ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ…

Οι πολιτικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία και συνεργασία μόνο με τους ΑΝΕΛ, ίσως οδηγήσει τη χώρα και σε δεύτερες εκλογές με όλα τα τραγικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία.

Οι πολιτικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία και συνεργασία μόνο με τους ΑΝΕΛ, ίσως οδηγήσει τη χώρα και σε δεύτερες εκλογές με όλα τα τραγικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία.

Όταν δεν κατόρθωσε ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει έστω οριακά την αυτοδυναμία όταν είχε αντιμνημονιακή ατζέντα, φαινόταν η ελπίδα που έρχονταν και υπήρχε το πολιτικό κλίμα της νίκης, σήμερα εν μέσω capital controls, με ένα βαρύ και ασήκωτο μνημόνιο που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύτηκε και προσυπόγραψε και με μια κοινωνία που έχει υπερβεί κατά πολύ τα όριά της και τα ελληνικά νοικοκυριά να σιγοβράζουν στο ζουμί τους και ο πλέον καλόπιστος παρατηρητής διερωτάται πως και που βλέπουν την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του;

Ισως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τους πολιτικούς αρχηγούς άλλων κομμάτων, δε θέλει την επανεκλογή του και με το πρόσχημα ότι, έτσι αποφάσισε ο ελληνικός λαός, δε θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, αφήνοντας κάποιους άλλους κομματικούς σχηματισμούς “να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά”, όπως λέει και ο λαός μας.

Τι θα ζήσουμε στις 20 Σεπτεμβρίου;

ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ…

 

Τα μάζεψε τα πράγματά του ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και αργά – αργά το Παπανδρεϊκό άστρο, χάνεται, σβιέται, πάει, από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Οι δημοσκοπήσεις δεν τον αναφέρουν και ο γιος του μεγάλου Ανδρέα Παπανδρέου αποκαθηλώθηκε.

Μας είπε στη σύντομη και λιτή ανακοίνωσή του, ότι, δε θα λάβει μέρος το ΚΙΔΗΣΟ στις προσεχείς εκλογές για λόγους οικονομικούς.

Η αφορμή της μη καθόδου εμφανίζεται ίσως πειστική, η αιτία όμως αποκρύπτεται και έχει σχέση με την πολιτική του ανυπαρξία και την αδιαφορία των ψηφοφόρων και προς το κίνημα και ουσιαστικά προς τον ιδιον.

Τι πολιτικό δρόμο θ’ ακολουθήσουν τα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του στην Ξάνθη ο Ξυνίδης και ο Γ. Πεταλωτής στην Κομοτηνή, οι προσεχείς μέρες ίσως δείξουν το δρόμο…

 

Αν και φαίνονταν ότι, οι εκλογές θα ήταν απλή διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την εκλογική διαδικασία για ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. ντέρμπι.

Όταν, στις προηγούμενες εκλογές η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνονταν από μακριά και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ εισέπρατταν τη φυσιολογική κυβερνητική φθορά, δεν κατόρθωσε να κερδίσει την αυτοδυναμία, είναι πολύ εγωϊστικό, υπεροπτικό και προσβάλει και τη νοημοσύνη των ελλήνων ψηφοφόρων σήμερα που θα γευθούν την φυσιολογική φθορά του κυβερνώντος κόμματος, με τη διάσπαση και την αποχώρηση πρωτοκλασάτων στελεχών μέρους της νεολαίας και της κεντρικής επιτροπής, και από αντιμνημονιακός μας προέκυψε μνημονιακός, με πρόγραμμα Θεσσαλονίκης για το οποίο δε γίνεται συζήτηση, από πού κάποιοι “ειδικοί” στο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν και επιζητούν αυτοδυναμία;

Μήπως οι έλληνες ψηφοφόροι του δώσουν τη δεύτερη θέση;

Μήπως αυτό επιζητούν για να δραπετεύσουν;

Από δήμαρχος… κλητήρας…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button