Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό

Παρακολουθώντας τους κυβερνητικούς εκπροσώπους της συγκυβέρνησης και εννοώ τα φίλα προσκείμενα τηλεοπτικά κανάλια που μπαίνουν κάθε μέρα στα σπίτια μας και διαμορφώνουν… με τεράστια οφέλη για πάρτι τους… την κοινή γνώμη δεν έχω καταλάβει αν το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό.

Παρακολουθώντας τους κυβερνητικούς εκπροσώπους της συγκυβέρνησης και εννοώ τα φίλα προσκείμενα τηλεοπτικά κανάλια που μπαίνουν κάθε μέρα στα σπίτια μας και διαμορφώνουν… με τεράστια οφέλη για πάρτι τους… την κοινή γνώμη δεν έχω καταλάβει αν το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό.

Ενώ η συγκυβέρνηση έχει την ευθύνη για την ανεργία, για τη μείωση των μισθών, για τη διάλυση των ταμείων και κάθε προσπάθεια κάποιων να υπερασπιστούν τις ζωές τους, να σώσουν τις περιουσίες τους και τις δουλειές τους, τα ΜΜΕ ρίχνουν την ευθύνη στους φαρμακοποιούς για τις ουρές που σχηματίζονται και όχι στις κυβερνητικές πολιτικές.

Η γνωστή τέχνη του σαλαμιού καλά κρατεί…

 

Μας έχουν πάρει την ψυχή μας.

Μας έχουν πάρει ότι έχουμε για να μην έχουμε και τώρα πυροβολούν και σκοτώνουν ότι πετάει και ότι κινείται.

Μας έχουν πολτοποιήσει με τα συνεχόμενα οικονομικά μέτρα, μας έχουν ξεζουμίσει ακόμα και τον ιδρώτα μας μας έχουν πάρει πάνω από το 50% από τους μισθούς και συντάξεις μας για να πετύχουν το πρωτογενές πλεόνασμα και δίνουν σε κάποιους συμπολίτες μας από 500,00 Ε.

Ας μην ξεχνούν ότι και ο Ράλλης το ’81 μοίραζε επιταγές αλλά δεν του έσωσαν και επειδή η ζωή κύκλους, κάνει προβλέπω ότι θα έχουμε ανάλογη επανάληψη με άλλους βέβαια συντελεστές.

 

Να δω πως οι δύο βουλευτές της συγκυβέρνησης θα πάνε στον Πολύσιτο να απολογηθούν στον κάθε Γιάννη, στη Μάνδρα να απολογηθούν στον κάθε Νίκο και στον κάθε Ηλία στο Αβατο.

Πως θα πάνε να κουβεντιάσουν με τους φαρμακοποιούς του Νομού μας, τι έχουν να τους πουν; Εχουν να πουν τίποτε ή μάλλον εδώ ισχύει το άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες.

 

Κάποιοι πολιτικοί πήγαν για να συμπαρασταθούν στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς και αφού έφαγαν και ήπιαν, έστειλαν το λογαριασμό στις καλένδες.

Τελικά τι έγιναν με τις οικονομικές βοήθειες που τους έταξαν: υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις τους ή αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός;

 

 Με τρόπο αυταρχικό και προκλητικό ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέβηκε στο προεδρείο της βουλής και έγραψε ο ίδιος το σημείωμα διαγραφής του Νικήτα Κακλαμάνη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.

Διέγραψε το στενό του συνεργάτη, το συνοδοιπόρο του, τον υποστηρικτή του και το φίλο του.

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν…

 

Παρακολουθώντας μια εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο Extra ειπώθηκε το εξής αμίμημτο:

Ταμήλος: Ο Γεωργιάδης είναι καλό παιδί, κάνει καλά τη δουλειά του στο υπουργείο υγείας…

Τράγκας: Εδώ παρακάτω είναι η Κακιά Σκάλα και ο Προκρούστης επίσης έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, ώσπου ήρθε ο Θησέας και καληνύχτα Προκρούστη.

 

Δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα.

Πως γίνεται να γίνεται πραγματική λεηλασία από τη συγκυβέρνηση και να υπάρχει δημοσκόπηση που φέρνει τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα;

Μα όλους εμάς μας θεωρούν τόσο σαδιστές και μας αρέσει και να μας δέρνουν και να ευχαριστιόμαστε: όχι κύριοι μη μας εμπαίζετε.

Όταν υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι (σίγουρα δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο) και όλοι τόσοι κάτω από το όριο της φτώχιας (και αυτοί δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο) τότε ας μας πουν ποιους παίρνουν τηλέφωνο και πως γίνονται οι δημοσκοπήσεις.

Η μοναδική και πραγματική δημοσκόπηση είναι οι κάλπες στις 18 και 25 του Μάη. Και τότε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

 

Από 1-1-2014 αναδρομικοί λογαριασμοί ΔΕΗ για το ηλεκτρικό ρεύμα. Επειδή η ΔΕΗ έχει ελλείμματα. Δε θα πληρώσουμε όμως το έλλειμμα της ΔΕΗ αλλά τους κατόχους φωτοβολαϊκών πάρκων.

Ποιοι όμως έχουν μεγάλα φωτοβολταίκά πάρκα; Ποιοι έχουν επενδύσει τεράστια κεφάλαια;

Ούτε οι μικρομεσαίοι ούτε οι αγρότες. Οι μόνοι που έχουν επενδύσει στα φωτοβολταϊκά και στην πράσινη ανάπτυξη είναι οι έχοντες και κατέχοντες και οι γνωρίζοντες.

Και ο νοών νοείτω…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button