ΑΠΌ Ο ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Μπράβο στον Καραμανλή ….του αξίζουν τα θερμότερα εύγε ….. Επιτέλους ένας πρωθυπουργός που έδωσε ηνία και μοίρασε υπουργικές καρέκλες στη γενιά των σαραντάρηδων…..

*Μπράβο στον Καραμανλή ….του αξίζουν τα θερμότερα εύγε ….. Επιτέλους ένας πρωθυπουργός που έδωσε ηνία και μοίρασε υπουργικές καρέκλες στη γενιά των σαραντάρηδων…..


Που αποφάσισε να δοκιμάσει και την αξία, τις ικανότητες, τις δυνατότητες και τις προτάσεις που έχουν  πολιτικά πρόσωπα, που δεν τα πρωτογνώρισε στα πολιτικά δείπνα του θείου του…..


Ο κάθε Έλληνας πολίτης, που δε φορά κομματικές παρωπίδες και μπορεί να κρίνει με αντικειμενικότητα και σοβαρότητα, με την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, είμαι σχεδόν σίγουρη πως το πρώτο που θα έκανε ήταν να του ξεφύγει ένας αναστεναγμός ανακούφισης και να χαμογελάσει που οι δεινόσαυροι πλέον ανήκουν στο παρελθόν…..   


 



*Ο κάθε Ξανθιώτης πολίτης από προχθές θα πανηγυρίζει που  ένας δικός τους συμπολίτης, ένας δικός τους άνθρωπος έγινε Υπουργός….


Με περηφάνια θα λένε παντού πως η κυβέρνηση έχει Ξανθιώτη Υπουργό….


Αποτελεί τιμή για το νομό και τους κατοίκους του, αλλά και για τον ίδιο τον Αλέκο Κοντό….


Βέβαια αποτελεί και προσωπική δικαίωση του κ. Κοντού, που από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέλαβε τα ηνία του ίδιου υπουργείου, αυτή τη φορά από τη θέση βέβαια του Υπουργού…..


Αναγνωρίστηκαν και επιβραβεύτηκαν από τον πρωθυπουργό οι ικανότητές του και η απήχηση που έχει η προσωπικότητά του στον αγροτικό κόσμο της χώρας… Πλέον η Ξάνθη απέκτησε και τον υπουργό της…..


Ο καθένας εύκολα μπορεί να συμπεράνει τι σημαίνει αυτό….να έχει το δικό της άνθρωπο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ….και μάλιστα να είναι και ένας  από εκείνους που παίρνουν αποφάσεις για εμάς….


Τα θερμά μας λοιπόν συγχαρητήρια στον Ξανθιώτη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρο Κοντό…..


 



*Ο κάθε Θρακιώτης τώρα θα χαίρεται και θα το γιορτάζει, γιατί πλέον όχι μόνο έχει υπουργό από τα μέρη του, αλλά έχει και δύο….


Να μην ξεχνάμε και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη από το γειτονικό νομό της Ροδόπης, που από υφυπουργός Εξωτερικών, αναβαθμίστηκε σε Υπουργό Παιδείας….


Τα θερμά μας συγχαρητήρια και στον Υπουργό Παιδείας, κ. Στυλιανίδη….


Για σκεφτείτε λιγάκι τι σημαίνει αυτό για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης….


Η πρόσβαση θα θεωρείται δεδομένη στο γραφείο του….


Η Θράκη λοιπόν θα πρέπει να πανηγυρίζει για τους δύο υπουργούς της …..


Επιτέλους βρέθηκε πρωθυπουργός να την τιμήσει …..


 



*Πάντως τα δύο υπουργεία που πήραν οι δικοί μας άνθρωποι, είναι ιδιαίτερα κρίσιμα….


Τόσο το Υπουργείο Παιδείας, όσο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι δυο παραγωγικά υπουργεία με πολλά θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ….


Είναι δυο υπουργεία που έχουν να κάνουν με δυο ευαίσθητες και ταλαιπωρημένες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού, τη νέα γενιά και τους αγρότες….


Πολλά τα προβλήματα των μαθητών και των φοιτητών και ακόμη περισσότερα των αγροτών….


Ανοιχτή πληγή για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη το άρθρο 16….


Ανοιχτή πληγή για τον Αλέξανδρο Κοντό ο καπνός, η ΚΑΠ και εν μέρει και το άρθρο 24 ….          


 



*Ο κάθε Ανατολικομακεδονοθρακιώτης πρέπει να ανοίγει σαμπάνιες γιατί τρίτωσε όχι το κακό, αλλά το καλό….


Θα πρέπει να πανηγυρίζει που η Περιφέρεια μας ενισχύεται τα μάλλα  και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας μας….


Σε επίπεδο Διευρυμένης Ν.Α.,  Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης έχουμε έναν ακόμη κοντοσυντοπίτη μας που ο Καραμανλής του πρόσφερε υπουργικό θώκο….


Τον Βουλευτή Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζίμα, τον οποίο και όρισε Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης….


Περιττό να επισημάνω τα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή μας….


Γενικά, από χθες που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση όλοι εμείς της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ θα πρέπει να έχουμε πλατιά χαμόγελα που επιτέλους αποκτήσαμε όχι μια, αλλά τρεις ορθάνοιχτες πόρτες πρόσβασης στην κυβέρνηση και στα συγκεκριμένα υπουργεία….


 



*Καιρός λοιπόν να δείξει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με νέες ιδέες και σύγχρονες πρακτικές, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα η νέα κυβέρνηση της γενιάς των σαραντάρηδων και των πενηντάρηδων πως θέλει και μπορεί να πάει μπροστά…..


Πως έχει πλέον απογαλακτιστεί από τους μαθουσάλες τις πολιτικής και τα ξεπερασμένα πολιτικά πρότυπα….


Πως μπορεί να δημιουργήσει το νέο πολιτικό σαβουάρ-βιβρ….νέες πολιτικές αρχές και πρότυπα που να εμπνεύσουν και τις νεότερες γενιές των κατοίκων τούτης της χώρας….


Και φυσικά κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να ισχύσει σε κάθε κυβέρνηση… ανεξαρτήτου χρώματος και αρώματος…..και κομματικού υποστρώματος….        


  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button