Το Επιμελητήριο Ξάνθης έκοψε την πίτα του

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, στις κατάμεστες από πλήθος κόσμου αίθουσες, γιορτάστηκε με λαμπρότητα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

 

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, στις κατάμεστες από πλήθος κόσμου αίθουσες, γιορτάστηκε με λαμπρότητα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

 

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, παρουσία του Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. κ. Γιώργου Παυλίδη, του π. Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης κ. Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Α.Μ.-Θ. κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, του Δημάρχου Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά, του Δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου. Επίσης, παρέστησαν περιφερειακοί σύμβουλοι Α.Μ.-Θ, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των Δήμων της Π.Ε. Ξάνθης, εκπρόσωποι των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων, εκπρόσωπος του Στρατηγού Δ’ Σ.Σ., ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων – Βιοτεχνών Ν. Ξάνθης κ. Θανάσης Πατσατζής, πολιτευτές των κομμάτων, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής καθώς και πλήθος επιχειρηματιών – μελών και φίλων του επιχειρείν και του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Το φλουρί των επισήμων κέρδισε ο Δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά. Το δώρο που ήταν μια χρυσή λίρα, το κέρδισε ο δημοτικός και εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης κ. Κιρατζή Ερκάν. Η λίρα παραδόθηκε χθες στον κ. Κιρατζή και αυτός, αμέσως δήλωσε ότι θα την χαρίσει στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανός Μωραΐτης, τον συνεχάρη και τον επαίνεσε για αυτή την ανθρώπινη πράξη του.

 

Η ΟΜΙΛΙΑ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΟΥ ΕΒΕ

 

Καλωσήρθατε στο Επιμελητήριο μας,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη  συμμετοχή σας στην σημερινή  εκδήλωση και να σας ευχηθώ, προσωπικά και εκ μέρους των µελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και του Προσωπικού του Επιμελητηρίου,  το 2015 να είναι ελπιδοφόρο, ευτυχισμένο και δημιουργικό µε υγεία, οικογενειακή και επαγγελµατική ευημερία, τόσο σε σας που σήμερα βρίσκεστε εδώ, όσο και σε όλα τα µέλη του Επιμελητηρίου µας.

Συνάδελφοι,

Η χρονιά που έφυγε αποτέλεσε ορόσημο για την ελληνική οικονομία, αλλά κυρίως, για την ελληνική κοινωνία. Τα επιμελητήρια βρέθηκαν κι αυτά στο στόχαστρο της τρόικας, αντιμετωπίζοντας την αβεβαιότητα για το μέλλον τους και χιλιάδες δυσκολίες οι οποίες προέκυπταν συνεχώς. Όμως δεν υπήρξαμε άπραγη. Βάλαμε στόχους, υποβάλαμε προτάσεις παλέψαμε για να πετύχουμε   και στο τέλος   μπορώ να πω ΠΕΤΥΧΑΜΕ.

Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς.

Ο Νέος Νόμος 4314/23.12.2014 οποίος αφορά τα Επιμελητήρια τελικά προβλέπει πως η συνδρομή στα Επιμελητήρια θα είναι ανταποδοτική και έτσι διασφαλίζεται το μέλλον με δίκαιο τρόπο

Με την νέα νομοθεσία πλέον τα Επιμελητήρια όχι μόνο διατηρούν τον ρόλο τους αλλά και τον ενισχύουν δίνοντας τους και επιπλέον αρμοδιότητες. 

Είναι αναγκαίες πλέον νέες ανταποδοτικές δράσεις και τεχνικές, οι οποίες θα φέρουν βραχυ/μεσοπρόθεσμα και περισσότερα έσοδα: από το επίπεδο της αμφίδρομης επικοινωνίας και επιμόρφωσης των μελών, μέχρι τη διαρκή ενημέρωσή τους για τις τελευταίες εξελίξεις σε διάφορους τομείς, τη διοργάνωση “αριστείων” παραγωγικότητας, ακόμα και την αποτελεσματικότερη – και κυρίως αμεσότερη – εκπροσώπησή τους.

Η υποβολή προς την Πολιτεία εισηγήσεων συμβουλευτικού και γνωμοδοτικού χαρακτήρα για θέματα πρωτογενούς παραγωγής και µμεταποίησης, εμπορικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών ή γενικά για την εθνική οικονομία ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της µμεταποίησης, του τομέα υπηρεσιών µε έμφαση τις εξαγωγές και γενικά για την αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας.

