ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΞΑΝΘΗΣ

Η Ξάνθη γύρισε την πλάτη στα ασύστολα ψεύδη, στην ξεκάθαρη εμμονή για επιστροφή στην εξουσία, στην παραποίηση της πραγματικότητας, στην απουσία οποιασδήποτε πρότασης και ειλικρινούς ενδιαφέροντος από τον Γ. Παπανδρέου.

Η Ξάνθη γύρισε την πλάτη στα ασύστολα ψεύδη, στην ξεκάθαρη εμμονή για επιστροφή στην εξουσία, στην παραποίηση της πραγματικότητας, στην απουσία οποιασδήποτε πρότασης και ειλικρινούς ενδιαφέροντος από τον Γ. Παπανδρέου.


 


Έναν Παπανδρέου, που δε δίστασε να ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής ηθικής, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να γευτεί, έστω μία, εκλογική επιτυχία μέσα στα περίπου πέντε χρόνια που είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.


Έναν Παπανδρέου, που φοβάται τί θα του “ξημερώσει” στο κόμμα του, αν δε καλλιεργήσει ελπίδες για τις ευρωεκλογές.


Έναν Παπανδρέου, που υπό το κράτους του πανικού για το πολιτικό του μέλλον στην ηγεσία του κόμματός του, σπεύδει να βαπτίσει τις ευρωεκλογές “δημοψήφισμα”.


Έναν Παπανδρέου, που ήρθε στην πόλη μας για να αναμασήσει την “καραμέλα” της “πράσινης ανάπτυξης”, χωρίς όμως να λάβει έστω και ένα μέτρο για να προστατεύσει την πόλη από την “επέλαση” των “πρασινοφρουρών” του, τον διήμερο αποκλεισμό των δρόμων, την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση…


Η Ξάνθη όμως, γύρισε την πλάτη στα πράσινα τα λόγια τα μεγάλα και στα πράσινα άλογα,


γύρισε την πλάτη στο ΧΘΕΣ, γύρισε την πλάτη στα όσα είπε ο Παπανδρέου, που πάνε την Ελλάδα 20 χρόνια πίσω.


Παρά την μεγάλη μετακίνηση των οπαδών τους από τις Σέρρες μέχρι την Ορεστιάδα δεν κατάφεραν να συγκινήσουν τους Ξανθιώτες, που προτίμησαν να κάτσουν στα σπίτι τους περιμένοντας υπομονετικά να τελειώσει η πολυδάπανη κομματική φιέστα.


Ζήτησαν την κατανόησή μας. Την έχουν, γιατί όλοι καταλαβαίνουν την αγωνία τους.


Δεν έχουν, όμως, καμία ελπίδα να επιτύχουν τους στόχους τους.


Να κάνουν πράξη την εμμονή τους για επιστροφή στην εξουσία.


Όπως είπε και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου “το ποτάμι δε γυρίζει πίσω”. Γιατί, ο λαός δεν ανέχεται αυτούς που του έλεγαν έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ και σήμερα προσπαθούν να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε “δημοψήφισμα”.


Δεν συγχωρεί αυτούς που δεν αναγνωρίζουν κανένα από τα μεγάλα λάθη που έκαναν επί 20 χρόνια και σήμερα εμφανίζονται σα να προέκυψαν από παρθενογένεση.


Η Νέα Δημοκρατία είναι υπεύθυνη δύναμη και δεν θα τους ακολουθήσει. Έχει να ασχοληθεί με έργα, με τον πολίτη, με προτάσεις, με σταθερές αξίες και πολιτικές με την Ευρώπη του αύριο και με το αύριο της Ελλάδας και των παιδιών μας.


Ο κ. Παπανδρέου είπε : «η Ξάνθη αποτελεί παράδειγμα ισονομίας, ισοπολιτείας και γέφυρα φιλίας και πολυπολιτισμικότητας. Θέλουμε να γίνει ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη»


Μας είπε το αυτονόητο. Δεν μας είπε όμως ότι αφού δεν το πέτυχε αυτό α 20 χρόνια στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (ήταν και υπουργός εξωτερικών) πως θα το καταφέρει τώρα.


Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που έχει σταθερή ευρωπαϊκή πολιτική για τις μειονότητες.


Για την Νέα Δημοκρατία η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι πράξεις και όχι λόγια.


Δυναμικά και Υπεύθυνα.


Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος.


Αυτό συνέβαινε επί των ημερών τους.


Σήμερα, ακόμα και εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης οι αγρότες μας αναγνωρίζουν ότι στηρίχθηκαν οικονομικά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


Από μία κυβέρνηση που επί πέντε χρόνια είναι δίπλα τους και ουδέποτε επιχείρησε να τους σκάσει τα λάστιχα για να σταματήσει τις διεκδικήσεις τους, όπως έκαναν όταν κυβερνούσαν.


