ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τους εκβιασμούς των ατομικών συμβάσεων και την κατακρεούργηση των μισθών.

Το ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τους εκβιασμούς των ατομικών συμβάσεων και την κατακρεούργηση των μισθών.

Ο αγώνας αυτός είναι ένας αγώνας δίκαιος. Είναι μια μάχη κόντρα στην ασυδοσία της εργοδοσίας του Ιβάν Σαββίδη, που μέσα από την τρομοκρατία των απολύσεων, έχει σαν μοναδική επιδίωξη να υποτάξει τους εργαζόμενους, να τους διαλύσει, να διασπάσει τη συλλογικότητά τους και να τους μετατρέψει σε απλά εργαλεία, που θα δουλεύουν όταν και όπως αυτός θέλει για να αυγατίζουν τα πλούτη του.

Αυτή άλλωστε είναι και η μοναδική επιδίωξη του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Έτσι όπως εκφράζεται από τα μνημόνια, την πολιτική των κυβερνήσεων και τις αποφάσεις των «μεγάλων αφεντικών» της τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Η πολιτική που απελευθερώνει τις απολύσεις, καταργεί εργασιακά δικαιώματα, ισοπεδώνει μισθούς, γιγαντώνει την ανεργία και πολλαπλασιάζει τη φτώχια.

Αυτή τη στιγμή ο αγώνας των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, γι αυτό το λόγο πρέπει να επανεκτιμηθεί και η πορεία του και η υπάρχουσα κατάσταση και να βγουν τα ανάλογα συμπεράσματα.

Έχει αποκαλυφθεί πλέον πλήρως ο πραγματικός ρόλος των κυβερνητικών εταίρων, των βουλευτών, των διαφόρων τοπικών παραγόντων, αλλά και οι προθέσεις της νέας εργοδοσίας. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αυταπάτες. Όλοι αυτοί βρίσκονται είτε ανοιχτά, είτε καλυμμένα στην αντίπερα όχθη από τους εργαζόμενους.

Επομένως, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων και της τρομοκρατίας, από το δρόμο του αγώνα. Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με μεγαλύτερη ένταση και αποτελεσματικότητα. Με την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι καταστάσεις. Είναι στο χέρι των σωματείων της ΣΕΚΑΠ να βρουν τους τρόπους που θα το πετύχουν, που θα κάνουν τις απεργίες πραγματικό μέσο πίεσης, που θα μπλοκάρουν την παραγωγική διαδικασία, που θα αποτρέπουν τους απεργοσπάστες και τα τσιράκια της εργοδοσίας να υπονομεύουν τον αγώνα, που θα εμπνέουν πίστη στον αγώνα και τη νίκη του.

Οι συνεχείς απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων, οι ανασφάλεια και η καταστροφή της ζωής τους, η τρομοκρατία, οι πιέσεις και η καταρράκωση της προσωπικότητας όλων, η αφαίρεση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, όλα αυτά δείχνουν ότι οι εργοδοσία προχωρά σε μια σκληρή ταξική αντιπαράθεση.

Αυτή η ταξική αντιπαράθεση θα πρέπει να πάρει την ανάλογη απάντηση. Απαραίτητη προϋπόθεση η μαζική, ενεργητική και αγωνιστική συμμετοχή όλων των μελών των σωματείων. Και παράλληλα, η εκδήλωση της πιο πλατειάς αλληλεγγύης από όλους τους εργαζόμενους της περιοχής.

Να απευθυνθούμε σε κάθε σωματείο, σε κάθε συλλογικότητα, σε κάθε εργαζόμενο. Ξεπερνώντας κάθε συμβιβαστική και ηττοπαθή άποψη, που αναγορεύει τους «τοπικούς παράγοντες» και τα δικαστήρια σαν το βασικό μέσο πίεσης, να τους καλέσουμε να πάρουν έμπρακτα θέση, να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, εκεί που δίνεται η πραγματική μάχη, στο εργοστάσιο, στην απεργία, στο δρόμο. Για να δυναμώσει αυτός ο αγώνας, που είναι δύσκολος, μακρύς αλλά δίκαιος και ωραίος. Ένας αγώνας που μας αφορά όλους. Ένας αγώνας που θα στοχεύει και θα πετύχει την:

 

    Άμεση ανάκληση των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.


 Συλλογική σύμβαση εργασίας, ενάντια στις ατομικές συμβάσεις.



KKE (μ-λ)

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button