Το οικονομικό δράμα που βιώνει μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας και η εξαθλίωση των ελληνικών νοικοκυριών θα επιδεινωθεί με την υπερψήφιση και την εφαρμογή των προαπαιτουμένων του τρίτου μνημονίου

Οι επιλογές της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με την πολιτικά ανύπαρκτη ΔΗΜΑΡ δεν βοήθησαν το κόμμα της Δημοκρατικής Συνεργασίας ουσιαστικά να ανακάμψει.

Η ανάδειξη του νέου κομματικού σχηματισμού σε τέταρτη πολιτική δύναμη του ελληνικού κοινοβουλίου, οφείλεται αποκλειστικά στην οικονομική(;) αδυναμία του ΔΙ.ΔΗ.ΣΟ. του Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η μόνη κερδισμένη από τη συνεργασία είναι η ΔΗΜΑΡ που λόγω της συμφωνίας έχει ήδη εκλέξει κάποιους βουλευτές.

Οι επιλογές της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με την πολιτικά ανύπαρκτη ΔΗΜΑΡ δεν βοήθησαν το κόμμα της Δημοκρατικής Συνεργασίας ουσιαστικά να ανακάμψει.

Η ανάδειξη του νέου κομματικού σχηματισμού σε τέταρτη πολιτική δύναμη του ελληνικού κοινοβουλίου, οφείλεται αποκλειστικά στην οικονομική(;) αδυναμία του ΔΙ.ΔΗ.ΣΟ. του Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η μόνη κερδισμένη από τη συνεργασία είναι η ΔΗΜΑΡ που λόγω της συμφωνίας έχει ήδη εκλέξει κάποιους βουλευτές.

Αρκετοί ξανθιώτες παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, προτίμησαν το αίμα να γίνει νερό και διάλεξαν άλλα πολιτικά σπίτια να στεγαστούν και άλλα λιμάνια ν’ αποβιβαστούν.

 

Αρχισαν τα όργανα, άνοιξαν από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη το θέμα της ηγεσίας της ΝΔ και ο πολεμικός Πέλεκης βγήκε στην επιφάνεια, με πρώτη υποψηφιότητα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κανείς από τους γνωστούς υποψηφίους, φανερούς δελφίνους, δεν μπορεί να αντιπαραταχθεί και να σταθεί σαν ίσος προς ίσο, απέναντι ή δίπλα, στο χαρισματικό και επικοινωνιακό Αλέξη Τσίπρα.

Εκφράζοντας μια προσωπική δημοσιογραφική πληροφορία όπως και το Γενάρη του 2015 με την πρόταση υποψηφιότητας του κ. Προκόπη Παυλόπουλου από τον Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο για την προεδρεία της Δημοκρατίας, που αναφέρει ότι ο περιφερειάρχης Μακεδονάις Απόστολος Τζιτζικώστας, ίσως, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. και ο μόνος που είναι σε θέση και μπορεί ν’ αντιπαρατεθεί επί ίσοις όροις με τον Αλέξη Τσίπρα, εκτός και αν η βαρωνία και οικογενειοκρατία του κόμματος εμείνει στην κατάληψη της ηγεσίας.

Τα γεγονότα τρέχουν και άμεσα αναμένονται πολιτικές εξελίξεις, ανακατατάξεις και διεργασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Η πολιτική συνεργασία και συμμετοχή της ΝΔ ως συγκυβερνητικός εταίρος με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πρακτικά και ουσιαστικά αδύνατη, διότι τότε η Χρυσή Αυγή θα αναλάμβανε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναν ρόλο που όλα τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού δημοκρατικού τόξου δεν ήταν διατεθειμένα να της χαρίσουν.

Αυτή είναι η αιτία της σιωπηλής συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και οι χαμηλοί τόνοι των δύο πολιτικών αρχηγών.

Η συνεργασία στην πράξη είναι δεδομένη και θα φανεί, παρά τους λεονταρισμούς και εντάσεις κάποιων κομματικών στελεχών στα τηλεοπτικά πάνελ από την υπερψήφιση των προαπαιτουμένων του τρίτου μνημονίου.

