Το τρίτο μάτι

*Πολύ όμορφος ο χώρος απέναντι απο το γήπεδο του ΑΟΞ στον καλοκαιρνό Peter pan. Φουσκωτά για τα παιδιά και ουζάκι ή παγωμένη μπύρα για τους μεγάλους. Σίγουρα θα δροσιστείτε και θα περάσετε ομορφα

*Πολύ όμορφος ο χώρος απέναντι απο το γήπεδο του ΑΟΞ στον καλοκαιρνό Peter pan. Φουσκωτά για τα παιδιά και ουζάκι ή παγωμένη μπύρα για τους μεγάλους. Σίγουρα θα δροσιστείτε και θα περάσετε ομορφα


 



*Υπερβολική η αφισορύπανση για τη συναυλία της Χαρούλας (εγινε) και Παριου (θα γίνει στη Χρυσούπολη) και όχι μόνο.


Η πόλη με τις χίλιες αφίσες … έχει γίνει η Ξάνθη και κανείς δεν αντιδρά.


 



*Ρεσιτάλ έδωσε χθες στην πρωϊνη εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου στο Mega ο γνωστός ζαχαροπλάστης Στέλιος Αρσενίου. Και μαζί με το σαργλί προβλήθηεκ και η Ξάνθη


 



*Ακουγεται ότι ο Τομας Ραντζίσκι δεν θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Skoda Ξάνθη τη νεα χρονια..αλλά σε γνωστή Βελγικη ομάδα. Αληθεύει η πληροφορία;


 



*Η Τηλεπικοινωνιακή Περιφέρεια Βορείου Ελλάδος του ΟΤΕ ενημερώνει ότι, εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, δυο βλάβες σε δακτύλιο του δικτύου του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα τη διακοπή των υπηρεσιών ADSL σε περίπου 6.000 πελάτες, κυρίως στους Νομούς Ξάνθης και Δράμας.


 



*Το θέμα της εμφάνισης του επικίνδυνου τσιμπουριού, που για πρώτη φορά ανιχνεύεται στον ελλαδικό χώρο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Θράκης, εξέτασαν τα στελέχη και οι επιστήμονες του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία Έβρου με τη συμμετοχή των Διευθυντών των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών των νομών Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης και υπηρεσιακών παραγόντων.


Ειδικότερα αναλύθηκαν τα στοιχεία που αφορούν στο βιολογικό κύκλο του συγκεκριμένου τύπου κρότωνα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε ατομικό επίπεδο, με έμφαση στις ομάδες “υψηλού κινδύνου”, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση οι κτηνοτρόφοι.


Όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες του κλιμακίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κρίνονται αναγκαίοι οι ψεκασμοί στις σταβλικές εγκαταστάσεις, ενώ συνέστησαν στους κτηνοτρόφους να μην αφαιρούν μόνοι τους τούς κρότωνες που ενδεχομένως τους τσιμπήσουν, αλλά να απευθύνονται στις κοντινότερες μονάδες υγείας.


Παράλληλα, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ξεκινούν άμεσα την ενημέρωση των κτηνοτρόφων, με σκοπό τον περιορισμό του κινδύνου που δημιουργεί η εμφάνιση του “φονικού” τσιμπουριού. 


 



*”Μπορεί τα περιστατικά να είναι μεμονωμένα, αλλά δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε”, τόνισε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ. ο αντινομάρχης Έβρου, Μιχάλης Κογιομτζής, με αφορμή και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία, για τα μέτρα πρόληψης κατά του επικίνδυνου είδους τσιμπουριού που εντοπίστηκε στην περιοχή της Θράκης.


Ο κ. Κογιομτζής σημείωσε, ωστόσο, ότι “ο συγκεκριμένος τύπος κρότωνα είναι γνωστός, ενώ για το θέμα έχουν ενημερωθεί όλα τα νοσοκομεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες”. 


 



*Στις 15 Ιουλίου αρχίζουν οι εκπτώσεις και η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας ενημερώνει έγκαιρα τους καταναλωτές ώστε να προετοιμαστούν για να έχουν τις καλύτερες αγορές (σελίδα 16)



 


ΣΥΝΑΥΛΙΑ


ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ


ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008, ΩΡΑ 21.30 


ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ


Δήμητρα και Ελευθερία μαζί. Δύο αγαπημένες παρουσίες που συμπληρώνει η μία την άλλη πάνω στη σκηνή. Δύο ερμηνεύτριες με αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό τους.


Σε μια ατμόσφαιρα μαγευτική η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα γεμίσουν το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων με αγαπημένους ήχους και εικόνες. Τραγούδια της Δήμητρας και της Ελευθερίας, εναλλάσσονται δυναμικά σ’ ένα πρόγραμμα με τραγούδια – ιστορίες για τον έρωτα, την αγάπη, το χωρισμό, τη ζωή.  


ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας


 



*Με κύρια αφορμή, εξελίξεις στο θέμα των διώξεων των μηχανικών στο Δημόσιο  την Πέμπτη 10-07-2008 και ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΘΡΑΚΗΣ.


Στη συνέλευση θα παραβρεθεί και κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο των 11.000 μηχανικών της Ελλάδος, κο. Κώστα Σάσσαλο και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης, κος. Νίκος Παπαθανασίου.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button