4 και στον ΠΑΟ

Νέα σπουδαία εμφάνιση και νέα επιβλητική νίκη για την SKODA ΞΑΝΘΗ που έφτασε στο ευρύ 4-2 επί του Παναθηναϊκού.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλό τους, πήραν το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και σκοράροντας με τέσσερις διαφορετικούς παίκτες πρόσθεσαν άλλη μία νίκη – την τέταρτη διαδοχική – στο ενεργητικό τους και βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς μαζί με την Βέροια.

Νέα σπουδαία εμφάνιση και νέα επιβλητική νίκη για την SKODA ΞΑΝΘΗ που έφτασε στο ευρύ 4-2 επί του Παναθηναϊκού.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλό τους, πήραν το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και σκοράροντας με τέσσερις διαφορετικούς παίκτες πρόσθεσαν άλλη μία νίκη – την τέταρτη διαδοχική – στο ενεργητικό τους και βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς μαζί με την Βέροια.

Ο Δημήτρης Γούτας στο 3’ , ο Θοδωρής Βασιλακάκης στο 16’, ο Καρίμ Σολτάνι στο 52’ και ο Παντελής Καπετάνος στο 63’ σκόραραν για τους γηπεδούχους ενώ ο Καρέλης από τον Παναθηναϊκό μείωσε σε 2-1 και 4-2 αντίστοιχα.

Δοκάρια είχαν οι Σολτάνι και Καπετάνος. 

 Έχοντας ένα νικηφόρο σερί τριών αγώνων και 5/6 νίκες στο γήπεδό της, η SKODA ΞΑΝΘΗ το απόγευμα της Πέμπτης φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό στο “SKODA ΞΑΝΘΗ Arena” στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου βρισκόταν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 πόντους ενώ οι γηπεδούχοι με τους 21 βαθμούς στην 8η πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Οι δύο ομάδες ζητούσαν τους βαθμούς της νίκης προκειμένου να αναρριχηθούν πιο ψηλά στον πίνακα και να φτάσουν πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων τους.

Η προϊστορία ήταν με το μέρος των “πρασίνων” που είχαν 12 επιτυχίες στην έδρα της SKODA ΞΑΝΘΗ, 5 παιχνίδια είχαν λήξει ισόπαλα και 8 ήταν οι νίκες των γηπεδούχων. Τα τέρματα ήταν 30-39 υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γι’ αυτή την αναμέτρηση δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γουάλας – Ράνου που ήταν τραυματίες ενώ από την άλλη μεριά στην Αθήνα άφησε ο προπονητής των φιλοξενούμενων τους Κουτρουμπή και Ατζαγκούν.

Ο τεχνικός της ξανθιώτικης ομάδας προχώρησε σε αλλαγές στην βασική του 11άδα συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι.

Αναλυτικά: Ο Κυριακίδης κάτω από τα δοκάρια, οι Μπέρτος – Μπαξεβανίδης στα άκρα της άμυνας, οι Γούτας – Καρυπίδης στα στόπερ, οι Φλίσκας – Βασιλακάκης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Λουσέρο – Σολτάνι στα πλάγια, ο Κλέιτον στη θέση του μεσοεπιθετικού και ο Καπετάνος στην κορυφή της επίθεσης. 

Από την άλλη μεριά ο προπονητής του Παναθηναϊκού επέλεξε τους Στιλ, Μπούρμπο, Κλωναρίδη, Σίλντεφελντ, Μέντες, Νάνο, Λαγό, Ζέκα, Πράνιτς, Καρέλη και Πέτριτς προχωρώντας σε μία αλλαγή καθώς τη θέση του Μπεργκ πήρε ο Κλωναρίδης. 

Εντυπωσιακό ήταν και πάλι το ξεκίνημα της SKODA ΞΑΝΘΗ. Για άλλο ένα παιχνίδι προηγήθηκε με το… «καλημέρα» και πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Λουσέρο στο 3ο λεπτό εκτέλεσε κόρνερ και ο Δημήτρης Γούτας με έξυπνη κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στιλ ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει στο γρήγορο γκολ με την κεφαλιά του Σίλντεφελντ την οποία μπλόκαρε ο Κυριακίδης στο επόμενο λεπτό. Λίγο αργότερα, στο 16’ η ασφυκτική πίεση της SKODA ΞΑΝΘΗ στην συγκεκριμένη φάση είχε αποτέλεσμα. Μετά από φάση… highlight ο Βασιλακάκης με σουτ ήταν ο παίκτης που έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων με το όμορφο δεξί του σουτ. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κατάφερε με το πλασέ του Καρέλη στο 17’ να ξαναμπεί άμεσα στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-1 σε μία αναμέτρηση με πολλές συγκινήσεις από το ξεκίνημά της. Στην εξέλιξη του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν για ένα μικρό διάστημα όμως η SKODA ΞΑΝΘΗ με σωστή αλληλοκάλυψη δεν άφησε να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Κυριακίδη. Η ξανθιώτικη ομάδα παρά τον τραυματισμό του Φλίσκα και την αναγκαστική αλλαγή στο 38’, έψαξε και το τρίτο γκολ και μάλιστα έχασε και μία μεγάλη ευκαιρία με τον Σολτάνι στο 41’ ενώ το ημίχρονο «έκλεισε» με το σουτ του Ζέκα που πέρασε άουτ στο 45’. Η επανάληψη μπορεί να ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τις δύο ομάδες όμως είχε γκολ. Και πάλι η SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν αυτή που σκόραρε, σημείωσε τρίτο τέρμα στο παιχνίδι κι έγινε το φαβορί για τη νέα εντός έδρας επιτυχία. Ο Λουσέρο στο 52’ εκτέλεσε κόρνερ και ο Σολτάνι με προβολή πέτυχε το 3-1. Στη συνέχεια ο Κυριακίδης σταμάτησε την προσπάθεια του Πέτριτς σε μία καθοριστική φάση και ο Παντελής Καπετάνος στο 63’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο σκορ με το πλασέ του κάνοντας το 4-1. Οι φιλοξενούμενοι με τον Καρέλη και πάλι στην αμέσως επόμενη φάση μείωσαν σε 4-2 και είχαν ευκαιρία λίγο αργότερα με τον Πέτριτς με τον Κυριακίδη να σταματά και πάλι τον επιθετικό του Παναθηναϊκού. Ο Καπετάνος στιγμές πριν την αλλαγή του και το standing ovation είχε δοκάρι με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να του στερεί το δικαίωμα να κάνει το 5-2. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Σολτάνι στο 86’.

Η αναμέτρηση έληξε με τους νικητές να χειροκροτούνται από τους φιλάθλους της SKODA ΞΑΝΘΗ μετά το 4-2 και επί του Παναθηναϊκού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button