Η ενημέρωση των µελών μας για τα αναπτυξιακά, τα επενδυτικά και τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Η μελέτη των τάσεων και εξελίξεων στην εθνική οικονοµία και η υποβολή σχετικών προτάσεων µε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Η διεξαγωγή σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η χορήγηση σχετικών πιστοποιητικών.

 Η επιχορήγηση πρωτοβουλιών, (συνεδρίων, εκθέσεων, επιχειρηματικών αποστολών) που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας των Επιμελητηρίων ή γενικότερα της εθνικής οικονοµίας, είναι κάποιες από τις νέες δράσεις των Επιμελητηρίων  οι οποίες ενισχύουν τον θεσμό αποτελώντας βασικό πόλο ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας, συνδυάζοντας την εμπειρία της διεθνούς δραστηριότητας με τη γνώση του ελληνικού περιβάλλοντος, των δυνατοτήτων και των αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας.

 Η ενεργή συμμετοχή μας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας, η διάχυση των πληροφοριών με ηλεκτρονικό ή μη τρόπο προς τα μέλη μας και γενικά ο υψηλός βαθμός αποτελεσματικότητας, μας καθιστά εδώ και χρόνια αξιόπιστους συμβούλους του Κράτους, της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα. Διεκδικούμε και σχεδιάζουμε με τη συμμετοχή όλων των μελών μας την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και του τόπου μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η πλειοψηφία των στόχων  τους οποίους θέσαμε επετεύχθησαν μέσω δράσεων και πρωτοβουλιών που είχαν σαν αποτέλεσμα την προώθηση της εξωστρέφειας και τη δημιουργία κλίματος ουσιαστικής συνεργασίας με τα μέλη μας.

Εκπληρώνοντας το θεσμικό μας ρόλο ως σύμβουλοι της Πολιτείας έχουμε επεξεργαστεί και υποβάλλει στα αρμόδια Υπουργεία και φορείς, σειρά αιτημάτων και προτάσεων που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο και τον τόπο μας. Πολλά από αυτά είχαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Είχα την τιμή μέσα  από το σύνολο των 800.00 επιχειρήσεων της Χώρας μας και εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων να παραστώ σε 11 συνεδρίες  με την παρουσία του Υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου  και να τεθούν προτάσεις  δίκαιες καινοτόμες που ενισχύουν τους αποδέκτες του πολιτισμού που στηρίζουν τον πολιτισμό της χώρας μας  και όχι τις εταιρείες που με τον Ν. 2121/93 που καταδυναστεύουν εδώ  και 30 χρόνια . Το πόρισμα βρίσκεται  στο τμήμα μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και ελπίζουμε σύντομα να  ψηφιστεί ο νόμος.

Έχουμε παρέμβει σε συνεργασία με τους  φορείς της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα με σθένος και αποφασιστικότητα και με την συμβολή του Υπουργού  μας του κ. Αλέξανδρου Κοντού και των βουλευτών μας  σε θέματα όπως η επιδότηση του 12%, το παραεμπόριο, για τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και θέματα τα οποία αφορούσαν τις τοπικές μας επιχειρήσεις.

Έχουμε διαχειριστεί με πλήρη διαφάνεια και συνέπεια και το τελευταίο ευρώ από συνδρομές και κονδύλια ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αξιοποιώντας τα με δίκαιο και ισότιμο τρόπο προς όφελος όλων των μελών μας.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης πρωτοπορεί πανελλαδικά, ως εταίρος σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Η ομολογουμένως επιτυχής συμμετοχή και δράση μας σε αυτά αποτελεί εγγύηση κα για τα επόμενα χρόνια ότι θα εργαζόμαστε ουσιαστικά για την ανάδειξη του τόπου μας και την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων.

Υποστηρίξαμε και οργανώσαμε εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης τόσο με διάφορα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης όσο και με τον ΕΦΕΤ στα οποία  καταρτίσθηκαν 150 συνάδελφοι και έλαβαν ισάριθμες βεβαιώσεις. Πραγματοποιήσαμε ημερίδες ενημέρωσης των μελών μας τόσο σε συνεργασία με διάφορα Υπουργεία όσο και με το Πανεπιστήμιο Θράκης και με άλλους φορείς.

