Το τρίτο μάτι

*Σε επιχείρηση αφαίρεσης και εξολόθρευσης των τσιμπουριών επιδίδονται συστηματικά τις τελευταίες μέρες οι γιατροί του τμήματος πρώτων βοηθειών κι επειγόντων περιστατικών του Σισμανόγλειου νοσοκομείου Κομοτηνής, όπου καταφθάνουν πολλοί άνθρωποι, κυρίως προερχόμενοι από την ύπαιθρο, αγρότες και κτηνοτρόφοι, προκειμένου να αφαιρέσουν τσιμπούρια που φέρουν επάνω τους.

*Σε επιχείρηση αφαίρεσης και εξολόθρευσης των τσιμπουριών επιδίδονται συστηματικά τις τελευταίες μέρες οι γιατροί του τμήματος πρώτων βοηθειών κι επειγόντων περιστατικών του Σισμανόγλειου νοσοκομείου Κομοτηνής, όπου καταφθάνουν πολλοί άνθρωποι, κυρίως προερχόμενοι από την ύπαιθρο, αγρότες και κτηνοτρόφοι, προκειμένου να αφαιρέσουν τσιμπούρια που φέρουν επάνω τους. 


 Η κατάσταση μετά την δημοσιότητα που πήρε έχει ανησυχήσει τον κόσμο που φοβάται κυρίως για το θανατηφόρο τσιμπούρι από το Κογκό που έχει κάνει την εμφάνισή του στην Τουρκία και δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η παρουσία ή δράση του στην Ελλάδα, αφού δεν έγιναν γνωστές οι εξετάσεις για τον θάνατο γυναίκας από την μειονότητα που αποδίδεται σε παρουσία τσιμπουριού.


 Ο γιατρός Δημήτριος Παντίδης αφαίρεσε προχθες το πρωί περίπου 15 τσιμπούρια από ανάλογα περιστατικά που έφθασαν στο νοσοκομείο, όπου και οι νοσηλευτές που είδαμε μιλούν για μια ανεξήγητη έξαρση των τσιμπουριών. 


 



*Τα εισιτήρια για την συναυλία της Δ.Γαλάνη και της Ε.Αρβανιτάκη στα πλαίσια του 51ου Φεστιβάλ Φιλίππων έχουν εξαντληθεί.


 



*Στα ημιτελικά προκρίθηκε η ομάδα ποδοσφαίρου του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης. Μεγάλη επιτυχία και αισιοδοξία για την κατάκτηση του κυπέλου. Προχθές η ομάδα της Ξάνθης ήρθε ισόπαλη 1-1 με την ομάδα των δικηγόρων της Κομοτηνής.


Την Παρασκευή και ώρα 19.00 οι δικηγόροι της Ξάνθης θα αντιμετωπίσουν τους δικηγόρους της Λάρισας και η νικήτρια ομάδα θα παίξει στον τελικό.


Μεγάλη επιτυχία σημειώνουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.


 


 Ορκίστηκε ο νέος Γενικός Γραμματέας Έρευνας


 και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης


Ενώπιον του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρήστου Φώλια ορκίστηκε χθες ο καθηγητής Ηλεκτρονικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Φίλιππος Τσαλίδης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας.


Ο κ. Τσαλίδης έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού από το πανεπιστήμιο της Πάντοβα, στην Ιταλία και το διδακτορικό δίπλωμα του  Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών. Ο ίδιος διετέλεσε αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης μεταξύ 1997 και 2003, επίσης υπήρξε εθνικός εκπρόσωπος στην ΕΟΚ του προγράμματος impact2 από το 1991 έως το 1995,  όπως και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Δ.Π.Θ από το 1997 έως το 2003.


Παράλληλα ήταν επισκέπτης καθηγητής στο UMIST, Manchester, Uk από το 1988 εως το 1990, αλλά και πρόεδρος σε τμήματα του Δ.Π.Θ καθώς και μέλος του Εθνικού Κοινοβουλίου (2004-2007).


 


Επιστολή αναγνώστριας


ΕΚΘΕΣΗ


ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 


ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ



Καλή η προσπάθεια αν και δε καταλαβαίνω το στόχο….


Γιατί ποιόν ακριβώς σκοπό μπορεί να εξυπηρετει μια διοργάνωση σε αστικό κέντρο για τον Αγροτουρισμό και τον Εναλλακτικό Τουρισμό, είναι κάτι που πολύ θα χαρώ να μου διευκρινίσει κάποιος.


Επίσης πολύ θα ήθελα να καταλάβω τι ακριβώς είδαν οι δημοσιογράφοι που αψηφώντας τον καύσωνα που έπλητε το χώρο της έκθεσης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Σίγουρα μπορεί να εκθειαστούν τα επώνυμα πουκάμισα, οι ψηλοτάκουνες γόβες και γενικότερα οι ενδυματολογικές επιλογές των παραβρισκόμενων αλλά δυστυχώς οι δημοσιογράφοι αυτοί αρθρογραφούν σε τουριστικά έντυπα και δεν σχετίζονται με ρεπορτάζ μόδας.


Το υλικό της έκθεσης καθώς και η παρουσία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στους τομείς του Εναλλακτικού Τουρισμού και του Αγροτουρισμού ήταν άψογο. Κάτι που για μια ακόμη φορά δείχνει το φιλότιμο του Ελληνα που αναγκάστηκε να παρατήσει την δουλειά του, Σαββατοκύριακο δηλαδή μέρες με υψηλή επισκεψιμότητα αλλά και πάλι δεν συγκρίνεται με τις ομορφιές στις οποίες καθένας από αυτούς θα μπορούσε να ξεναγήσει τους δημοσιογράφους αν του είχε ζητηθεί…


Ας μην μιλάμε λοιπόν για όραμα…


Ας μην μιλάμε για τουριστική άνοδο της περιοχής…


Ας μην ψάχνουμε να βρούμε γιατί δεν έχουμε αύξηση στους τουρίστες…


Ας δεχτούμε σαν πολίτες απλά το γεγονός ότι ο τουρισμός είναι μια σύνθετη ιδέα που δεν χωράει στα στενά μυαλά των ιθυνόντων…


Ας γίνουμε απλά θεατές της οικονομικής καταστροφής όλων αυτών που πιστεύοντας στο όνειρό τους προσπάθησαν να βάλουν ένα λιθαράκι στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου…


Ας μείνουμε απλοί παρατηρητές της ισοπέδωσης του όρου “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ”…


Ας στρέψουμε αλλού τη ματια μας…


Και τέλος ας χειροκροτήσουμε την παρέλαση των επισήμων και μη που βρέθηκαν στα εγκαίνια χαιρετίζοντας την έναρξη τόσο της έκθεσης όσο και της ημερίδας χωρίς να έχουν καν υπ’ όψιν τους που βρίσκεται η Μαρώνεια ή ο Νέστος.


Καλή η προσπάθεια αλλά λίγη.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥΤΖΙΑΡΗ

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button