 

Οι αποτυχίες, ηθελημένες κατά πολλούς ή όχι, των δημοσκοπήσεων στα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογές και στα exit poll  φέρνει εκ νέου στο φως την αδυναμία μιας ακριβής πρόβλεψης μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους.

Κατά πολλούς δεν έχουν λόγω ύπαρξης μας επιβλήθηκαν βίαια και παρουσιάζουν τις τάσεις μια συγκεκριμένης στιγμής του εκλογικού σώματος, χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Χρησιμοποιούνται σαν μπούσουλας από κόμματα, μέσα μαζικής ενημέρωσης, λαμβάνονται υπόψη και προβάλλονται κατά το δοκούν.

Δεν είναι συγκρίσιμες με την αγωνία της ανθρωπότητας για την πρόβλεψη των έκτακτων φυσικών φαινομένων (σεισμοί, τσουνάμι, καιρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις) που έχουν σχέση με τη ζωή των ανθρώπων, αλλά εντελώς επιφανειακά και επιδερμικά, χωρίς συνέπειες, ανεπιτυχώς αρκετές φορές, και έναντι αμοιβής, προσπαθούν να προβλέψουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα, που καθορίζεται, από νοήμονα όντα, από ανθρώπους.

Φανταστείτε τι πανικός θα γινόταν αν η γνωστή ομάδα πρόβλεψης των σεισμών ΒΑΝ, (Βαρώτος – Αλεξόπουλος – Νικολόπουλος) ανακοίνωνε ένα σεισμό, το μέγεθος, το χρόνο, την ένταση και το χώρο και η πρόβλεψη να ήταν λανθασμένη;

Στις δημοσκοπήσεις τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και σίγουρα δεν απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης, των ψηφοφόρων, που έχουν απαξιώσει το πολιτικό σύστημα και ένας στους δύο προτιμούν ν’ απέχουν από την εκλογική διαδικασία.

Τελικά δε θα χάναμε και τίποτε αν δεν είχαμε δημοσκοπήσκεις και exit polls.

 

Το οικονομικό δράμα που βιώνει μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας και η εξαθλίωση των ελληνικών νοικοκυριών θα επιδεινωθεί με την υπερψήφιση και την εφαρμογή των προαπαιτουμένων του τρίτου μνημονίου.

Τα νέα μέτρα πατάνε και κουμπώνουν πάνω στα ήδη εφαρμοσμένα ψηφισμένα οικονομικά μέτρα από τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αυξάνοντας περαιτέρω τη φορολογία μιας κοινωνίας, χωρίς φοροδοτική ικανότητα, και άλλα δημοσιονομικά μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων που η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ φρόντισε να έχουν μειωθεί στο 30 – 40%.

Μειώσεις, μειώσεων, ως μειώσεις στις αποδοχές και αυξήσεις, αυξήσεων, ως αυξήσεις στα κρατικά έσοδα, χωρίς να επιστρέφουν ως παροχές στους πολίτες, στην παιδεία, υγεία, δικαιοσύνη, δημόσια διοίκηση.

 

Ακούμε για νέους επενδυτές στον ιδιωτικό τομέα και για εισφορές συναλλάγματος και για μεγάλες επενδύσεις.

Καλοδεχόμενοι οι ξένοι και ντόπιοι επενδυτές και οι όποιες νέες επιχειρήσεις θα ιδρυθούν, έστω και αν η γραφειοκρατία καλά κρατεί.

Τα προβλήματα της ανεργίας δε λύνονται με τη δημιουργία 20 – 50 νέων μεγάλων επιχειρήσεων.

Το πρόβλημα θα λυθεί αν η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου σκύψει και δώσει, οικονομικό φιλί στις 300.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν, είτε βρίσκονται στα όριά τους, είτε με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούν σε νέα λουκέτα.

