Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και διήμερη ταλαιπωρία των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και διήμερη ταλαιπωρία των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Η παρουσία του κ. Ολάντ θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό έμφραγμα στους κατοίκους της Αθήνας.

Ο λόγος της επίσκεψης έχει σχέση με το αμέριστο ενδιαφέρον του στο κλείσιμο της συμφωνίας, στο τρίτο μνημόνιο, έρχεται μετά Βαϊων και κλάδων και κόκκινο χαλί να επιβεβαιωθεί το Ελλάς – Γαλλία συμμαχία και να υπογράψουμε, ίσως, συμβάσεις αγορών οπλικών συστημάτων, αρμάτων, αεροπλάνων, εισαγωγή στη χώρα μας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και εμπορικών συμφωνιών.

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και διήμερη ταλαιπωρία των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Η παρουσία του κ. Ολάντ θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό έμφραγμα στους κατοίκους της Αθήνας.

Ο λόγος της επίσκεψης έχει σχέση με το αμέριστο ενδιαφέρον του στο κλείσιμο της συμφωνίας, στο τρίτο μνημόνιο, έρχεται μετά Βαϊων και κλάδων και κόκκινο χαλί να επιβεβαιωθεί το Ελλάς – Γαλλία συμμαχία και να υπογράψουμε, ίσως, συμβάσεις αγορών οπλικών συστημάτων, αρμάτων, αεροπλάνων, εισαγωγή στη χώρα μας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και εμπορικών συμφωνιών.

Όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το Παρίσι και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες λαμβάνονται τέτοια αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας; Η αυτά συμβαίνουν μόνο Εν Ελλάδι και εν Αθήναις;

Υπάρχει ένα αξίωμα στη διακρατική πολιτική των λαών: δεν υπάρχουν φιλίες, υπάρχουν μόνο συμφέροντα.

 

Πήρανε σβάρνα τους δρόμους και τα λαγκάδια, τα βουνά και τα χωριά, οι τέσσερις μονομάχοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Και μαζί με τους υποψηφίους μας εμφανίστηκαν και κάποιες δημοσκοπικές εταιρείες που δίνουν και ποσοστά στους τέσσερις διεκδικητές, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις πρόσφατες δημοσκοπικές αποτυχίες τους.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προς το παρόν, λόγω της καθημερινής του ενασχόλησης ως αρχηγός της παράταξης, είτε στο κοινοβούλιο, είτε με τα ταξίδια στο εξωτερικό, είτε διότι εκφράζει την αξιωματική αντιπολίτευση, διατηρεί κάποιο προβάδισμα, όχι για την απευθείας εκλογή του από τον πρώτο γύρο, αλλά για να είναι στην τελική φάση, όπου και θα αναμετρηθεί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολύ βαρύ όνομα και δυστυχώς γι’ αυτόν ούτε η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε ο ανιψιός του Κώστας Μπακογιάννης παίρνουν θέση, δίνουν γραμμή για την υπερψήφισή του.

Ο τέταρτος της παρέας Αδωνις Γεωργιάδης, ίσως, βιάστηκε, δεν άκουσε τη συμβουλή του Μάκη Βορίδη και φοβούμενος ραγδαίες εξελίξεις στην ηγεσία, σκέφτηκε πολιτικά να είναι έστω και τέταρτος από τους τέσσερις διεκδικητές της κούρσας της διαδοχής παρά να είναι εκτός παιχνιδιού και ένα απλό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Οποιος και να εκλεγεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να παραμείνει ενωμένο και δυνατό, να αρθρώνει πολιτικό λόγο, να αντιπολιτεύεται με θέσεις και καθαρότητα την κυβέρνηση προς όφελος και συμφέρον του ελληνικού λαού.

Ο νέος αρχηγός της ΝΔ θα έχει την ευκαιρία και το χρόνο να κάνει την αυτοκριτική του κόμματος, να διώξει την εσωστρέφεια και την φοβικότητα, να αρθρώσει μεστό πολιτικό λόγο και να ρθει πολύ κοντά σε επαφή με την κοινωνία.

 

Φαντάζομαι, ότι θα θυμαστε το θόρυβο που προκλήθηκε όταν ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Μπασιάκος “έχασε την πάπια που έπασχε από την επιδημία της νόσου των πτηνών.

Σήμερα θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν ξεχάσει, έχουν διαγράψει από το λεξιλόγιό τους τη λέξη που κυριάρχησε στον προεκλογικό τους λόγο, τα ισοδύναμα, για να ελαφρύνουν κάποιες κοινωνικές ομάδες, που θα φορολογηθούν και δε θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις τους.

Σ’ αυτή τη χώρα κανένας(;) δεν έχει την ευθύνη των λόγων του, κανείς υψηλά ιστάμενος δε λογοδοθεί για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις με τις οποίες υποκλέβει δολίως την ψήφο των πολιτών, κανείς πολιτικός δεν παίζει με ανοικτά προεκλογικά χαρτιά.

