ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 2Ο ΕΠΑΛ Ξάνθης

Χαρούμενοι και πανευτυχείς οι μαθητές και συνοδοί της ποδοσφαιρικής αποστολής του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης, που σημειώνουν την μια νίκη μετά την άλλη, στα πλαίσια διεξαγωγής του Πανελληνίου σχ. Πρωταθλήματος. Οι Ξανθιώτες πέρασαν πανάξια στην τελική φάση του final fourπου διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Θεσσαλονίκη, καθώς ως νικήτρια ομάδα του νομού μας, κέρδισαν διαδοχικά την Δράμα, Κομοτηνή και Αρναία. Στα προημιτελικά πέρασαν από τις Σέρρες όπου αντιμετώπισαν την νικήτρια σχ. Ομάδα Δυτ.

Χαρούμενοι και πανευτυχείς οι μαθητές και συνοδοί της ποδοσφαιρικής αποστολής του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης, που σημειώνουν την μια νίκη μετά την άλλη, στα πλαίσια διεξαγωγής του Πανελληνίου σχ. Πρωταθλήματος. Οι Ξανθιώτες πέρασαν πανάξια στην τελική φάση του final fourπου διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Θεσσαλονίκη, καθώς ως νικήτρια ομάδα του νομού μας, κέρδισαν διαδοχικά την Δράμα, Κομοτηνή και Αρναία. Στα προημιτελικά πέρασαν από τις Σέρρες όπου αντιμετώπισαν την νικήτρια σχ. Ομάδα Δυτ. Ελλάδας (Αγρίνιο), ενώ μετέβησαν στην συμπρωτεύουσα σαν μια από τις 4 καλύτερες Πανελλήνιες ομάδες, μαζί με ΛυκόβρυσηΑττικής, Ηράκλειοκαι Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης.

Σε έναν αγώνα διαφήμιση για το ποδόσφαιρο για τα ημιτελικά,  η ομάδα της Ξάνθης βρέθηκε να ισοφαρίζεται αρχικά από το Ηράκλειο, αλλά να βρίσκει τις δυνάμεις και να επικρατεί με 3-1 στο τέλος, ξεσηκώνοντας την κερκίδα που ήταν στην πλειοψηφία της υπέρ των Ξανθιωτών.

Από κει και πέρα όλοι στην αποστολή περιμένουν τον αγώνα της Πέμπτης 15/5, όπου στις 12,00 το μεσημέρι στο Καυτοντζόγλιο στάδιο έρχονται αντιμέτωπες οι 2 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης και Ελληνικό Κολέγιο Θες/νίκης παίζουν για το κύπελλο, ενώ λίγο νωρίτερα το Ηράκλειο υποδέχεται την Λυκόβρυση στον μικρό τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αποστολή συνοδεύουν από την αρχή πλήθος οπαδοί της Ξάνθης, που μετακινήθηκαν με κάθε μέσο στην συμπρωτεύουσα για να υποστηρίξουν τους μαθητές-παίκτες, ενώ σε κυρίαρχη παρουσία αναδεικνύονται οι «γυναίκες» – συνοδοί του σχολείου, καθώς η Δ/ντρια Σ. Ζήση και η γυμνάστρια – προπονήτρια  Ν. Γκαγκασίδου, κλέβουν την παράσταση στα γήπεδα που παραβρίσκονται.

Να αναφερθεί ότι η ομάδα της Ξάνθης προέρχεται από βαρύ πρόγραμμα αγώνων, τόσο από τα απανωτά σχ.  παιχνίδια όσο και από τις αγωνιστικές  υποχρεώσεις της ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη, αφού 3 μαθητές αγωνίζονται με τους Κ 17 της ομάδας (βλ. κατάκτηση πανελληνίου πρωταθλήματος Κ 17). Το 2ο ΕΠΑΛ έχει  δώσει ήδη 4 παιχνίδια σε ισάριθμες διαδοχικές ημέρες, ενώ η κούραση και η υπερπροσπάθεια των μαθητών είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και αξιοθαύμαστη η προσπάθεια.

Η σχ. Σύμβουλος καθηγητών Φυσικής Αγωγής κ. Ξανθή Κων/δου παρακολουθεί στενά και παραβρίσκεται κοντά στους Ξανθιώτες, ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο γυμναστής Δ. Γκαγκαλίδης, εκ μέρους του ΟΦΑ και της ΔΔΕ  Ν. Ξάνθης.

Όλοι οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στα παιχνίδια, με τους Λαζαρίδη, Ορφανίδη και Σεζέρ να ξεχωρίζουν για τις ηγετικές τους ικανότητες, αλλά και τον Μ. Δεμένικο να έχει «κατεβάσει ρολά» στο τέρμα των Ξανθιωτών.

Οι μαθητές έχουν ήδη εξασφαλίσει τα bonus πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΦΑΑ, αλλά το μυαλό όλων είναι να γυρίσουν με  το κύπελλο στην πόλη της Ξάνθης και τους συμμαθητές τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button