Την τροφή πρώτα τη μασάμε… και ποτέ δεν την καταπίνουμε αμάσητη…

Το μεγάλο λάθος των διοργανωτών της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου ήταν η απουσία του κόκκινου χαλιού, για να κάνουν πασαρέλα, αλλά Χόλυγουντ, οι υπουργοί και οι υπουργίνες, για να επιδείξουν τα συνολάκια τους και να φωτογραφηθούν, ποζάροντας για τις ανάγκες του λάϊφ στάϊλ…

Το μεγάλο λάθος των διοργανωτών της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου ήταν η απουσία του κόκκινου χαλιού, για να κάνουν πασαρέλα, αλλά Χόλυγουντ, οι υπουργοί και οι υπουργίνες, για να επιδείξουν τα συνολάκια τους και να φωτογραφηθούν, ποζάροντας για τις ανάγκες του λάϊφ στάϊλ…

Δεν είχαν και ίσως ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί κάποιοι υπουργοί, ότι, οι υπουργικές καρέκλες είναι καυτές και ηλεκτρικές και χρειάζεται πολύ – πολύ δουλειά, ατέλειωτες ώρες εργασίας, για να φέρουν εις πέρας, αν έχουν τις ικανότητες και τις εμπειρίες, το δύσκολο έργο της ανόρθωσης της οικονομίας και της εξόδου της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια.

Γενικά αναφερόμενος με κινηματογραφικούς όρους στη μεγάλη ταινία «και οι επτά ήταν υπέροχοι» συμπληρώνω: και οι σαράντα εξ ήταν υπέροχοι.

 

Πριν κλείσει ούτε ένα 24ωρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραίτησε από το υπουργείο υποδομών το Δημήτρη Καμμένο για αντισημιτικές ρατσιστικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Εκτίθενται όλοι όσοι πρώτειναν την υπουργοποίηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και φέρουν πολιτική ευθύνη όσοι αβίαστα και χωρίς κανένα έλεγχο αποδέχονται τις εισηγήσεις.

Την τροφή πρώτα τη μασάμε… και ποτέ δεν την καταπίνουμε αμάσητη…

Ο λαός μας λέει… δεν ήμερες; Δε ρώταγες; Η και ήξερες και δε ρώτησες; Γιατί τώρα ανοίγει θέμα και με το Μάρκο Μπόλαρη, υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, για το θέμα των οροθετικών γυναικών.

 

Η απουσία από τα βουλευτικά έδρανα των Αλέξανδρου Κοντού και Ευριπίδη Στυλιανίδη και η μη υπουργοποίηση εξαρχής του Παναγιώτη Σγουρίδη, δημιουργούν ένα μείζον πρόβλημα, με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη τη Θράκη.

Το γεγονός, ότι, κανένας θρακιώτης βουλευτής δεν υπουργοποιήθηκε σε πρώτη φάση θα επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα συσχετισμών και όχι μόνο και ο νοών νοείτω στην παραμεθόριο Θράκη.

Μάλλον και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  και ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος αλλά και ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά επισκέφθηκε την περιοχή μας δε στρέφουν μετεκλογικά το βλέμμα τους στη Θράκη.

Συνάντησα τον κ. Τσακαλώτο στη φρουταγορά της δημοτικής αγοράς, τον χαιρέτησα και του είπα επί λέξει και παρουσία ολιγομελούς συνοδείας τα εξής: «προεκλογικά κ. υπουργέ δεν έχουμε ανάγκη την εδώ παρουσία σας. Θέλουμε να μας επισκέπτεστε μετεκλογικά και να έχετε πάντα στραμμένο το βλέμμα σας και το μυαλό σας στην ευαίσθητη περιοχή της Ξάνθης και της Θράκης».

Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης μάλλον περί άλλων τιρβάζουν…

Ας δείξτε την ευαισθησία σας για τη Θράκη μας μετά την απομάκρυνση του Δημήτρη Καμμένου από το υπουργείο υποδομών.

Δεν μας αρμόζει τέτοια κυβερνητικοπολιτική αντιμετώπιση.

 

Και η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζει για τελευταία  εβδομάδα το χαβά της: η απερχόμενη πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου και λόγω του ορίου του 3% μη εκλεγείσα βουλευτής, συνεχίζει ακάθεκτη για λόγους εντυπωσιασμού και επικοινωνιακούς τις συνεδριάσεις για το ελληνικό χρέος που θα μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι της βουλής.

Ο λαός, έστω και οριακά, φρόντισε με την ψήφο του να τη στείλει σε 48 μήνες «βουλευτικές διακοπές» για να ιδιοτεύσει ως δικηγόρος, από τη μεθεπόμενη Παρασκευή, με την εκλογή του κ. Βούτση στη θέση του προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει: Όπως στρώνει κανείς, έτσι κοιμάται.

Με αφορμή της απόφασή της να μην κάνει γραφείο οι πρώην πρόεδροι της βουλής και αρχηγοί κομμάτων που δεν έχουν εκλεγεί στο κοινοβούλιο και το ευάερο, ευήλιο και με εκπληκτική θέα γραφείο που είχε καπαρώσει ο λαός μας λέει ότι στο λάκκο που άνοιξε για άλλους έπεσε η ίδια μέσα.

 

Συνεχίζεται η παρέλαση των νεοτοποθετουμένων υπουργών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα πάνελ των πρωϊνάδικων εκπομπών.

Οι εξαγγελίες τους ότι, σηκώνουμε τα μανίκια και στρωνόμαστε στη δουλειά διότι ούτε περίοδος χάριτος υπάρχει από την κοινωνία, ούτε χρόνος θα δοθεί και από τους εταίρους και δανειστές, πέφτουν στο κενό και ζούμε την εποχή… του μία από τα ίδια… που ζήσαμε και βιώσαμε το τελευταίο επτάμηνο.

Βγαίνουν και με μακροσκελείς αναλύσεις αποφεύγουν τα προβλήματα ωροποιούν τις υπάρχουσες καταστάσεις και για την ταμπακιέρα ούτε λένε, ούτε κάνουν τίποτε.

Μάζεψέ τους κ. Τσίπρα…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button