Περιφέρεια

Φωτογράφοι από Ελλάδα και Τουρκία συνεργάζονται και αποτυπώνουν, πόσο κοντά είναι οι δύο λαοί!

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ενώνει τις δυνάμεις του με τον Φωτογραφικό Σύλλογο Ανδριανούπολης, EFOD – Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği με σκοπό την δημιουργία κοινών φωτογραφικών έργων.

Ο κόσμος της φωτογραφικής τέχνης είναι ένας κόσμος μαγείας. Οι φωτογράφοι σαν άλλοι μάγοι καλούνται μέσα από τον φωτογραφικό φακό να μεταμορφώσουν τα άψυχα, με τρόπο μαγικό, σε έμψυχες και ομιλούσες εικόνες. Η τέχνη της φωτογραφίας, εκτός από κλάδος των Εικαστικών Τεχνών, έχει και την ιδιότητα να αποτυπώνει τη στιγμή που γίνεται παρελθόν και να αφήνει ντοκουμέντα στη σημερινή και στις μελλοντικές γενιές.

Στο πλαίσιο αυτό, φωτογράφοι από Ελλάδα και Τουρκία καλούνται να συνεργαστούν, και να παρουσιάσουν μέσα από τον φακό τους έργα καλλιτεχνικής – δημιουργικής φωτογραφίας.

Την πρωτοβουλία προώθησης πολιτιστικής συνεργασίας με την Τουρκία είχε ο Πρόξενος της Ελλάδας, κ. Άρης Ραδιόπουλος. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται με τη συνεργασία του Προξενείου της Ανδριανούπολης στην Τουρκία, το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης και τον Φωτογραφικό Σύλλογο Ανδριανούπολης, EFOD – Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği που στόχο έχει την ανάπτυξη πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας.

Στόχοι της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι:
– Η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών καλλιτεχνικών – πολιτιστικών δράσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας
– Η επίτευξη στο πέρας των εκατέρωθεν επισκέψεων, κοινών φωτογραφικών εκθέσεων και εκδόσεων

Η πρώτη φάση της Πρωτοβουλίας περιλαμβάνει την παραγωγή κοινού φωτογραφικού έργου και την παρουσίαση του στο κοινό της Αλεξανδρούπολης και της Ανδριανούπολης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button