Δημοτικές(;) εκλογές

Οσονούπω πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές. Εκλογές που αφορούν τις λακκούβες; Μήπως αφορούν τα καλύτερα καρναβάλια ή είναι περισσότερο για τα σιντριβάνια στην πλατεία; Είναι συνδεδεμένες με τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα; Έχουν πολιτικό χρώμα;

Οσονούπω πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές. Εκλογές που αφορούν τις λακκούβες; Μήπως αφορούν τα καλύτερα καρναβάλια ή είναι περισσότερο για τα σιντριβάνια στην πλατεία; Είναι συνδεδεμένες με τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα; Έχουν πολιτικό χρώμα;

Την ημέρα που θα ξέρουμε ότι την επόμενη μέρα δεν θα βλέπουμε τους  χρωματιστούς χάρτες, θα ξέρουμε ότι το χρώμα δεν θα παίζει τόσο ρόλο. Παρόλα αυτά όμως, ρόλο θα παίζουν οι πολιτικές. Πολιτικές που θα εφαρμοστούν όχι τόσο τοπικά αλλά σε όργανα όπως είναι η περιφερειακή ένωση καθώς και η κεντρική ένωση δήμων. Εκεί καλείται ο Δήμαρχος να συνάψει «συμμαχίες» ώστε να προχωρήσει πράγματα όπως η ανακύκλωση, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί θέμα ενός μεμονωμένου δήμου.

Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα ζήτημα. Ο καθένας οφείλει να ξεκαθαρίσει όχι απαραίτητα την πολιτική του στάση αλλά τις πολιτικές που προτίθεται να εφαρμόσει. Και εδώ οι μάσκες – αν και πέρασαν τα καρναβάλια – του «ανεξάρτητου» μπορεί να βολεύουν, αλλά αφήνουν στο κενό ένα μέρος του παζλ.

Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι η ξεκάθαρη στάση ενός συνδυασμού είναι επιτακτική. Ξεκάθαρη στάση που τηρούμε όχι μόνο προεκλογικά αλλά και όλα αυτά τα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν θυμόμαστε την ανακύκλωση κάθε τέσσερα χρόνια αλλά την έχουμε εισάγει στο παρελθόν επανειλημμένως σαν θέμα, χωρίς όμως η υφιστάμενη σύνθεση να τη θεωρεί άξια ψηφοφορίας.

Αλήθεια όμως αυτοί που αποτελούν σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, ζητούν ξανά την ψήφο μας και αν ναι, προεκλογικά τι άποψη έχουν για την ανακύκλωση; Οι ίδιοι άνθρωποι που τέσσερα χρόνια τώρα δεν πρότειναν ποτέ μια πιο οικονομική λύση λειτουργίας του κολυμβητηρίου, τώρα έχουν κάποια άποψη; Και πραγματικά είναι ειρωνικό κάποιοι από αυτούς να μιλάνε για αλλαγή την ώρα που υπερψήφιζαν μειώσεις προστίμων αλλά και την σκανδαλώδη παραχώρηση σε ιδιώτη του δημοτικού χώρου στάθμευσης στο κέντρο.

Μπορεί ένας δήμος να κάνει τη ζωή καλύτερη στους δημότες του; Όχι μόνο μπορεί αλλά είναι υποχρεωμένος να το πράξει με όλες του τις δυνάμεις! Είναι ωραίο να διαβάζεις πολύχρωμα «ανεξάρτητα» κείμενα περί αγνών προθέσεων. Αν όμως δεν μπορείς να εμπιστευτείς την πρόθεση εφαρμογής τους, δεν διαφέρει και πολύ από ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Ομορφαίνει κάποιες ώρες της ημέρας αλλά μετά σε προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα!

Γι’ αυτό λοιπόν στο δικό μας λόγο δε θα βρείτε ωραιοποιημένες καταστάσεις, υδροκεφαλικές προτάσεις και μεγαλεπήβολα σχέδια. Οι θέσεις μας που διαβάζετε στο www.xanthicity.gr είναι ευθείς, ειλικρινείς και άμεσα υλοποιήσιμες ώστε να καταφέρουμε μαζί να προχωρήσουμε μπροστά καλύπτοντας το υστέρημα το οποίο μας κληρονόμησαν αυτοί που και σήμερα ζητούν για άλλη μια φορά την ψήφο σας πίσω από μάσκες «ανεξαρτησίας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button