Το τρίτο μάτι

Περιφερειακή άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε στη Μαρώνεια, στην οποία συμμετείχε έμψυχο δυναμικό και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Περιφερειακές Ασκήσεις ετοιμότητας της ΠΥ


 για την νέα αντιπυρική περίοδο 


 


Περιφερειακή άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε στη Μαρώνεια, στην οποία συμμετείχε έμψυχο δυναμικό και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.


Το σενάριο της άσκησης μεταξύ άλλων περιελάμβανε πυρκαγιά σε δασική έκταση 1.500 στρεμμάτων και εκκένωση κατοικημένων περιοχών.


Σημειώνεται ότι άσκηση περιφερειακής εμβέλειας για την βελτίωση του βαθμού ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων γίνεται για πρώτη φορά, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό για την νέα αντιπυρική περίοδο.


Η δε συνεδρίαση του Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο της Ροδόπης θα γίνει την επόμενη Πέμπτη.


 



 Πρωταρχικός στόχος της ΕΛ. ΑΣ.


η αντιμετώπιση των προβλημάτων


της “καθημερινότητας του πολίτη”… 


 


 Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της “καθημερινότητας του πολίτη” αποτελεί πρώτο στόχο των αστυνομικών υπηρεσιών της Αν. Μακεδονίας- Θράκης, όπως τόνισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας, υποστράτηγος Χρήστος Νικολόπουλος, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, με τη συμμετοχή των διευθυντών των αστυνομικών διευθύνσεων της Αν. Μακεδονίας- Θράκης.


Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον κεντρικό στρατηγικό στόχο της ΕΛ. ΑΣ, που είναι “αστυνομία με ανθρώπινο πρόσωπο και νόμιμη δράση”, ενώ έδωσε έμφαση στην “εμφανή αστυνόμευση” με σκοπό την πάταξη της μικροεγκληματικότητας, τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.


Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη συνεχούς και αγαστής συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς.


 



Επίθεση με πέτρες, από αγνώστους,


κατά λεωφορείου που μετέφερε φιλάθλους του Ολυμπιακού…


 


 Επίθεση με πέτρες δέχτηκε από αγνώστους, στο Διδυμότειχο, λεωφορείο που μετέφερε φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι επέστρεφαν στη Ν. Ορεστιάδα από την Ξάνθη, όπου είχαν μεταβεί για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ξάνθης-Ολυμπιακού.


Από την επίθεση δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί των φιλάθλων, ωστόσο έσπασε το πίσω παρμπρίζ του λεωφορείου και υπήρξαν ζημιές στο αμάξωμα, που υπολογίζονται σε 1.500 ευρώ περίπου.


Οι άγνωστοι επέβαιναν σε δίκυκλο και είχαν στήσει “καρτέρι” στο ύψος του βορείου κόμβου του Διδυμοτείχου.


 



 Αναβολή της ομιλίας  του Μιχάλη Δεκλερή


 


 Αναβλήθηκε, λόγω προσωπικού κωλύμματος του ομιλητή Μιχάλη Δεκλερή (προέδρου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας -και επίτιμου αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας) η εκδήλωση για το “Πολιτιστικό Περιβάλλον και τη Βιωσιμότητα” που είχε προγραμματίσει για χθες το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη.  


Σχετικά Άρθρα

Back to top button