Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της χώρας βρίσκονται σε μεγάλα αδιέξοδα

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της χώρας βρίσκονται σε μεγάλα αδιέξοδα και η συγκυβέρνηση δε σκύβει με προσοχή και υπευθυνότητα να δώσει λύσεις στα προβλήματα… αλλά κάνει διαπιστώσεις και… πέρα βρέχει.

Μετά το φιάσκο με το γάλα, που ζήσαμε όλοι στιγμές απείρου τηλεοπτικού κάλους, από βουλευτές της συγκυβέρνησης (Τζαμτζής, Κασής και άλλοι) οι αγορές και τα καρτέλ επέβαλαν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους, η δε συγκυβέρνηση υπακούοντας πέτυχε το “αδιανόητο” και τη μείωση τιμής στον παραγωγό και την αύξηση της τιμής στα ράφια των σούπερ μάρκετς.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της χώρας βρίσκονται σε μεγάλα αδιέξοδα και η συγκυβέρνηση δε σκύβει με προσοχή και υπευθυνότητα να δώσει λύσεις στα προβλήματα… αλλά κάνει διαπιστώσεις και… πέρα βρέχει.

Μετά το φιάσκο με το γάλα, που ζήσαμε όλοι στιγμές απείρου τηλεοπτικού κάλους, από βουλευτές της συγκυβέρνησης (Τζαμτζής, Κασής και άλλοι) οι αγορές και τα καρτέλ επέβαλαν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους, η δε συγκυβέρνηση υπακούοντας πέτυχε το “αδιανόητο” και τη μείωση τιμής στον παραγωγό και την αύξηση της τιμής στα ράφια των σούπερ μάρκετς.

Πρόσφατα οι εξισωτικές αποζημιώσεις ως δια μαγείας εξαφανίσθηκαν και ο καταρροϊκός πυρετός τους απειλεί με αφανισμό.

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων καθορίζονται από τους εμπόρους και τα καρτέλ και δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα των καλλιεργειών.

Αυτές οι δύο τάξεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας στον πρωτογενή τομέα είναι στα όρια, είναι ένα βήμα πριν από το να αφανιστούν, το πετρέλαιο κίνησης στα ύψη, γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα και σπόροι απαγορευτικά, οι τράπεζες (οι συστημικές τράπεζες) με κλειστούς τους κρουνούς χρηματοδότησης και με επιτόκια πολύ υψηλά, ληστρικά θα έλεγα, συνυπογράφουν τη θανατική καταδίκη τους.

Με τις ψηφοθηρικές πολιτικές των κυβερνήσεων, με τους ατέλειωτους διορισμούς και προσλήψεις ημετέρων και με ανθρώπους χωρίς γνώσεις των αγορών και χωρίς όραμα στο τιμόνι των συνεταιριστικών επιχειρήσεων… τα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια σε ελλείμματα, σε χρέη και στο κλείσιμο.

Εμείς οι παλαιότεροι θυμόμαστε τι οργασμός εργασιών γίνονταν τέτοια εποχή στο εργοστάσιο της ΣΕΒΑΘ και στο εργοστάσιο Ζάχαρης. Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που δούλευαν μόνιμοι και εποχικοί, είναι και οι καλλιέργειες των αγροτών που είχαν ένα ικανοποιητικό, πολύ καλό εισόδημα.

Φρόντισαν πολλοί εσωγενείς και εξωγενείς παράγοντες για το κλείσιμό τους. Κανείς όμως δεν είναι υπεύθυνος… κανείς δεν πλήρωσε… κανείς δεν έκανε την αυτοκριτική του για όλα αυτά…

 

Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα, θα έλθει στη χώρα μας να επενδύσει όταν ο επιβαλλόμενος φόρος στις επιχειρήσεις είναι στο 50%, ενώ στις διπλανές μας χώρες ο φόρος είναι από 10 – 16%.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεχιζόμενης πολιτικής το ζουν οι επιχειρήσεις της χώρας με τα 300.000 λουκέτα και τα βιώνουν στο πετσί τους 1.500.000 άνεργοι.

