Στη χώρα των υπερβολών η πιο φυσική και φυσιολογική διαδικασία της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας έχει πάρει τεράστιες πολιτικοοικονομικές διαστάσεις.

Στη χώρα των υπερβολών η πιο φυσική και φυσιολογική διαδικασία της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας έχει πάρει τεράστιες πολιτικοοικονομικές διαστάσεις.

Λες και μετά την εκλογή ή μη του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, θα συμβούν στη χώρα μας σημεία και τέρατα.

Θα έχουμε σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς, τον κατακλυσμό του Νώε, την πυρηνική καταστροφή της χώρας.

Στη χώρα των υπερβολών η πιο φυσική και φυσιολογική διαδικασία της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας έχει πάρει τεράστιες πολιτικοοικονομικές διαστάσεις.

Λες και μετά την εκλογή ή μη του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, θα συμβούν στη χώρα μας σημεία και τέρατα.

Θα έχουμε σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς, τον κατακλυσμό του Νώε, την πυρηνική καταστροφή της χώρας.

Αντί όλων αυτών των παρενεργειών καθ’ υπερβολή, ας οδηγηθούν σε ένα δημοκρατικό ντιμπέϊτ, ας ενημερώσουν επισήμως και υπευθύνως τους έλληνες βουλευτές και ας τους αφήσουν να ενεργήσουν με απόλυτη ελευθερία βούλησης, να καθορίσουν οι ίδιοι τη στάση τους και ας δεχθούμε, με νηφαλιότητα την ετυμηγορία τους.

Γιατί οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου δεν πρέπει να θεωρούνται αποστάτες, αργυρώνητοι, ούτε να υποκύπτουν σε εκβιασμούς και να ενδώσουν στις αφόρητες πιέσεις.

Η απόφασή τους δε θα πρέπει να κριθεί σύμφωνα με τα θέλω των θέσεων των κομμάτων, σε σχέση με την εκλογή ή μη του προέδρου της δημοκρατίας.

Γιατί, για ποιο λόγο, ποια συμφέροντα εντός ή εκτός της Ελλάδος, με τη δημιουργία τόσου έντονου θορύβου, απασχολεί σε ύψιστο βαθμό τα ΜΜΕ και την επιδιωκόμενη τηλεθέασή τους, σε καθημερινή βάση… αυτό είναι απορίας άξιον και χρήζει νευροψυχολογικής έρευνας.

 

Με την ευκαιρία της εκλογής του προέδρου γνωρίσαμε, μέσω των τηλεοπτικών πάνελς κάποιους βουλευτές “ανεξάρτητους” που είτε θα ψηφίσουν, είτε θα καταψηφίσουν τον κ. Δήμα.

Ποτέ δεν έχουμε αντιληφθεί τι σημαίνει ανεξάρτητος βουλευτής, όταν έχει εκλεγεί κάτω από τη σημαία ενός κόμματος.

Δεν είναι, ίσως, δημοκρατικό να διαχωρίζεται η εκλογή του βουλευτή από το κόμμα, μέσω του οποίου εκλέχθηκε.

Οποιος διαφωνεί, εκ των υστέρων, με το κόμμα του και θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί, θα πρέπει να παραδίδει την έδρα του στο κόμμα και αν επιθυμεί, στις επόμενες εκλογές ας κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, με όποιες μαγικές σάλτσες και περιτυλίγματα να τα μαρινοτυλίξεις δεν είναι εφικτό και παραδεκτό, ακόμα και στη χώρα της υπερβολής.

 

Είναι άδικο να θεωρείται, να γράφεται και να λέγεται, ότι ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στις εκλογές για τις κυβερνητικές καρέκλες και θώκους και ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αγωνίζονται για να σώσουν, να βγάλουν, να απογειώσουν την οικονομία και τη χώρα και δεν εποφθαλμιούν στη διατήρηση, πάσει θυσία και πάσει δυναμει, των κυβερνητικών και πολιτικών κεκτημένων του 2012.

Αν οδηγηθούμε τελικά σε εκλογές, είναι απολύτως βέβαιο ότι, η ανθρωπογεωγραφία του νέου κοινοβουλίου θ’ αλλάξει ριζικά.

Αρκετοί από τους εν ενεργεία βουλευτές θα αποχαιρετίσουν με πόνο, παράπονο και θλίψη τα βουλευτικά και υπουργικά προνόμια, τους παχυλούς μισθούς του υπόλοιπου 18μήνου, το κύρος που τους περιέβαλε και την όποια εκτίμηση των τοπικών κοινωνιών.

Αρχή άνδρα δείκνυσι, έλεγαν οι αρχαίοι και χρησιμοποιώντας μια φράση του Νίκου Αλέφαντου για ποδοσφαιριστές αμφιβόλου αξίας… άντε πούλα λεμόνια…

Σας εύχομαι καλή πολιτική επιλογή στην ψηφοφορία και θα τα ξαπανούμε…

 

Όλα δείχνουν, ότι, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να παραδώσουν τη διακυβέρνηση της χώρας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιλογές τους να κατεβάσουν, να προτείνουν ως πρόεδρο δημοκρατίας ένα σκληροπυρηνικό κομματικό στέλεχος της ΝΔ τον κ. Σταύρο Δήμα δείχνουν εκλογές τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

Τα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους τροϊκανούς είναι επώδυνα, θα δεσμεύσουν τη χώρα για δεκαετίες και θα εξαθλιώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν είναι σε θέση να τα υποστηρίξουν, να τα πάρουν πάνω τους και να τα ψηφίσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ζητούν, να βρεθεί ένας άλλος “κοινά αποδεκτός” Παπαδήμας να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να επωμιστεί το βάρος των συνεπειών μιας αδιεξόδου καταστάσεως που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Αν δε βρεθεί ο αποδεκτός πρωθυπουργός θα πάμε σε εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας, ίσως, μπορέσει ν’ αλλάξει το κλίμα με άλλη πολιτική, άλλες προτεραιότητες και άλλες συμφωνίες με τους δανειστές μας, χωρίς να θίγονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και με στόχευση την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και την έξοδο από την ανθρωπιστική κρίση χιλιάδων ελλήνων.

 

Αποδεδειγμένα οι Σαμαράς και Βενιζέλος δε φαίνονται διατεθειμένοι, κάτω από το βάρος των υπογραφών τους και τη γενική κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας, βρισκόμενοι μεταξύ σφύρας και άκμονος, να υιοθετήσουν τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο.

Η κοινωνία ελπίζει, προσβλέπει και αναμένει από το ΣΥΡΙΖΑ και το σαραντάρη Αλέξη Τσίπρα να δώσει λύση στα εθνικοοικονομικά θέματα, που αντιμετωπίζει η χώρα και στα οικονομικά αδιέξοδα της, που την έχουν εγκλωβίσει οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες προερχόμενες από ΜΜΕ εκτός Ελλάδος, διακινούν την πληροφορία της υποψηφιότητος στις 29 Δεκεμβρίου της κας Μαρίας Δαμανάκη.

Αν συμβεί αυτό, μετά τις κατηγορηματικές δηλώσεις Σαμαρά, ότι, ο κ. Δήμας θα είναι ο υποψήφιος και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, μάλλον εκθέτει, παρά βοηθά, την αξιοπιστία του πρωθυπουργού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button