Μια “ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ” για όλους

 Περιοχές  των νομών Ξάνθης και Ροδόπης επισκέφτηκαν οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής, προσφέροντας στους κατοίκους, για 12η συνεχή χρονιά, δωρεάν υπηρεσίες ιατρικής και ενημέρωσης.

Από την ακριτική αυτή περιοχή της Ελλάδας άρχισε ο κύκλος των εκστρατειών προληπτικής ιατρικής  του 2012.

 Περιοχές  των νομών Ξάνθης και Ροδόπης επισκέφτηκαν οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής, προσφέροντας στους κατοίκους, για 12η συνεχή χρονιά, δωρεάν υπηρεσίες ιατρικής και ενημέρωσης.

Από την ακριτική αυτή περιοχή της Ελλάδας άρχισε ο κύκλος των εκστρατειών προληπτικής ιατρικής  του 2012. Με το πρόγραμμα «Υποστηρίζουμε τη ζωή»  το πλήρως εξοπλισμένο κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών, από τα παιδιατρικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και νοσοκομεία παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία), από τις  12 έως και τις 22 Μαρτίου 2012, επισκέφθηκαν τον Κένταυρο, την Κοτύλη, το Δημάριο, τα Μελίβοια, τη Σμίνθη, τη Γλαύκη και την Οργάνη. 

Το κλιμάκιο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών, αποτελούσαν παιδίατροι, παιδοχειρουργοί, ακτινολόγος,  οφθαλμίατρος,  ΩΡΛ , οδοντίατροι και ομάδα ειδικών ψυχικής υγείας.

 

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3.594 ιατρικές πράξεις στον παιδικό πληθυσμό.

 

Στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, από τις 12  έως τις 17 Μαρτίου, ο γυναικείος πληθυσμός, έκανε ολοκληρωμένο προληπτικό έλεγχο.

 Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί  ενημερώθηκαν από τους ειδικούς της ομάδας επιστημόνων σε θέματα πρόληψης για την στοματική υγιεινή, τη διατροφή, τον εμβολιασμό και το εμβόλιο του τραχήλου.

Η εκστρατεία προληπτικής Ιατρικής της “ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ” περιελάμβανε ακόμη, ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους και προσφορά δώρων στα παιδιά.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των κατοίκων της Ξάνθης στην ανοιχτή εκπαίδευση «άμεσης υποστήριξης της ζωής», που παρείχε η διαπιστευμένη επιστημονική ομάδα της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ», το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 στην κεντρική πλατεία της πόλης, σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας του Δήμου Ξάνθης.

Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» στην πρώτη εκστρατεία του 2012 στην Θράκη έτυχε της  πάγιας χορηγίας της COSMOTE και της αποκλειστικής χορηγίας της  LIDL HELLAS, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια καλύπτει τα έξοδα για την υλοποίηση της εκστρατείας. 

Η πολύπλευρη αυτή προσφορά της Οργάνωσης Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Παιδείας και δια βίου μάθησης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button