Συνεργαστήκαμε με Συλλόγους για τα νέα μέτρα ασφάλισης και φορολόγησης πάντοτε ενεργώντας προς όφελος των μελών μας.

Στην Ξάνθη ευτυχώς υπάρχουν τουριστικοί και πολιτιστικοί θησαυροί,  τα Άβδηρα του Δημόκριτου  στον τόπο που γεννήθηκαν  και έδρασαν γνωστοί ποιητές, σοφιστές και φιλόσοφοι ο μελωδοποιός Ορφέας και ο μυθικός ήρωας Ηρακλής.

Ανοίξαμε νέους δρόμους, νέους ορίζοντες, σχεδιάζουμε και συμμετέχουμε σε Ευρωπαϊκές Διαδρομές  του Συμβουλίου της Ευρώπης οι οποίες  συνάδουν με τις βασικές τάσεις για πολιτιστική ανάπτυξη του τουρισμού στην Ευρώπη σήμερα.

Αγαπητοί Συνάδελφοι θα πρέπει να γνωρίζεται ότι το Επιμελητήριο της Ξάνθης διεκδίκησε και κέρδισε την οργάνωση της   τουριστικής-ιστορικής-πολιτιστικής διαδρομής “ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ”  που    έχει ως στόχο  την  αναφορά στην ζωή, τα ταξίδια και τους άθλους του σημαντικότερου ήρωα της ελληνικής μυθολογίας     και    να  δημιουργήσει ένα συνεκτικό και υψηλής αξίας τουριστικό προϊόν που θα ενώνει τις χώρες από τις οποίες πέρασε και έζησε ο Ηρακλής.

Οι χώρες είναι οι παρακάτω: ΕΛΛΑΔΑ (Πελοπόννησος- Κρήτη – Θράκη), ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ,ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, ΜΑΡΟΚΟ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΛΙΒΥΗ

Ήδη  έχουμε ξεκινήσει την οργάνωση του δικτύου και είμαστε σε επαφή με την Περιφέρεια Πελοποννήσου  και Κρήτης καθώς  και με  τις εμπλεκόμενες Χώρες.  Είμαστε σε επικοινωνία με τους τοπικού δήμους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά  τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Παυλίδη, τους Αντιιπεριφερειάρχες μας και  τους Δημάρχου Ξάνθης . Αβδήρων, Τοπείρου και Μύκης για το αγκάλιασμα αυτής της προσπάθειας αλλά την νέα περιφερειακή αρχή και για όλες τις πρωτοβουλίες που πήρε από την πρώτη κιόλας μέρα για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων (αλλά και για την δυναμική η οποία αφορά την φιλοξενία σχολικών εκδρομών στην Περιφέρεια ΑΜΘ) μια πρωτοβουλία που είναι γνώριμη για την Ξάνθη μας και είχε αποδώσει τα μέγιστα στο παρελθόν από την Νομαρχία Ξάνθης

Εμπράκτως στηρίζουμε τον εθνικό στόχο, καθιστώντας τον τουρισμό σε στρατηγικό τομέα ανάπτυξης της περιοχής μας. Εμπράκτως στηρίζουμε την Πρωτοβουλία του  Μουσικού Σχολείου Ξάνθης για την διοργάνωση του Χατζηδάκειου Φεστιβάλ στο Τόπο μας και προτείνουμε την διεύρυνση του σε Ευρωπαϊκό  Θεσμό.  Στον τόπο του Ορφέα στην Ξάνθη μας με τον τίτλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΦΙΚΗ ΛΥΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

Με σωστή οργάνωση και στοχευμένες δράσεις, μπορούμε και έχουμε  ενεργοποιήσει την προβολή της περιοχής μας, καθιστώντας την τουριστικό προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε σε λειτουργία το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής στο Επιμελητήριό μας  το οποίο έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια βιώσιμη διακρατική δομή η οποία να είναι σε θέση να καθοδηγήσει Γραφεία Τουριστικής Ανάπτυξης έτσι ώστε να μπορούν  να λειτουργούν στη Διεθνή τουριστική αγορά μέσω οργανωμένων δικτύων και με πλήθος άλλων δράσεων και λειτουργιών. Συμμετοχή σε Διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού, σεμινάρια εξειδίκευσης ,Forum, κ.λ.π την Δημιουργία Εκπαιδευτικών  εκδρομών , περιηγήσεων, και εργαστηρίων και πλήθος άλλων.

