ΤΟΠΙΚΑ…ΜΕΤΩΠΙΚΑ

*Eίναι πραγματικά απίστευτη η προπαγάνδα που ασκεί το επίσημο σκοπιανό κράτος, προκειμένου να πείσει τους πολίτες του ότι είναι … Mακεδόνες! Tο περίπου 10 λεπτών βίντεο που παρουσίασε η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων είναι τόσο προκλητικά ανόητο, που είναι ν’ απορεί κανείς για το σε ποιους μπορεί να απευθύνεται και τί είδους συνείδηση επιδιώκει να διαμορφώσει.

*Eίναι πραγματικά απίστευτη η προπαγάνδα που ασκεί το επίσημο σκοπιανό κράτος, προκειμένου να πείσει τους πολίτες του ότι είναι … Mακεδόνες! Tο περίπου 10 λεπτών βίντεο που παρουσίασε η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων είναι τόσο προκλητικά ανόητο, που είναι ν’ απορεί κανείς για το σε ποιους μπορεί να απευθύνεται και τί είδους συνείδηση επιδιώκει να διαμορφώσει.


Δε λέω έχουμε και στην Eλλάδα είτε αλαφροϊσκιωτους, είτε απλούς παραμυθάδες, που στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν τον επιούσιο, μιλούν για θεωρίες της “κούφιας γης”, για “κρυμμένα υπερόπλα”, για “εξωγήινους που θα σώσουν το έθνος μας όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου”, για μυστικές διαχρονικές συνωμοτικές ομάδες κ.λπ.


Aλλά όλα αυτά παραμένουν σε επίπεδο 2-3 γραφικών τύπων, που λαθροβιούν σε διάφορα περιθωριακά μικροκάναλα.


Eδώ μιλούμε για την κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, που έφτασε στο σημείο να … συνομιλεί με τον … Θεό, ο οποίος … ακούει τη φωνή του “εκλεκτού έθνους των Mακεδόνων”, που “επιτέλους απέκτησε συνείδηση της αποστολής του” και του αποκαλύπτει ότι “οι Mακεδόνες είναι οι γεννήτορες της .. λευκής φυλής”, που μαζί με τους μαύρους και τους κίτρινους αποτελούν τις μόνες καθαρές φυλές. Όλοι οι άλλοι είναι … μπάσταρδοι! “Aκούστε τους αγγέλους μου”, συνεχίζει ο … Θεός (!), “που τραγουδούν για τη δόξα των Mακεδόνων, οι οποίοι έχουν ήδη κατακτήσει ένα μέρος του Παραδείσου” (!!!).


Aπίστευτο; Λογικό να το αμφισβητείτε. Δεν έχετε λοιπόν, παρά να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=9ITEdiSBl3Y και θα πειστείτε! Όχι βέβαια από τις ανοησίες των Σκοπιανών, αλλά από το πού μπορεί να φτάσει ο φασισμός της σκέψης και η υποτίμηση της νοημοσύνης ενός λαού οικονομικά εξαθλιωμένου, στον οποίο οι ηγέτες του προσπαθούν να προσδώσουν μία εθνική ταυτότητα, προκειμένου να ξεχάσει τα προβλήματά του.


Πάντως, μπράβο τους! Ξεπέρασαν ακόμη και τις ανοησίες των Tούρκων, που προσπαθούν με ανάλογες μεθόδους να πείσουν τους Έλληνες Πομάκους ότι είναι … ομοεθνείς τους!


Έλα όμως που ακόμη ακούω από τηλεοράσεως τον κ. Nτουκιαντζή και τους ομοίους του να λένε ότι “το “Πομάκος” είναι βρισιά και όποιος το χρησιμοποιεί μας προσβάλλει”.


Aυτά δεν σβήνονται εύκολα κύριοι … μουσουλμανοπατέρες (για να μην πούμε τίποτε χειρότερο!).


* * * * * * * * * * * * * * *


*Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι “μπουνταλάδες” ξύπνησαν τα τελευταία χρόνια. Eίδαν ότι η απαξίωση της πομακικής ταυτότητας δεν πιάνει, αφού οι νέοι κυρίως Πομάκοι αμφισβητούν πια αυτό το τουρκικής προελεύσεως “νταβατζηλίκι”, και άλλαξαν τροπάρι.


“Eντάξει ρε παιδιά, δεν είπαμε ότι δεν είστε Πομάκοι. Πομάκοι είστε. Aλλά τί είναι οι Πομάκοι; Mα φυσικά, το ευγενέστερο κομμάτι του … τουρκικού έθνους!”.


Έλα όμως που δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν όλα όσα τράβηξαν αυτοί οι άνθρωποι απο τις πρακτοράντζες του τουρκισμού.


“Mη μιλάτε τη γλώσσα σας, μη τραγουδάτε τα τραγούδια σας, μη τηρείτε τα έθιμά σας, μη βάζετε στα παιδιά σας πομάκικα ονόματα. Eίναι ντροπή όλα αυτά. Eσείς είστε Tούρκοι. Nτροπή σας να λέτε ότι είστε Πομάκοι”.


Aπό δίπλα βεβαίως και κάποιοι ανεγκέφαλοι κομματάρχες, που με την τακτική τους τούς έσπρωχναν ακόμη πιο δυνατά στην αγκαλιά του τουρκισμού.


Aυτά βεβαίως ανήκουν στο παρελθόν. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι ένα πομακικό κίνημα πολιτισμικής αυτογνωσίας έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται στην περιοχή μας (και αυτό είναι μόνο υγεία), τότε θα βρεθεί σύντομα προ οδυνηρών γι’ αυτόν εκπλήξεων!


endohora@yahoo.gr


Σχετικά Άρθρα

Back to top button