Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστου Πούλιου και του προέδρου δημοτικού Συμβουλίου Χ. Δημαρχόπουλου υπήρξε στο προχθεσινό πολύωρο, κουραστικό χωρίς λόγο και ουσία δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου Ξάνθης.

Η δε παρέμβαση στη συζήτηση του δημάρχου Ξάνθης όξυνε πολύ περισσότερο το ήδη τεταμένο θέμα που συζητείτο στο εκτός ημερησίας και αφορούσε την παρατήρηση, παρέμβαση του Χ.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστου Πούλιου και του προέδρου δημοτικού Συμβουλίου Χ. Δημαρχόπουλου υπήρξε στο προχθεσινό πολύωρο, κουραστικό χωρίς λόγο και ουσία δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου Ξάνθης.

Η δε παρέμβαση στη συζήτηση του δημάρχου Ξάνθης όξυνε πολύ περισσότερο το ήδη τεταμένο θέμα που συζητείτο στο εκτός ημερησίας και αφορούσε την παρατήρηση, παρέμβαση του Χ. Πούλιου σχετικά με το γεγονός ότι η ανάδοχος εταιρεία πού ανέλαβε να βγάλει φωτοτυπίες τα βιβλία των σχολείων, αυτά τα φωτοτύπησε στη Βουλγαρία για να μειώσει το κόστος τους.

Ο Χ. Πούλιος υποστήριξε ότι οι πληροφορίες του για το συμβάν βασίζονται σε πληροφορίες και δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει αυτό που ανέφερε.

Ο Χ. Δημαρχόπουλος τα αρνήθηκε και αναφέρθηκε σε παραστατικά τα οποία επιβεβαιώνουν για του λόγου το αληθές.

Εκεί που τα πνεύματα οξύνθηκαν πέρα από το συνηθισμένο ήταν όταν ο Χ. Πούλιος ζήτησε ενημέρωση από το δήμαρχο, σχετικά με την κατάθεση στο δικαστήριο του Αντιδημάρχου Α. Αγκόρτσα, ο οποίος σύμφωνα με τον Ξυνίδη προ καιρού κατέθεσε εναντίον του δήμου και υπέρ του επιχειρηματία, ο οποίος ζητά από τη δημοτική αρχή να πληρωθεί για προσφερόμενες υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης έγινε έξω φρενών με την επιμονή της μείζονος αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο και χαρακτήρισε άκαιρο και άτοπο. Μάλιστα τόνισε πώς το συγκεκριμένο θέμα χρησιμοποιείται για λόγους προπαγάνδας από την παράταξη του Χ. Πούλιου και για να τονίσει την ανεπάρκεια του είπε χαρακτηριστικά. “Όχι δεν απαντώ, αφήστε την προπαγάνδα. Γιατί δεν φέρατε προς συζήτηση το θέμα της έλλειψης των βιβλίων στα σχολεία; Πιάσαμε Νοέμβριο και ακόμη αυτά δεν ήρθαν”.

Λόγω κεκτημένης ταχύτητας εγκάλεσε στην τάξη τον κ. Πούλιο για να απαντήσει ο δεύτερος ότι το δικαίωμα αυτό το έχει μόνο ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου.

Συμφώνησαν οι αρχηγοί των παρατάξεων  στο θέμα του ψηφίσματος για τα κοινωνικά προβλήματα λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζει ο δήμος. Πρόταση που πήρε μορφή μετά τη συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων πριν από ένα μήνα και το συνέταξε ο Ν. Ανταμπούφης, επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για την Ξάνθη”.

Συμφωνήθηκε κατά τη συνεδρίαση να μπούνε προσθήκες να τελειοποιηθεί και να σταλεί αρμοδίως στα υπεύθυνα πολιτικά κόμματα και να δημοσιοποιηθεί.

Στο θέμα του ορισμού του ορκωτού λυγιστού, με πρόταση τους οι υπηρεσιακοί παράγοντες επέλεξαν το ίδιο γραφείο που συνεργάζονται επί σειρά ετών με αμοιβή περί τις 10.000 ευρώ.

Οι ορκωτοί ελεγκτές πρέπει να ορίζονται την προηγούμενη χρονιά για την επόμενη

Η κ. Μπέττυ Πατσίδου στην παρατήρηση της σημείωσε ότι  η αμοιβή των ορκωτών λογιστών θα πρέπει να είναι κατά πολύ μειωμένη, επειδή ισχύει το οξύμωρο που ορίζει το άρθρο 163, ότι οι ορκωτοί ελεγκτές ορίζονται από το δήμο τον Οκτώβριο και στην ουσία θα εργασθούν για δύο μήνες, σε αντίθεση με τα κατά πολύ μικρότερης εμβέλειας νομικά πρόσωπα του δήμου, οι ελεγκτές ορίζονται περί τα τέλη του προηγουμένου έτους για όλη την επόμενη χρονιά.

 

Τουριστική προβολή του δήμου

Πέρασε ομόφωνα το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου Ξάνθης ύψους 198.000 ευρώ που πρότεινε η επιτροπή τουριστικής προβολής του δήμου.

Ο Ν. Ανταμπούφης πρότεινε και έγινε αποδεκτό να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου, για να σημειώσει ο Γ. Τσεγγελίδης πρόεδρος της επιτροπής ότι έχει ληφθεί η σχετική απόφαση, το πρόγραμμα αυτό να είναι διαθέσιμο σε κάθε χρήση και σε οποιαδήποτε μορφή αυτό απαιτηθεί.

Με την επιφύλαξη του Γ. Κολλάρου, επικεφαλή της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, πέρασε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Ξάνθης και της περιφέρειας, σχετικά με την προγραμματική σύμβαση ύψους 260.000 ευρώ και αφορά την πλατεία του Καρυοφύτου από πρόγραμμα της Περιφέρειας. Το έργο θα υλοποιήσει η Αντιπεριφέρεια για λογαριασμό του δήμου.

 

“Εργαζόμενοι φαντάσματα”

 

Για εργαζομένους “φαντάσματα” μίλησε ο Δ. Βορίδης,  θέμα που έθεσε ο Ν. Ανταμπούφης και επανέλαβε το ερώτημα ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης  σχετικά με εργαζομένους φαντάσματα. Ο δήμαρχος επιμελώς απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα του. Ερώτημα χωρίς απάντηση μετ επιτάσεως και είναι απορίας άξιο γιατί επέμενε στο ερώτημα αυτό. Ανέφερε ότι αναμένονται εξελίξεις στο εν λόγω θέμα.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button