Η δημιουργία των 3 νέων τουριστικών προϊόντων έχουν ως πηγή έμπνευσης την ιστορία αυτού του τόπου.

Προβάλλουν την διαχρονική παρουσία της περιοχής και απευθύνονται σε επισκέπτες που αναζητούν τουριστικούς προορισμούς με ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά στοιχεία.

Ξεκινώντας από την αρχαιότητα και τον μυθικό ήρωα Ηρακλή ο οποίος στην περιοχή μας πραγματοποίησε έναν από τους άθλους του συνεχίζοντας με την εποχή του Μεσαίωνα και του Βυζαντίου με τους Δρόμους της Ιερουσαλήμ και καταλήγοντας στην νεότερη ιστορία με τους Δρόμους του Καπνού.

Ενθαρρύνουμε την ευρεία συμμετοχή του εθελοντισμού στην πολιτιστική δραστηριότητα ευαισθητοποίησης της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αντιπροσωπεύουν έναν πόρο για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων, καθώς και πολιτιστικών και τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών ανάπτυξης.

Ο Δρόμος για την Ιερουσαλήμ είναι η δεύτερη πολιτιστική θρησκευτική αλλά και εμπορική διαδρομή η οποία συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική εξέλιξη του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας στην Περιφέρεια Ανατολική  Μακεδονίας και της Θράκης και εστιάζεται από την  άφιξη του Αποστόλου Παύλου στους Φιλίππους αλλά και κατά την τη Βυζαντινή περίοδο.

Η διαδρομή στοχεύει στον να καταστήσει την περιοχή της Ξάνθης κόμβο εμπορίου, πολιτισμού και θρησκευτικού τουρισμού. Παράλληλα ενισχύει την προώθησης θεματικών μορφών τουρισμού προσελκύοντας το ενδιαφέρον εξειδικευμένων ομάδων επισκεπτών, επαναφέρει και ενισχύσει την τοπική εικόνα και το ενδιαφέρον για την τοπική κουλτούρα και τις παραδόσεις 

Η Τρίτη τουριστική πολιτιστική διαδρομή  που αυτοδίκαια διεκδικεί η Ξάνθης ως κόμβο σχετίζεται με τον “δρόμο του καπνού” στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης αποτέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα την πιο φημισμένη περιοχή παραγωγής καπνού.

Η εντατική τους παραγωγή των αρωματικών καπνών και η συστηματική δραστηριοποίηση των καπνεμπόρων στην παγκόσμια αγορά, έθεσε την Ξάνθη αρκετά υψηλά στην κατάταξη με τις πλουσιότερες περιοχές της χώρας.

Σκοπός της προτεινόμενης διαδρομής είναι να αποτυπώσει τη συμβολή της καλλιέργειας αλλά και εμπορίας του καπνού στην οικονομική και κοινωνικοπολιτική εξέλιξη των χωρών αυτών. Συγκεκριμένα, προτείνεται μια τουριστική διαδρομή εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κατά την οποία  αναδεικνύονται όλα τα στοιχεία που μαρτυρούν (αρχοντικά καπνεμπόρων, σχολεία, καπναποθήκες κ.α.) την οικονομική και κοινωνική ευημερία που γνώρισε η περιοχή από τη συστηματική ενασχόληση των κατοίκων με τον καπνό.

Η προτεινόμενη διαδρομή περιλαμβάνει χώρες που είτε καλλιεργούσαν τον καπνό είτε τον εμπορευόταν προς τελική επεξεργασία και πώληση.

Επίσης μέσα στην χρόνια που πέρασε δώσαμε την ευκαιρία στα μέλη μας να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να προσελκύσουν νέους πελάτες και να αναπτύξουν δημιουργικές επαφές μέσω της συμμετοχής τους σε εκθέσεις  και επιχειρηματικές αποστολές. Συμμετείχαμε στις μεγαλύτερες εκθέσεις  Τουρισμού της Ευρώπης και της Χώρας μας  προάγοντας τον  τόπο  μας και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων  μας.

Μπορούμε τώρα πλέον να καμαρώνουμε για τα Αβδηρίτικα κρασιά που σάρωσαν στην κυριολεξία όλα τα διεθνή πρώτα βραβεία.

