Περιφέρεια

Αναστολή υποχρεώσεων φυσικών και νομικών προσώπων ζητούν οι φοροτεχνικοί στον Εβρο

Αίτημα για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της περιοχής του Νοτίου Έβρου και αναστολή υποχρεώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, κατέθεσε η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών  Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) με επιστολή της στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, στον διοικητή ΑΑΔΕ Γιώργιο Πιτσιλή και τον διοικητή e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή.

«Όπως είναι γνωστό από το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης (Διοικητική αρμοδιότητα Δ.Ο.Υ Αλεξανδρούπολης) αρχικά αλλά και περιοχές του Νοτίου Έβρου με απόφαση της Γενικής γραμματείας Πολιτικής προστασίας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ».

Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς να ενεργοποιήσουν άμεσα τις σχετικές παρόμοιες αποφάσεις εφαρμοστέες σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές του Ιουλίου το 2023 σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα:

  • Την εφαρμογή του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων πυρόπληκτων περιοχών σύμφωνα με το άρθρο 70 του ν. 5045/2023 (Α’ 136).
  • Ενεργοποίηση της απόφασης 12456/2.8.2023 διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτης αρωγής, έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές
  • Ενεργοποίηση απόφασης Δ.15/Δ’ /71184/1.8.2023 σχετικά με την αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, δόσεις και παρατάσεις καταβολών για τους πληγέντες από πυρκαγιές.
  • Παράταση βάσει της απόφασης Αρ. 1119 ΦΕΚ Β4819/31.7.2023 των προθεσμιών των φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από πυρκαγιές με τις ανάλογες σε χρόνο ημερομηνίες υποβολής δηλωτικών αλλά και εξάμηνης αναστολής πληρωμής υποχρεώσεων » σημειώνει ο Σύλλογος σε επιστολή του.

« Επειδή μένουν λίγες ημέρες για την λήξη των υποχρεώσεων του μηνός Αυγούστου είναι απαραίτητο οι αποφάσεις αυτές να κοινοποιηθούν άμεσα για τις περιοχές που έχουν πληγεί, αλλά και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υποβολής αιτημάτων στήριξης των πυρόπληκτων»  προστίθεται στη στην επιστολή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button