Κοπή πίτας του δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης

Την καθιερωμένη τους βασιλόπιτα έκοψαν οι δικηγόροι της Ξάνθης την παραμονή της πρωτοχρονιάς παρουσία των πολιτικών, θρησκευτικών και δικαστικών αρχών της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης. Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος ανέφερε ότι είναι παράδοση στην Ξάνθη η πρώτη βασιλόπιτα να κόβεται την παραμονή της πρωτοχρονιάς από το δικηγορικό σύλλογο.

Την καθιερωμένη τους βασιλόπιτα έκοψαν οι δικηγόροι της Ξάνθης την παραμονή της πρωτοχρονιάς παρουσία των πολιτικών, θρησκευτικών και δικαστικών αρχών της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης.


Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος  ανέφερε ότι είναι παράδοση στην Ξάνθη η πρώτη βασιλόπιτα να κόβεται την παραμονή της πρωτοχρονιάς από το δικηγορικό σύλλογο.


Ευχήθηκε το νέο έτος να είναι ειρηνικό για ολόκληρο τον κόσμο. Καταδίκασε την όποια βία και καταδυνάστευση για την επίλυση των προβλημάτων. Ευχήθηκε υγεία και ειρήνη στους δικηγόρους τονίζοντας ότι τα πρώτιστα αγαθά είναι η ειρήνη και η υγεία.


Κάνοντας αναφορά  στην κρίση που υπάρχει και στην χώρα μας είπε ότι είναι μία πρόκληση να ανασκουμπωθεί ο καθένας και να αναλάβει τις ευθύνες του και φυσικά ο καθένας να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα των δυνατοτήτων του προκειμένου να δοθεί στη χώρα στην θέση που της αξίζει να έχει στο διεθνές γίγνεσθαι.


Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην Εκκλησία που την πρώτη ημέρα του έτους την αφιέρωσε σε έναν μεγάλο πατέρα τον Μέγα Βασίλειο που υπήρξε πολύ μεγάλη προσωπικότητα και που αναλώθηκε υπηρετώντας τον άνθρωπο.


Συνεχίζοντας ο Σεβασμιότατος είπε ότι ο Μέγας Βασίλειος στα 49 του χρόνια έφυγε από τον κόσμο αυτόν και είχε βάλει το θεμέλιο για την προνοιακή μέριμνα όλων των επομένων ετών, συμβουλεύοντας παράλληλα τους νέους να επιλέγουν να κάνουν το καλύτερο στη ζωή τους.


Ευχήθηκε, τέλος, την χάρη και την ευλογία του Θεού στους ίδιους και στις οικογένειες τους, ειρηνικό, ευτυχισμένο και ευλογημένο νέο έτος.


 ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κώστας Γούναρης αφού ευχαρίστησε το σεβασμιότατο ευχήθηκε στους συναδέλφους του υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία και προ πάντων εγρήγορση στα δύσκολα χρόνια που έρχονται.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button