Oι έλεγχοι της τροχαίας να συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον

Νέο τετραπλό θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη με θύματα νέα παιδιά βύθισε στο πένθος και σε ανείπωτο πόνο τέσσερις οικογένειες της συμπρωτεύουσας.

Δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι γίνεται ενδελεχής και εξωνυχιστικός έλεγχος από την Τροχαία όλο το 24ωρο στους δρόμους.

Προχθές βράδυ, επιτέλους, στην είσοδο της πόλης, κλιμάκιο της Τροχαίας διενεργούσε έλεγχο για διπλώματα, άδειες, ασφάλειες και τέλη κυκλοφορίας.

Νέο τετραπλό θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη με θύματα νέα παιδιά βύθισε στο πένθος και σε ανείπωτο πόνο τέσσερις οικογένειες της συμπρωτεύουσας.

Δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι γίνεται ενδελεχής και εξωνυχιστικός έλεγχος από την Τροχαία όλο το 24ωρο στους δρόμους.

Προχθές βράδυ, επιτέλους, στην είσοδο της πόλης, κλιμάκιο της Τροχαίας διενεργούσε έλεγχο για διπλώματα, άδειες, ασφάλειες και τέλη κυκλοφορίας.

Για να έχουμε τα επιδιωκόμενα θετικά αποτελέσματα, οι έλεγχοι πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, να μην ατονίσει η όλη προσπάθεια για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, με την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπεύθυνοι των ατυχημάτων είναι οι γονείς των ανηλίκων και οι χωρίς δίπλωμα οδηγοί, η άγνοια του κινδύνου, η υπερβολική ταχύτητα, η ανικανότητα διαχείρισης μιας “κρίσης” στο δρόμο.

Οι δρόμοι σε κάποια σημεία δεν έχουν καλή πρόσβαση, είναι καρμανιόλες, οι οδηγοί πρέπει να τους διαχειριστούν με σύνεση, νηφαλιότητα και προσοχή, ώστε να ξεπεραστούν απρόσκοπτα τα εμπόδια και να φτάσουμε σώοι και αβλαβείς στον προορισμό μας.

 

Επειδή σε όλους ήταν γνωστό το τελευταίο ταγκό της ΔΕΗ, αν ο πρώην υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ήθελε να μείνει πολιτικά πιστός στην ιδεολογία και στο πολιτικό μανιφέστο ίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, να διαφοροποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ των δεξιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και να μην υπερψηφίσει την πώληση της ΔΕΗ, θα έπρεπε να μην αποδεχθεί τη θέση του πρώτου την τάξει υπουργού, παραμένοντας εκτός υπουργικού συμβουλίου.

Εκ της θέσεώς του, είναι πολιτικά απίθανο να έρθει σε πολιτική κόντρα με τον πρωθυπουργό, δημιουργώντας μείζον πολιτικό πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή.

Θα έχουμε και θα ζήσουμε κάποιες πολιτικές εντάσεις και πολιτικά επικοινωνιακά τρικ, στο τέλος όμως, όλοι, και οι 153, θα πειθαρχήσουν στις πρωθυπουργικές αποφάσεις υπερψηφίζοντας όποια μέτρα θα ρθουν σε πολυνομοσχέδιο, μ’ έναν νόμο και με ένα άρθρο.

 

Κάθε φορά που η κυβέρνηση είναι σε δύσκολη πολιτική θέση ή είναι αναγκασμένη να ψηφίσει οικονομικά, δημοσιονομικά και εργασιακά μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης και να σερβίρει στο λαό την καυτή πατάτα, χρησιμοποιεί το γνωστό επικοινωνιακό αφήγημα σκανδάλων μέσω των εξεταστικών ή προανακριτικών επιτροπών, να φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, να ξεβρωμίσει ο τόπος, να σπάσει το απόστημα.

Κυβέρνηση είστε, κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχετε, προχωρήστε… απομένει μόνο η πολιτική βούληση…

 

Είναι πολιτικά και ηθικά ανέντιμο, ο πρωθυπουργός του “γιες μεν” (yes man), του κόλπο γκρόσο του χρηματιστηρίου, της εισόδου της χώρας στη ζώνη του ευρώ και του πάρτυ των ολυμπιακών αγώνων Κώστας Σημίτης, να κατηγορεί με βαρύτατους χαρακτηρισμούς το συνεργάτη του, υπουργό Παιδείας και εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο έδωσε και το δαχτυλίδι της διαδοχής του το 2004 για την απόφαση του να φέρει το ΔΝΤ στην Ευρώπη και να οδηγήσει τη χώρα στο πρώτο μνημόνιο το 2010.

Για το δικό του πολιτικό βίο και πολιτεία, για τα σκάνδαλα υπουργών της δικής του πρωθυπουργίας, δε θα ασχοληθεί καμία αρμόδια αρχή για τη διαλεύκανσή τους;

Δε θα πρέπει ν’ απολογηθεί για τα πλαστά στοιχεία εισόδου στην ΟΝΕ και τις απευθείας αναθέσεις σε εθνικούς εργολάβους δημοσίων έργων, των ολυμπιακών έργων και για τα 165 δις ευρώ που χάθηκαν στο χρηματιστήριο;

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, για εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές με θέμα τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

 

Είναι ηθική και πολιτική κατάπτωση της χώρας μας να σέρνεται σε ατέρμονες συζητήσεις με την τρόϊκα στα υπουργεία και στις Βρυξέλλες και με τους θεσμούς στο Χίλτον και στην έδρα της Ε.Ε. Να προσυπογράφουμε τις απαιτήσεις της τρόϊκας και των θεσμών, να υπερψηφίζονται από το ελληνικό κοινοβούλιο, γνωρίζοντας, ότι, φτωχοποιούν την ελληνική κοινωνία και παρατείνουν την ύφεση.

Βρεθήκαμε τη λάθος στιγμή, σε λάθος μέρος, με λάθος διαχειριστές της εξουσίας, ίσως, πολιτικά κατώτεροι των περιστάσεων.

Δε θα τολμούσαν να το φανταστούν, ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα ο κ. Σόϊμπλε και οι συνοδοιπόροι του, να απευθύνονται, να συμπεριφέρονται τόσο απαξιωτικά για τη χώρα μας, αν είχαν απέναντί τους συνομιλητές το Κων/νο Καραμανλή ή τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Δυστυχώς δε ζούμε στον πολιτικό αστερισμό του ΑΝ (αν και ο Κίπλινγκ το έκανε υπέροχο ποίημα) και πολιτική με το ΑΝ δε γίνεται…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button