Από μία κυβέρνηση, που πέτυχε στην Ε.Ε. τους καλύτερους δυνατούς Κανονισμούς για τον καπνό, το βαμβάκι και το κρασί.


Ίσως, η μόνη αλήθεια που είπε ο κ. Παπανδρέου είναι ότι “στις 7 Ιουνίου οι αγρότες ψηφίζουν κόντρα στο ψέμα ότι μετά το 2013 οι επιδοτήσεις θα καταργηθούν”.


Του ξέφυγε προφανώς, αφού ως γνωστός τέτοιου είδους, αντιαγροτικές συζητήσεις έχει ανοίξει μόνο εκείνος, όταν έλεγε ότι «Οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις οδηγούν στη διατήρηση ξεπερασμένων δομών..” και ότι: «η κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».


Τα λόγια αυτά θα ήταν λογικό να ανήκουν στους πολιτικούς αντιπάλους μας από τον ευρωπαϊκό Βορρά, που δεν θέλουν τη συνέχιση των επιδοτήσεων.


Δυστυχώς, όμως, ανήκουν στον κ. Παπανδρέου και ειπώθηκαν από εκείνον στις 14 Δεκεμβρίου 2008, στο γερμανικό περιοδικό «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάϊνε».


            Είναι υποκρισία , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζεται ως όψιμος υποστηρικτής των αγροτών.


Να προσπαθεί να καπηλευτεί ακόμα και το όνομα του μεγάλου ιδρυτή του αγροσυνεταιριστικού Κινήματος Αλέξανδρου Μπαλτατζή.


Αργά αναγνώρισε ο Γ. Παπανδρέου ότι πρόκειται για τον άνθρωπο, που έδωσε ζωή και ευημερία για πολλές δεκαετίες στους αγρότες.


Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ θυμάται τον Μπαλτατζή.


Λογικό όμως, αφού ως γνωστόν εκείνοι είναι που τον κυνήγησαν με τον χειρότερο τρόπο.


Η ιστορία έχει καταγράψει τη στάση τους και ότι κι αν πουν σήμερα δε ξεγελούν κανένα.


            Ισχυρίστηκε ότι το κλείσιμο των συνεταιριστικών βιομηχανιών στην περιοχή μας εκτίναξε την ανεργία στα ύψη. Εσκεμμένα παραλείπει να αναφέρει βέβαια, ότι η 20ετής διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε αυτές τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, όπως και πολλές άλλες σε όλη την Ελλάδα, στο κλείσιμο. Φυσικά, δεν ανέφερε λέξη και για την ειδική ρύθμιση που εφαρμόζεται για τους εργαζόμενους των εργοστασίων αυτών, με αποτέλεσμα όλοι να αποκατασταθούν επαγγελματικά πλήρως.


Είναι ξεκάθαρο, ότι ο κ Παπανδρέου επενδύει στην πόλωση και την όξυνση του πολιτικού κλίματος, για να ξεφύγει από την ουσία.


Αυτά είναι τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ. Αν και έχουμε ευρωεκλογές ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η ηγετική του ομάδα μιλούν για διακυβέρνηση των «100 πρώτων ημερών».


Είναι προφανές ότι στο ΠΑΣΟΚ δε αντιλαμβάνονται τη σημασία των ευρωεκλογών στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία.


Έχοντας ως μοναδικό στόχο την εξουσία, αρνούνται να συμβάλλουν εποικοδομητικά στο διάλογο για την προοπτική της Ευρώπης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που απασχολούν τους πολίτες της.


Αποκαλύπτουν για ακόμη μια φορά την πολιτική τους ένδεια.


Με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για την Ελλάδα.


Χωρίς θέσεις και προτάσεις για την Ευρώπη.


Η ΝΔ αξιοποιεί στο έπακρο κάθε δυνατότητα για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών θεσμών. Η ΝΔ έκανε τις θέσεις της για τη Μετανάστευση, τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, και θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.


Προωθεί κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής.


Αντιθέτως, ο κ. Παπανδρέου υπεκφεύγει με αοριστίες και ευχολόγια.


Οι θέσεις που πέρασε το ΠΑΣΟΚ υπέρ της πατρίδας μας στη διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος συνοψίζονται σε μια λέξη:


Τίποτα.


Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε στην Ξάνθη με μοναδικό στόχο να παραπλανήσει τους πολίτες της.


Εκείνοι, όμως, που γνωρίζουν το βεβαρημένο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, βλέπουν ότι το παρόν δε διαφέρει.


Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες αντιλήψεις, οι ίδιες πρακτικές, τα ίδια λάθη.


 


 


                            ΝΟ.Δ.Ε.


               ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


                        Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button