Θυμάμαι τη συγκυβέρνηση να διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό, ότι, θα καταργήσει με ένα νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια, θα καταργήσει τον άδικο φόρο ΕΝΦΙΑ, θα δοθεί η 13η σύνταξη, θ’ αυξηθεί ο μηνιαίος μισθός στα 751 ευρώ και δε θα γίνει καμία, μα καμία μείωση στις συντάξεις.

Αντί όλων αυτών των προεκλογικών υποσχέσεων του Αλέξη Τσίπρα, μας έπεσε κατακέφαλα ένας αρμαγεδώνας, μια φοροκαταιγίδα, ένα τσουνάμι, που θα ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία και θα οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες νοικοκυριά.

Κατά τα άλλα καλά Χριστούγεννα και καλά κρασιά τον Αύγουστο…

 

Τέρμα οι επικουρικές συντάξεις και ενσωμάτωση(;) τους στις κύριες, προανήγγειλε ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, της πρώτης φοράς αριστερά, οι μειώσεις των συντάξεων και ο “εξανδραποδισμός” των συνταξιούχων και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας.

Τα άτοκα αποθεματικά των ταμείων στην τράπεζα της Ελλάδος, τα δομημένα ομόλογα, το χρηματιστήριο, το PSI, οι λάθος πολιτικές των κυβερνήσεων και των διορισμένων διοικήσεων, οι παροχές και οι επιδοματικές τακτικές για λόγους ψηφοθηρικούς καθώς και η υφαρπαγή της ψήφου στις εκλογές της 25ης του Γενάρη και της 20ης του Σεπτέμβρη, με ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις, δίνουν σήμερα στην κυβέρνηση το δικαίωμα να αποφασίζουν χωρίς εμάς, για εμάς.

Οι κυβερνητικοί “λαγοί“ παίζουν τέλεια το ρόλο τους, αφήνοντας τον πρωθυπουργό στο απυρόβλητο και το συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο, χαμένο στα υπουργικά καθήκοντα στο Αμυνας.

Οποιος σπέρνει ανέμους, λέει ο λαός μας, πάντα και με μαθηματική ακρίβεια, θερίζει θύελλες.

 

Τελικά και τα ισοδύναμα για την εκπαίδευση αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες, όνειρα θερινής νυκτός για τις ελληνικές οικογένειες.

Ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση που δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρέχει με τη δημόσια παιδεία, είναι πλέον γεγονός από 6% στα φροντιστήρια και 13% στην εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή για το 80% του εισαγόμενου μοσχαρίσιου κρέατος από το 23% πέφτει στο 13%, προς μεγάλη ικανοποίηση του γάλλου προέδρου που επισκέπτεται τη χώρα μας.

Η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλτιο είναι οι κατ’ εξοχήν χώρες που εξάγουν στη χώρα μας μοσχαρίσιο κρέας.

Κατά τα άλλα έχουμε ανεξάρτητη, υπερήφανη, αδέσμευτη ελληνική πολιτική.

Όταν μια χώρα δανείζεται για να καλύψει τις εσωτερικές και εξωτερικές οικονομικές υποχρεώσεις της, δεν είναι ελεύθερη, είναι εξαρτημένη χώρα.

 

FΑκουσα τη βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη να ισχυρίζεται ότι, τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου, χάλασαν την πίτα του κ. Τσίπρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Τσίπρας επιζητούσε άλλοθι για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Οι λάθος πολιτικές πρακτικές του υπουργού οικονομικών να μην κλείσει τη συμφωνία μέχρι το Φεβρουάριο, η τετράμηνη γέφυρα – παράταση, τα ταξίδια “αναψυχής” εις τας Ευρώπας, η διαπραγμάτευση από τον πρωθυπουργό, μετά τη λήξη του προγράμματος και εν μέσω capital controls, είχαν σαν αποτέλεσμα να υπογραφεί μια κακή, κάκιστη συμφωνία από τον κ. Τσίπρα και το μάρμαρο θα το πληρώσουν ξανά και ξανά τα ίδια υποζύγια, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι.

Ολοι οι υπερέχοντες και υπερκατέχοντες θα μείνουν έξω, στο απυρόβλητο από τη φοροκαταιγίδα και η κατανομή των φόρων κάθε άλλο παρά θα ικανοποιεί το περί δικαιοσύνης αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας.

 

Τη στιγμή που η φοροκαταιγίδα βρίσκεται στο απώγειο της η κυβέρνηση διάλεξε τον κατάλληλο χρόνο να φέρει προς συζήτηση το νομοσχέδιο για τις συχνότητες των ΜΜΕ, θέλοντας και επιχειρώντας ίσως, να ασχοληθούν όλοι περί άλλων θεμάτων… για να περάσει αλώβητη τα επαχθή οικονομικά μέτρα.

Είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, που το έχουμε βιώσει και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεν έχουν αντιληφθεί, δεν έχουν πάρει το μήνυμα οι σημερινοί συγκυβερνώντες ότι, ο λαός μπορεί να ξεχνά για λίγο, αλλά πάντα εκφράζοντας τη δίκαιη οργή του, τιμωρεί αποδίδοντας δικαιοσύνη.

Ο λαός μας λέει, ότι, “καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια”.

Και ο νοών νοείτω…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button