Τοπικά νέα

Για την πορεία για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Με ιδιαίτερη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση – πορεία για την 50η επέτειο από τον ξεσηκωμό  του Πολυτεχνείου. Πριν την πορεία το σωματείο μας μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους ανήρτησε την παλαιστινιακή σημαία δίπλα από την ελληνική στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταγγελίας της απαράδεκτης και προκλητικής σύλληψης του παλαιστίνιου διαδηλωτή που ανήρτησε την παλαιστινιακή σημαία δίπλα στην ελληνική στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της 5ης Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

Η πορεία που ξεκίνησε από τα ΠΡΟΚΑΤ  και πέρασε πρώτα από τη Λέσχη του Δ΄ΣΣ για να καταγγείλει την εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή της Γάζας. Έπειτα έκανε στάση έξω από το  Κέντρο Πολιτισμού για να καταγγείλει τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης με την αμερικάνικη πρεσβεία μέσω του xanthitechlab ενώ μπροστά από το μνημείο των πεσόντων καπνεργατών της 13ης Ιούνη του 1928 έγινε προσκλητήριο νεκρών του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Μια από τις μεγαλύτερες αντιιμπεριαλιστικές πορείες των τελευταίων χρόνων έστειλε δυνατό το μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή της Γάζας, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού για δουλειά με δικαιώματα, Παιδεία και Υγεία, ενάντια στη φοροληστεία που τσακίζει το εισόδημά του.

 

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΞΑΝΘΗΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button