Καταστήσαμε θεσμό την Πανελλήνια έκθεση Ξάνθης η οποία πραγματοποιήθηκε  με  μεγάλη  επιτυχία καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις τόσο με την  Μαγείρισσα της Πόλης κ. Μαρία Εκμεκτσίογλου όσο και το νεανικό μουσικό σχήμα το οποίο ερμήνευσε μεγάλες επιτυχίες του Μεγάλου Μάνου Χατζηδάκη αυξάνοντας την επισκεψιμότητα και συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στην όλη εκδήλωση.

Διοργανώσαμε το 2ο Συνέδριο Τουρισμό στο οποίο παρευρέθηκαν επιφανείς  Δημοσιογράφοι και Τουριστικοί πράκτορες από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Από Χώρες όπως Αγγλία Σερβία, Ρωσία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία  και ο  τουριστικός  πολιτιστικό μας πλούτος προβλήθηκε σε  έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης Αναδείξαμε επίσης και προβάλαμε τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα μας.

Σ αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ενισχύουμε παράλληλα την προώθηση των πλεονεκτημάτων σύνδεσης των προϊόντων μας με μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και με τη διασφάλιση προδιαγραφών ανώτερης ποιότητας.   Στηρίζουμε τους επιχειρηματίες μας για την πιστοποίηση τοπικών παραδοσιακών  προϊόντων  και ειδικότερα στην διαδικασία πιστοποίησης του πολύτιμου και γνωστού προϊόντος που παράγει ο τόπος μας της  Καριόκας ως Π.Γ.Ε. προσδίδοντας υψηλή προστιθέμενη αξία στον τόπο μας.  Η συγκεκριμένη διαδικασία ήδη έχει ξεκινήσει. 

Φιλοδοξώντας να χρησιμοποιήσουμε αυτή την πιστοποίηση  – διάκριση ως βατήρα και εισιτήριο για την Ευρωπαϊκή και γιατί όχι για την παγκόσμια αγορά. Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβουμε την πιστοποίηση πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες και  με την συμπαράσταση της Περιφέρειας μας, του Υπουργείου Ανάπτυξης, τους διακεκριμένους συμπολίτες μας Ξανθιώτες ανά τον κόσμο , τους Ολυμπιονίκες μας φιλοδοξούμε να προάγουμε το προϊόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Βραζιλία

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εγώ προσωπικά, το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Ξάνθης επιθυμούμε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα και να στηρίζουμε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο για ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο.  Πρέπει να πιστέψουμε ότι η ανάπτυξη της επόμενης μέρας θα προκύψει μόνο μέσα από τις προσπάθειες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε όλη τη χώρα. Και να τους παρέχουμε το οξυγόνο και τη στήριξη που έχουν ανάγκη. Το Επιμελητήριο είναι ο θεσμός που βρίσκεται κοντά στις επιχειρήσεις και όλοι εσείς τα μέλη μας καλείστε να αξιοποιήσετε τις δομές και την εμπειρία μας.

Πρέπει να πιστέψουμε ότι η επιτυχία και η ενίσχυση του τόπου είναι συλλογική προσπάθεια όλων . Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί ο τόπος μας είναι ευλογημένος και σήμερα καλούμαστε όσο ποτέ άλλοτε να αξιοποιήσουμε και να προβάλουμε και την τελευταία πέτρα με δυναμισμό και συνεργασία όλων των φορέων

Σχεδιάζουμε, υποστηρίζουμε, πιέζουμε και κινητοποιούμε τους πάντες και φιλοδοξούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας και του τόπου μας θα συνδράμουν στην ανάδειξη του. 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους Πολιτευτές των κομμάτων του Νομού μας και να τους καλέσω ανεξαρτήτως αποτελέσματος να βάλουν πλάτη για την ανάδειξη του τόπου μας. Η τοπική κοινωνία να επιλέξει τους καταλληλότερους τους ικανότερους και τους καλύτερους για να αναδείξουν και να σηκώσουν τον τόπο μας ακόμα ψηλότερα και τοποθετώντας το στην θέση που του αξίζει.

Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχόμαστε το νέο έτος, να αποτελέσει αφετηρία µας νέας δημιουργικής, και παραγωγικής χρονιάς σε όλους µας. Εκ μέρους όλου του Δ.Σ. και των υπαλλήλων χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας. 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button