ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Η Ελληνική πολιτεία ετοιμάζεται να δώσει ακόμη ένα χτύπημα στην ήδη καταβαραθρωμένη τοπική οικονομία αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα ετοιμάζεται ελέω Καλλικράτη να κλείσει τη σχολή Αστυφυλάκων στην Ξάνθη και να την ενσωματώσει αντίστοιχα στη σχολή Αστυνομίας της Κομοτηνής, κάτι όμως που δεν ευσταθεί από πηγές του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Εγείρονται ερωτήματα για την ανακαίνιση του θέματος που και κατά το παρελθόν απασχόλησε τον τοπικό τύπο.

Η Ελληνική πολιτεία  ετοιμάζεται να δώσει ακόμη ένα χτύπημα στην ήδη καταβαραθρωμένη τοπική οικονομία αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα  ετοιμάζεται ελέω Καλλικράτη να κλείσει τη σχολή Αστυφυλάκων στην Ξάνθη και να την ενσωματώσει αντίστοιχα στη σχολή Αστυνομίας της Κομοτηνής, κάτι  όμως που δεν ευσταθεί από πηγές του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.


Εγείρονται ερωτήματα για την ανακαίνιση του θέματος που και κατά το παρελθόν απασχόλησε τον τοπικό τύπο.


Αγωνιούν οι δεκάδες επαγγελματίες της πόλης που έχουν επαγγελματική σχέση με τη σχολή  και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην Αστυνομική Σχολή  να μείνουν άνεργοι.


Ο μεγάλος αριθμός των σπουδαστών είναι μία σοβαρή οικονομική ανάσα για τον τόπο που το φάσμα της ανεργίας κάθε μέρα μεγαλώνει όλο και περισσότερο αφού οι επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη βάζουν  λουκέτο και στέλνουν τους εργαζομένους στο ταμείο ανεργίας.



Αλέξανδρος Κοντός: “Υπήρξε μία πρόταση να εκπαιδευτούν οι 500 ειδικοί φρουροί σε όλες τις Σχολές της Θράκης αλλά τελικά αποφασίστηκε να τους εκπαιδεύσει όλους η Αστυνομική σχολή της Κομοτηνής. Αυτό βεβαίως στερεί έσοδα από την Ξάνθη”.


Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργό Αλέξανδρο Κοντό ανέφερε ότι υπήρξε μία σκέψη από πλευράς Υπουργείου μόνο σε ότι αφορά την εκπαίδευση των 500 περίπου ειδικών φρουρών να διαμοιραστούν αντίστοιχα σε όλες της σχολές Αστυνομίας της Θράκης και τελικά αποφασίστηκε αυτοί οι πεντακόσιοι ειδικοί φρουροί να εκπαιδευτούν στην Σχολή Αστυνομίας της Κομοτηνής.


Ο πρώην Υπουργός ανέφερε ότι σίγουρα αυτό στερεί έσοδα από την αγορά της Ξάνθης, τονίζοντας ότι δυστυχώς ο αναπτυξιακός νόμος ακόμη δεν έχει κατατεθεί, το ΕΣΠΑ παραμένει ανεκμετάλευτο και ο “Αλέξανδρος Μπαλντατζής» στερεί χρήματα από την ανάπτυξη του τόπου.


Όπως συνηθίζει ο  βουλευτής Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη δεν στάθηκε δυνατό να επικοινωνήσουμε μαζί του.



Θάνος Βαβάτσικος: “Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η Σχολή Αστυνομίας»


Η  ίδια προσπάθεια  έγινε και με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη αλλά δεν στάθηκε δυνατό.


Επικοινωνήσαμε με το γραφείο και ο στενός του συνεργάτης Θάνος Βαβάτσικος ανέφερε ότι ενημερώθηκε ο Υπουργός για τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για να παρέμβει.


Λίγο πριν κλείσει το φύλο της εφημερίδας επικοινώνησε μαζί μας ο στενός συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη και ανέφερε ότι σε συνομιλία του με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έλαβε την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει  περίπτωση να κλείσει η σχολή της Αστυνομίας στην Ξάνθη.


Όχι μόνο δεν υπάρχει όπως τον διαβεβαίωσαν αλλά δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη. Μάλιστα όπως τόνισε ο στενός συνεργάτης του υπουργού, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας τάξης αναζητεί σκοπιμότητες πίσω από τα δημοσιεύματα.



Καραλίδης- Ζαγναφέρης: “Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα μας βρουν μπροστά τους”.


Παρόντες  στην αγωνία των Ξανθιωτών ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Αντιπεριφέρειας Κώστας Ζαγναφέρης.


Σε σχετικό ερώτημά μας ο Φώτης Καραλίδης ανέφερε ότι δεν έχει τέτοια ενημέρωση αλλά σίγουρα το κλείσιμο της Αστυνομικής Σχολής θα έχει σοβαρό αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο στην Αντιπεριφέρεια και δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά του θα αγωνιστεί όχι μόνο να μην κλείσει  αλλά να μείνει ανοιχτή.


Ακολούθως ο Κώστας Ζαγναφέρης ανάφερε πώς αν αυτό είναι αλήθεια είναι εγκληματικό στην ήδη δοκιμαζόμενη Ξανθιώτικη αγορά. “Εύχομαι να τους φωτίσει ο θεός τούτες τις άγιες  μέρες που περνάμε να μην σκεφτούν κάν”.


Στην συνέχεια δήλωσε πώς αν αυτό είναι αλήθεια θα βρούνε απέναντί τους σύσσωμη την αντιπολίτευση και την συμπολίτευσή της Αντιπεριφέρειας.



Ευάγγελος Γκίκας. Διοικητής Σχολής:


 “Εμείς λειτουργούμε. Επίσημα δεν έχουμε τέτοια ενημέρωση



Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Ευάγγελο Γκίκα Διοικητή της  Σχολής μας ανέφερε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το κλείσιμο ή όχι της Σχολής και δεν γνωρίζει καν να συζητήθηκε τέτοιο πράγμα. “Εμείς συνεχίζουμε κανονικά και λειτουργούμε”.


Τέλος στάθηκε αδύνατο να επικοινωνήσουμε με το διοικητή της Σχολής κ. Γκίκα.


                                                                                    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button