Τοπικά νέα

Χρήστος Βαρδικελδόγλου: “Eπιτακτική ανάγκη η ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης”

“Είναι επιτακτική ανάγκη η ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση του μουσικού σχολείου Ξάνθης” δήλωσε την Τετάρτη στην πρωινη ενημερωτικη εκπομπή του Κοσμά Γεωργιάδη στο STAR 88,8 fm ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης Χρήστος Βαρδικελδόγλου

Για άλλη μια χρονιά το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης δέχτηκε πολλές αιτήσεις για την εισαγωγή νέων μαθητών/τριών, ωστόσο δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις λόγω ανεπάρκειας χώρου.

Συγκεκριμένα, οι υπάρχουσες σχολικές αίθουσες είναι λίγες και περιορισμένης χωρητικότητας, γεγονός που επιβάλλει τη λειτουργία μόνο δύο τμημάτων Α΄ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2023-2024.

“Τα τελευταία χρόνια οι αιτησεις  των μαθητών για την εισαγωγή τους στην Α’ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης αυξάνονται. Το σχολείο έχει γιγαντώσει. Σήμερα έχει 220 μαθητές και 70 καθηγητές.  Οι υπάρχουσες  καταστάσεις  στο σχολείο στη Διομήδεια δεν επαρκούν.  Οι σχολικές αίθουσες είναι λίγες. Είναι επιτακτική ανάγκη η ανέγερση του νέου κτιρίου. Λόγω  έλλειψης  χώρου δεν μπορούμε και φέτος  να καλύψουμε  όλες τις αιτήσεις των μαθητών. Φθάσαμε στη δυσάρεστη θέση και πρώτη φορά το αντιμετωπίζουμε αυτό, να είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε  2 τμήματα των 20 μαθητών το καθένα, από 77 μαθητές που έχουν κάνει αιτήσεις και ζητάνε να έρθουν στο μουσικό σχολείο Ξάνθης. Με μεγάλη μας λύπη θα αναγκαστούμε 37 μαθητές  που επιθυμούν να έρθουν στο σχολείο μας να αφήσουμε εκτός. Δεν αδειάζουν θέσεις  στα τμήματα μας, παραμένουν τα παιδιά και στο λύκειο και εχουμε πολλές επιτυχίες εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.”

-Οι προσπάθειες για την ανέγερση  του  νέου  σχολείου συνεχίζονται; Εχετε ενημέρωση ;

“Μετά από συζητήσεις και συνεχείς  ενοχλήσεις στους βουλευτές και στο δήμαρχο Αβδήρων, μας έχουν διαβεβαιώσει ότι η ανέγερση του νέου σχολείου στο οικόπεδο στην περιοχη του γηπεδου Διομήδειας  είναι σε καλό δρόμο και ο φάκελος βρίσκεται στις αρμόδιες υπηρεσίες. Γραφειοκρατικοί είναι  λόγοι της καθυστέρησης, δεν γνωρίζω τη διαδικασία που ακολουθείται.  Εμεις τους πιέζουμε. Δεν είναι δυνατό η Ξάνθη με τόσο πολιτισμό και δρωμενα και έντονη παρουσία  του Μουσικού Σχολείου αυτό να μην έχει τη στέγη που πρέπει να έχει. Να έχει ένα κτίριο που να αρμόζει σε μουσικο σχολείο. Πρεπει να έχει ειδικές προδιαγραφές, να έχει το αμφιθέατρο του, να έχει τις μεμονωμένες αίθουσες ατομικών μαθημάτων. Σήμερα οι αίθουσες  χωρίζονται η μία με την άλλη με γυψοσανίδα. Καταλαβαίνετε  δηλαδή σε μία αίθουσα να κάνουν μάθημα γενικής παιδείας και στη διπλανή να παίζουν ντραμς, ετσι τι μάθημα μπορεί να γίνει.”

-Πως γίνεται η εισαγωγη των μαθητών στη Α’ Γυμνασιου

“Θα γίνουν την ίδια ημέρα, 19/6, στα 52 μουσικά σχολεία της χώρας μας. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένς μουσικε΄ς εξετάσεις. Τα παιδιά της Ξάνθης που έχουν κάνει τις αιτήσεις τους  θα εξεταστούν σε απλές μουσικές δραστηριότητες  από την επιτροπή που θα απαρτίζεται από καθηγητές όμορων νομών και όχι καθηγητων της Ξάνθης.”

ΚΓ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button