Αρον – άρον οι ελληνικές επιχειρήσεις φεύγουν στα γειτονικά μας κράτη, όπου και η φορολογία και οι μισθοί των εργαζομένων είναι χαμηλότεροι και το φορολογικό σύστημα είναι ευνοϊκότερο και σταθερότερο.

Γι’ αυτούς τους λόγους και ένα μέρος των εργασιών της ΣΕΚΕ θα μετακομίσει στη γειτονική Βουλγαρία, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και διαρροές υψηλόβαθμων στελεχών.

 

Εγκαινίασε τελικά τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς και μίλησε στη “γνωστή” συγκέντρωση και παρέα των παρευρισκομένων. Ηλθε όμως με άδεια χέρια και οι ελπίδες χιλιάδων νοικοκυριών για φοροελαφρύνσεις αποδείχθηκαν ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ.

Η μόνη “παροχή” άμεση και με ονοματεπώνυμο ήταν η μείωση του φόρου κατανάλωσης κατά 30% για το πετρέλαιο θέρμανσης και η διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης.

Η “φοροελάφρυνση” δεν έγινε για να εξυπηρετηθούν τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά για να αυξηθούν οι φόροι και να γεμίσουν τα ταμεία που εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησαν είχαν 700 εκατομμύρια λιγότερα έσοδα.

Οσο για το επίδομα πετρελαίου που έγινε η σχετική αναφορά διατήρησης, πρέπει πρώτα να βρουν τα χρήματα τα νοικοκυριά για ν’ αγοράσουν το πετρέλαιο και μετά, όταν και εφόσον, ίσως και επειδή… θα πάρουν το επίδομα.

Αλλωστε οι περισσότεροι έχουν βρει άλλους τρόπους θέρμανσης, ξύλα, πέλετ, κλιματιστικά κ.α…

 

Ακούγοντας κάποιος την ομιλία του κ. Σαμαρά, αν δεν ήξερε ποιος ήταν, θα είχε την εντύπωση ότι ο ίδιος και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν κυβέρνησαν ποτέ τη χώρα, ούτε έχουν καμία μα καμία σχέση με τα σημερινά δεινά που περνά ο ελληνικός λαός.

Μίλησε για συντάξεις μαϊμούδες, για μείωση των δαπανών στη δημόσια υγεία, για υπαλλήλους με πλαστά δικαιολογητικά… και δεν μας είπε ποιοι κυβερνούσαν τη χώρα και ποιοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για όλα αυτά τα κακώς κείμενα.

Δεν μας είπε, ότι για τη μείωση των δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ότι ένα μεγάλο μέρος μετακυλήθηκε στους ασφαλισμένους. Δεν μας είπε ότι για να εισαχθείς σε νοσοκομείο και να χειρουργηθείς… ο χρόνος είναι τεράστιος. Οι λίστες αναμονής στις χειρουργικές επεμβάσεις είναι τεράστιες, εικονικές ή όχι. Τα φακελάκια πάνε και έρχονται… γι’ αυτό δεν μας είπε τίποτε και ποιος φταίει γι’ αυτό…

 

Τελικά η ομιλία του δεν εστιάστηκε στο κόμμα του και στο δια ταύτα, αλλά ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του με μίσος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λες και ο ΣΥΡΙΖΑ… δεν είναι ελληνικό κόμμα, δεν είναι το πρώτο κόμμα σύμφωνα με τις πρόσφατες εκλογές και στις δημοσκοπήσεις, λες και ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο καταστροφέας της εθνικής οικονομίας και της χώρας.

Κύριε Σαμαρά στο χωριό μου λένε ότι “πετροβολούν τις πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια”…

Κατά τα άλλα; Ηλθον, είδον και απήλθον…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button