία, τονίζοντας πώς αν αυτή δεν υπάρχει, τότε θα υπάρξει το χάος και ο νόμος της ζούγκλας.


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι ο λαός έδωσε σε αυτούς (δημοτικούς συμβούλους) την εξουσία για να υπηρετηθεί ο ίδιος ο λαός, τονίζοντας ότι αυτή δεν πρέπει να γεννά μέσα τους αλαζονείες.


Τέλος ευχήθηκε να δίνει ο θεός υγεία,  δύναμη και κουράγιο.


Ακολούθησε η ορκωμοσία των συμβούλων, όπου τον όρκο εκφώνησε πρώτα ο δήμαρχος και μετά οι δημοτικοί σύμβουλοι. “Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην Πατρίδα μου, να υπακούω στο Σύνταγμα  και τους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου”.


ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης πήρε τον λόγο και είπε ότι η σημερινή μέρα είναι για όλους πολύ σημαντική και αναλαμβάνουν τη διοίκηση του δήμου για την επόμενη περίοδο που αρχίζει την 1-1-2011 και τελειώνει στις 31 Αυγούστου του 2014.


Απευθυνόμενος στον σεβασμιότατο τον ευχαρίστησε για την παρουσία του  σε αυτή την σεμνή τελέτή και τις ευχές της εκκλησίας αλλά και τις προισωπικές του.


Συνεχάρει όλους τους συναδέλφους του για την επιτυχία τους στις εκλογές και θα  πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί ο λαός της Ξάνθης τους ανέθεσε τη διοίκηση για την επόμενη δημοτική περίοδο.


θεωρεί πως ανεξάρτητα από την κομματική τοποθέτηση του κάθε ενός, η αγάπη τους για τον τόπο είναι δεδομένη και ανεξάρτητα από τη θέση που έχουν στο δημοτικό συμβούλιο και στα συμβούλια των δημοτικών τοπικών κοινοτήτων, όλοι μαζί θα πρασπαθήσουν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι στόχοι που είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών, η βελτίωση του επιπέδου της ζωής τους και η προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου σε συνδυασμό με την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση.


Αναφερόμενος στο Καλλικράτη είπε ότι είναι γνωστό σε όλους πώς πλέον είναι νόμος του κράτους και για την επόμενη περίοδο πράγματι έχει γίνει μία βαθιά τομή της χώρας και η κεντρική διοίκηση θα έχει πλέον έναν κεντρικό επιτελικό ρόλο


Εχει γίνει μία πολύ σοβαρή τομή στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, αφού οι 1034 ΟΤΑ έχουν συνενωθεί και έγινα 325 και ο δήμος της Ξάνθης ως γνωστόν ήρθε από την συνένωση των Καποδιστριακών δήμων της Ξάνθης και της Σταυρούπολης, δήλωσε βέβαιος ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα της πρώτης περιόδου αναπροσαρμογής, τονίζοντας πώς οι αρμοδιότητες που παίρνουν είναι πάρα πολλές και χρειάζεται η προσπάθεια και σύμπνοια όλων.


επεσήμανε ότι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κεντρική διοίκηση μεταφέρονται στις τοπικές κοινωνίες και πρωταρχικός πλέον στόχος των ΟΤΑ είναι να μην διαταραχεί η κοινωνική συνοχή και κάλεσε το σώμα σε έναν κοινό αγώνα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι.


Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στις εκλογές το έπραξαν γιατί είχαν μέσα τους τη φλόγα της προσφοράς και απευθυνόμενος στον Σεβασμιότατο είπε ότι δεν θα πικράνουν τον κόσμο που τους εμπιστεύθηκε την ψήφο τους. Τέλος ευχήθηκε υγεία, δύναμη και κουράγιο προκειμένου να ανταποκριθούν όλοι στην εντολή του Ξανθιώτικου λαού.


Επίσης ευχήθηκε καλές γιορτές στους ίδιους τους συμβούλους και τις οικογένειές τους. (στο αυριανό μας φύλλο η συνέχεια)


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button