Σκληρός ανταγωνισμός….

Σκληρός ανταγωνισμός….
Μάχη σώμα με σώμα –εννοείται μεταφορικώς- αναμένεται να δώσουν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι για την εκλογή τους.
Και φυσικά ο σκληρός ανταγωνισμός δε θα είναι σε υποψηφίους διαφορετικών συνδυασμών αλλά του ιδίου.
Ο αγώνας για την επικράτηση του καλύτερου ή του ισχυρότερου έχει ξεκινήσει και δη ανάμεσα στους παλιούς και νέους υποψηφίους.

Σκληρός ανταγωνισμός….


Μάχη σώμα με σώμα –εννοείται μεταφορικώς- αναμένεται να δώσουν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι για την εκλογή τους.


Και φυσικά ο σκληρός ανταγωνισμός δε θα είναι σε υποψηφίους διαφορετικών συνδυασμών αλλά του ιδίου.


Ο αγώνας για την επικράτηση του καλύτερου ή του ισχυρότερου έχει ξεκινήσει και δη ανάμεσα στους παλιούς και νέους υποψηφίους.


Όλοι δεν ξεκινούν από το ίδιο σημείο εκκίνησης, αφού ένας ενεργεία δημοτικός ή νομαρχιακός σύμβουλος και πόσο μάλλον όταν επανεκλέγεται αρκετές φορές,  γνωρίζει πλέον  το παιχνίδι του προεκλογικού αγώνα και έχει μάθει να αποφεύγει και τις όποιες κακοτοπιές.


Η αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων βρίσκεται στην κορύφωση και όλοι προσπαθούν στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής να εντυπωσιάσουν τους ψηφοφόρους μέσω και των φυλλαδίων και των ιστοσελίδων που έχουν ετοιμάσει.


Μόνο που καλό είναι να προσέχουν τι γράφουν και πως παρουσιάζονται, γιατί είμαστε  μια μικρή κοινωνία και όλοι λίγο-πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους.


 


 


Προβληματισμένοι οι υποψήφιοι, προβληματισμένοι και οι ψηφοφόροι…


Η περίοδος που διανύουμε σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο δεν είναι και η καλύτερη. Η απόγνωση και η απαισιοδοξία είναι το κοινό γνώρισμα και χαρακτηριστικό της εποχής μας. Ένα συναίσθημα που βιώνουν όλο και πιο έντονα οι πολίτες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αβεβαιότητας για το αύριο.


Δηλώνουν θυμωμένοι με τους πολιτικούς και αποφασισμένοι να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους μέσω της αποχής. Και μάλιστα όσο πλησιάζει η μέρα της κάλπης, τόσο αυξάνεται και το ποσοστό των δυσαρεστημένων που δηλώνουν ότι δε θα προσέλθουν την 7η Νοεμβρίου για να ψηφίσουν.


Κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τους υποψηφίους, οι οποίοι δίνουν και έναν επιπλέον αγώνα  να πείσουν τον κόσμο να εκφραστεί μέσω της ψήφου.


Έτσι λοιπόν και σε τοπικό επίπεδο άρχισαν να πέφτουν τα τηλέφωνα σε ψηφοφόρους από υποψηφίους που προσπαθώντας να αποτρέψουν τα υψηλά ποσοστά αποχής.


 


Ο Καλλικράτης και οι γυναίκες….


Αν και τυπικά οι άνδρες και γυναίκες είναι ίσοι και έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, ωστόσο στο κομμάτι του εκλέγεσθαι αποτελούν ισχνή μειονότητα.


Από τη μέχρι τώρα παρουσίαση των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου και δευτέρου βαθμού η γυναικεία εκπροσώπηση μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.


Και αν μάλιστα δεν ήταν το θέμα της ποσόστωσης, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων δε θα πίεζαν και τόσο για να στελεχώσουν γυναίκες τα ψηφοδέλτιά τους.


Βέβαια και εδώ τίθεται ένα ζήτημα, γιατί η ουσία είναι να τα στελεχώσουν με γυναικεία πρόσωπα που πιστεύουν και θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο στα δρώμενα της τοπικής ή περιφερειακής αυτοδιοίκησης και να τα αξιοποιήσουν και όχι απλά να βάλουν γυναικεία πρόσωπα απλά και τυπικά για να καλύψουν τις προβλεπόμενες θέσεις.


Η πολιτική δεν είναι γένους αντρικού και είναι ευκαιρία οι γυναίκες ψηφοφόροι να ενισχύσουν τον Καλλικράτη με γυναίκες δημοτικές και περιφερειακές συμβούλους.


 


Η αγορά στενάζει….


Δύσκολες μέρες συνεχίζουν να περνούν οι έμποροι  και οι επαγγελματίες της Ξάνθης, οι οποίοι δηλώνουν αδύναμοι πλέον να κάνουν το οτιδήποτε και περιμένουν από την πολιτεία και την κυβέρνηση πάραυτα να κάνει την τονωτική ένεση στην αγορά.


Να ενισχύσει τη ρευστότητα μέσω προγραμμάτων και μέτρων που θα ανακουφίσουν τις ΜΜΕ γιατί αυτή την περίοδο φύλλο δεν κινείται στην αγορά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.


Χρήματα πλέον δεν έχουν ούτε οι καταναλωτές, ούτε και οι καταστηματάρχες και αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα άδεια από πελάτες καταστήματα, αλλά και εκείνα που δεν άντεξαν και έβαλαν λουκέτο.


Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές κυριαρχούν στην πολιτική και τοπική επικαιρότητα, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα ζητήματα ανάπτυξης.


Υπομονή για τον εμπορικό κόσμο να περάσει η 7η Νοεμβρίου, έτσι ώστε η κεντρική διοίκηση και όχι μόνο να φέρει και πάλι στην πρώτη θέση τα προβλήματά τους αναζητώντας και προτείνοντας και τις αντίστοιχες λύσεις, πριν να είναι πια πολύ αργά για όλους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button