Το τρίτο μάτι

Πήραν πίσω την αποσπασμένη νηπιαγωγό…
Χωρίς νηπιαγωγούς έχει μείνει σχεδόν ο Βρεφονηπιακός και Παιδικός Σταθμός της Εργατικής Εστίας Ξάνθης, καθώς από τις τέσσερις έχουν μείνει μόνο οι δύο και ουσιαστικά μια καθώς η άλλη φεύγει με άδεια εγκυμοσύνης.
Παρόλο που η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης φρόντισε εγκαίρως να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Απασχόλησης, κεντρικά, αλλά και με πρόσφατη κάθοδό της στην Αθήνα να ασκήσει πιέσεις και να ζητήσει την πρόσληψη τριών βρεφοκόμων-νηπιαγωγών, λύση στο πρόβλημα μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί.

Πήραν πίσω την αποσπασμένη νηπιαγωγό…


Χωρίς νηπιαγωγούς έχει μείνει σχεδόν ο Βρεφονηπιακός και Παιδικός Σταθμός της Εργατικής Εστίας Ξάνθης, καθώς από τις τέσσερις έχουν μείνει μόνο οι δύο και ουσιαστικά μια καθώς η άλλη φεύγει με άδεια εγκυμοσύνης.


Παρόλο που η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης φρόντισε εγκαίρως να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Απασχόλησης, κεντρικά, αλλά και με  πρόσφατη κάθοδό της στην Αθήνα να ασκήσει πιέσεις και να ζητήσει την πρόσληψη τριών βρεφοκόμων-νηπιαγωγών, λύση στο πρόβλημα μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Εργατική Εστία τους διεμήνυσε από την αρχή ότι δεν υπάρχουν χρήματα για νέες προσλήψεις, ωστόσο τους υποσχέθηκε ότι θα καλυφθούν τα κενά με αποσπάσεις.


Πριν από μερικές ημέρες εγκρίθηκε η απόσπαση μιας νηπιαγωγού, στην πορεία όμως την ανακάλεσαν, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει.


Στο μεταξύ σε τοπικό επίπεδο η υπηρεσία Εργατικής Εστίας Ξάνθης δίνει αγώνα δρόμου έτσι ώστε να τελειώσουν όλες οι εργασίες επισκευής του κτιρίου του Βρεφονηπιακού και Παιδικού Σταθμού προκειμένου να είναι έτοιμο από τον επόμενο μήνα να ξεκινήσει τη λειτουργία του.


Πάντως μετά έως τώρα δεδομένα, αν και η δυναμικότητα του Σταθμού είναι η φιλοξενία 85 παιδιών εργαζόμενων της Ξάνθης, ευχής έργου θα είναι αν μπορέσει στην αρχή να δεχτεί τα μισά.


Ακόμη και να παραδοθεί το κτίριο, αν δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό η λειτουργία του κρίνεται αδύνατη. Το πολύ-πολύ να υπολειτουργεί μέχρι να συμπληρωθούν όλες οι κενές θέσεις σε βρεφοκόμους και νηπιαγωγούς.


 


Κρίσιμη η χθεσινή περιφερειακή σύσκεψη του ΣΥΝ….


Καθοριστική αναμένονταν η χθεσινοβραδινή περιφερειακή σύσκεψη των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή με θέμα την κάθοδό τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.


Στόχος τους είναι να υπάρξει μια συνεργασία με τα κόμματα από το χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, π.χ. των Οικολόγων –Πράσινων, για αυτό και αυτή οι καθυστέρηση που παρατηρείται στις τελικές ανακοινώσεις λόγω των σχετικών επαφών και διαβουλεύσεων που γίνονται.


Ωστόσο η τελική προθεσμία που δόθηκε από τις περισσότερες οργανώσεις είναι η ερχόμενη Παρασκευή.


Αν μέχρι αύριο δεν καταλήξουν πουθενά, τότε όλα είναι ανοιχτά, ακόμη και της αυτόνομης καθόδου στις περιφερειακές εκλογές.


Άλλωστε πριν δοθεί από  τα κεντρικά του κόμματος το σύνθημα για συνεργασίες, σε τοπικό επίπεδο είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί οι διεργασίες για περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ και με τα πρόσωπα που θα ηγούνταν σε αυτό.


 


Οι παροχές και διευκολύνσεις των υποψηφίων…..  


Εντατικά μαθήματα ξεκίνησαν εδώ και μερικές ημέρες οι υποψήφιοι των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και δη οι επικεφαλής των συνδυασμών για την ερμηνεία και κατανόηση του νέου εκλογικού νόμου και τα όσα προβλέπονται για τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.


Ο νόμος 3870/10 είναι ιδιαίτερα αυστηρός με περισσότερα δεν και λιγότερα ναι, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο εμμέσως πλην σαφώς να στείλει μήνυμα λιτότητας των πάντων, είτε σε είδος, είτε σε χρήμα.


Έτσι παροχές και διευκολύνσεις που αποτιμώνται σε χρήμα και συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αποτελούν η διάθεση ή παραχώρηση δωρεάν ή με μειωμένο αντάλλαγμα αγαθών και υπηρεσιών όπως τη χρήση ακινήτων ως εκλογικών κέντρων από τους συνδυασμούς, τη χρήση αιθουσών ή άλλων κλειστών χώρων χωρητικότητας άνω των πεντακοσίων ατόμων  για τη διοργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων.


Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι σε ΟΤΑ με πληθυσμό από 50.001 έως 75.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 10.000 ευρώ και σε ΟΤΑ με πληθυσμό έως 100.000 κατοίκων η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 12.000 ευρώ.


Όσο για τους μικρούς δήμους, όπως της περιοχής μας με πληθυσμό μέχρι 25.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 4.000 €


Στο μεταξύ άλλες παροχές και διευκολύνσεις  αποτιμώνται σε χρήμα και καταγράφονται ως εκλογικές δαπάνες έχουν να κάνουν με  την έκδοση εντύπων προεκλογικού περιεχομένου και τα ταχυδρομικά τέλη για την αποστολή τους, όπως και την καταχώρηση και προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων στον τύπο, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα καθώς και διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες.


Και τέλος τη χρησιμοποίηση υπηρεσιών που παρέχονται από επιχειρήσεις διαφημίσεων και δημοσίων σχέσεων.


Για αυτό μπλοκάκι και μολύβι για τους επικεφαλής των συνδυασμών και των υποψηφίων για να μην ξεφύγουν από τα προβλεπόμενα όρια δαπανών που ορίζει ο σχετικός νόμος για να μην υπάρξουν και κυρώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button