Πρέπει άμεσα, από χθες, να δοθούν κίνητρα και τραπεζικές διευκολύνσεις (γιατί άραγε για πολλοστή φορά θα αναχρηματοδοτηθούν οι τράπεζες με 25 δις ευρώ που θα πληρωθούν από τον ελληνικό λαό;) ώστε να επαναλειτουργήσουν και να δώσουν τη μεγάλη ώθηση που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, η πραγματική οικονομία, για να ξεκινήσει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Όλα τα άλλα είναι… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!!!

Αλέξη Τσίπρα… ΑΚΟΥΣ;;;

 

Πολυάνθρωπη, 40 υπουργοί και υφυπουργοί, η νέα κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Χωρίς τα αναμενόμενα ανοίγματα προς την κοινωνία, αλλά στη διατήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών.

Συμμετοχή πέντε βουλευτών των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Εκτός κυβερνητικού σχήματος ο Παναγιώτης Σγουρίδης. Πρόβλημα ίσως υπάρχξει με τη μετακίνηση οτυ Παναγιώτη Κουρουμπλή από το υπουργείο υγείας στο υπουργείο εσωτερικών.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος και ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ, χωρίς να αποδώσει τ’ αναμενόμενα για τον ίδιο, η επίσκεψή του στο στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Γενικά το μικρό, ευέλικτο, πρακτικό και παραγωγικό κυβερνητικό σχήμα, με είσοδο στην κυβέρνηση προσωπικοτήτων απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, που ευαγγελίζονταν και λέγονταν προεκλογικά από τους πολιτικούς αρχηγούς με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, χάνονται, σβιώνται, πάνε, ξεχνιούνται «ρίχνονται στην πυρά».

Γενικά ισχύει ότι άλλο προεκλογικές εξαγγελίες και άλλα μετεκλογικές υλοποιήσεις και όπως λέει και ο λαός μας, άλλο ναύτης και άλλο καντηλανταύτης.

 

Οι μέσοι όροι τηλεθέασης των τηλεοπτικών σταθμών τη βραδιά των εκλογών:

Πρώτος ο Σταρ με το Νίκο Χατζηνικολάου με ποσοστό 18,2% και 591.000 τηλεθεατές, δεύτερος ο Αλφα με τον Αντώνη Σρόϊτερ με ποσοστό 16,5% και 541.000 τηλεθεατές, τρίτο το Μέγκα με την Ολγα Τρέμη με ποσοστό 12,8% και 415.000 τηλεθεατές, τέταρτος ο Σκάί με τη Σία Κοσιώνη με ποσοστό 10,5% και 355.000 τηλεθεατές, Πέμπτη η δημόσια τηλεόραση με ποσοστό 8,6% και εκτός ο Αντένα με τη Μαρία Χούκλη και ποσος΄το 7,4%.

Οι τηλεθεατές δείχνουν και τη δημοσιογραφική αδικία διοργάνωσης των debates στο Νίκο Χατζηνικολάου που θα έπρεπε να είναι ο συντονιστής των εκπομπών.

 

Αίσθηση στους πολιτικούς κύκλους προκαλεί η μη υπουργοποίηση του Γιάννη Πανούση και του Παναγιώτη Νικολούδη, οι οποίοι κατά κοινή ομολογία του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας είχαν πετυχημένη κυβερνητική πορεία και το έργο τους έχει αναγνωριστεί και αξιολογηθεί θετικά απ’ όλους.

Ισως, οι εσωκομματικές ισορροπίες έπαιξαν αποφασιστικό και καταλυτικό ρόλο στη μη υπουργοποίησή τους και είναι άγνωστο και θολό το τοπίο, αν οι αντικαταστάτες τους θα έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα.

Αίσθηση προκάλεσε και η εμμονή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, άλλοτε στενότερου συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, μέλος της ομάδος των 53, να μη δεχθεί την υπουργοποίησή του, θέλοντας ίσως, να παραμείνει σε ανάλογη κυβερνητική θέση στο μέγαρο Μαξίμου, ως υπουργός επικρατείας ή κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button