ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ;

Σύμφωνα με καταγγελίες από τους ίδιους τους βενζινοπώλες για κάποιους κακόπιστους συναδέλφους τους οι οποίοι με τηλεχειριστήριο κλέβουν τους πελάτες τους και αντί για βενζίνη στα ρεζερβουάρ τους βάζουν …αέρα, η πολιτεία προτίθεται να επιβάλλει ως ποινή το κλείσιμο της επιχείρησης για 9 μήνες, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους βενζινοπώλες οι οποίοι ζητούν να κλείσει τελείως το κατάστημα που παρανομεί.

Σύμφωνα με καταγγελίες από  τους ίδιους τους βενζινοπώλες για κάποιους κακόπιστους συναδέλφους τους οι οποίοι με τηλεχειριστήριο κλέβουν τους πελάτες τους και αντί για βενζίνη στα ρεζερβουάρ τους βάζουν …αέρα, η πολιτεία προτίθεται να επιβάλλει ως ποινή το κλείσιμο της επιχείρησης για 9 μήνες, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους βενζινοπώλες οι οποίοι ζητούν να κλείσει τελείως το κατάστημα που παρανομεί.


Όπως καταθέτει  ο Γιάννης Σιούτας, πρόεδρος των βενζινοπωλών της Ξάνθης, αυτά γίνονται από επαγγελματίες οι οποίοι δεν τους ενδιαφέρει αν η επιχείρηση τους θα λειτουργήσει ή όχι, αφού ο νόμος αφορά τον επαγγελματία και όχι την επιχείρηση.


Επεξηγώντας ο κ. Σιούτας αναφέρει ότι,  συνήθως αυτά γίνονται από ιδιοκτήτες των βενζινάδικων οι οποίοι και να τιμωρηθούν με 9μηνη παύση λειτουργίας της επιχείρησης τους οι ίδιοι θα νοικιάσουν το βενζινάδικο σε κάποιον άλλο και θα συνεχίσουν να έχουν έσοδα.


Η καταγγελία παρανομούντων βενζινοπωλών,  σύμφωνα με δημοσιεύματα, φτάνει τον αριθμό 70 πανελλαδικά.


Ο  Ντίνος Ρόβλιας, Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, δεσμεύθηκε ότι η τροπολογία που θα κατατεθεί στη βουλή θα προβλέπει  αυστηρά πρόστιμα με βάση την 9μηνη παύση λειτουργίας της επιχείρησης.


 Ο Γ. Σιούτας, πρόεδρος των βενζινοπωλών Ν. Ξάνθης, εκφράζει την αντίθεσή του. “Η ομοσπονδία βενζινοπωλών, αναφέρει, ζήτησε από το Υπουργείο ανάπτυξης το κλείσιμο του βενζινάδικου που παρανομεί για πάντα”.



Γ. Σιούτας:


 “Ζητούμε να γίνονται έλεγχοι στα βενζινάδικα από τους αρμόδιους. Να γίνονται και να ξαναγίνονται”


Σύμφωνα με πηγές του Τμήματος Εμπορίου της Ξάνθης  δεν υπάρχει  καταγεγραμμένη παράβαση από τους βενζινοπώλες της Ξάνθης.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών, απαιτεί και όχι ζητά,  να γίνονται αν είναι δυνατόν καθημερινοί έλεγχοι, προκειμένου να παταχθεί αυτή η κλοπή εκφράζοντας την άποψή του ότι δεν νομίζει ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει στην Ξάνθη, γιατί συνήθως οι επιχειρήσεις είναι οικογενειακές και  γιατί η κοινωνία είναι μικρή και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.


Τέλος ο κ. Σιούτας συμβουλεύει τους Ξανθιώτες οδηγούς να βάζουν βενζίνη από ένα συγκεκριμένο βενζινάδικο, και έτσι έχουν θα τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία της τιμής της  βενζίνης αλλά και τις όποιες διακυμάνσεις τους σε συνδυασμό με τα χιλιόμετρα που διανύουν. “Σίγουρα όταν κάποιος πουλά πολύ φτηνά τη βενζίνη αυτό είναι ύποπτο. Καλό είναι ο καταναλωτής να επιλέγει μία μέση τιμή πώλησης και αν είναι δυνατόν από το γνωστό του βενζινά”.


Καταδίκασε τους όποιους συναδέλφους του λειτουργούν στα πλαίσια του αθέμιτου ανταγωνισμού και ζητά,  την για πάντα αφαίρεση άδειας λειτουργίας του παρανομούντα.



Σχετικά Άρθρα

Back to top button